Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

MySQL 5.0

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geochatz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 05-12-2005, 17:20. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-11-2005, 17:44 7345

    MySQL 5.0

    Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κάποιος άλλος (και ελπίζω πως όχι) αλλά κυκλοφόρησε η έκδοση 5.0 της MySQL. H έκδοση αυτή υποστηρίζει Stored Procedures, Triggers, Views και αρκετές ακόμα αλλαγές. Τώρα πια νομίζω ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική στον SQL Server Express, αν και ο νέος SQL δίνει την δυνατότητα στους .NET Developers να γράψουν Stored Procedures σε .ΝΕΤ γλώσσες κάτι που και πάλι τοποθετεί (κατά την δική μου άποψη) τον SQL σε ένα σκαλί παραπάνω απο τη MySQL.

    To επίσημo WebSite.

    Only two things are infinite, the universe and the human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Albert Einstein - US (German-born) physicist (1879 - 1955)
  •  27-11-2005, 18:16 7347 σε απάντηση της 7345

    Απ: MySQL 5.0

    Όχι, και μας διέφευγε και κάτι τέτοιο! Έχουμε ένα σχετικό post "Κυκλοφόρησε το MySQL v5.0".

    Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι πλέον μάλλον είναι αργά... Όταν ο SQL Server 2005 Express είναι η ίδια μηχανή με τον κανονικό SQL Server 2005 με τις ίδιες δυνατότητες στο core αλλά χωρίς τα εργαλεία και δωρεάν, όταν "Η Oracle παρουσιάζει Beta από δωρεάν βάση δεδομένων", την Oracle Database XE με παρόμοιους περιορισμούς με αυτούς το SQL Server 2005 Express, και ενώ η IBM ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά μια παρόμοια βάση που βασίζεται στο DB2, γιατί κάποιος να ασχοληθεί με το mySQL 5, ενώ επιλέγοντας μία από τις παραπάνω έχει έτοιμο το upgrade σε commercial προιόν με 0 κόστος - όσο στην παραγωγή του software όσο και στο deployment του προιόντος;;;

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  27-11-2005, 19:21 7348 σε απάντηση της 7347

    Απ: MySQL 5.0

    Και φυσικά δεν είναι θέμα μόνο κόστους... Πέρα από το CLR intergration, τα νέα features είναι πολλά.

    Από την άλλη είναι και το performance και το scalability, και, και, και...


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  28-11-2005, 01:08 7358 σε απάντηση της 7347

    Απ: MySQL 5.0

    Τα δύο προϊόντα αναφέρονται σε τελείως διαφορετικά κοινά. Ο mySQL είναι πάντα μια βάση καλή για content management συστήματα που προσπαθεί να μει και στο core IT. Είναι καλός για τα web sites μιας εταιρείας, όχι όμως και για τα business applications της. Γι αυτό και απέκτησε πρώτα spatial extensions και μόλις τώρα αποκτά views και stored procedures, ενώ το security του θα έπρεπε να σηκώνει την τρίχα κάθε DBA κάγκελο. Όσο για failover, clustering, partioning, είναι αμφίβολο αν και πότε θα προστεθούν.
    Από την άλλη o SQL Server Express είναι μια βάση δεδομένων για business applications που προσπαθεί να διεισδύσει στο χώρο των μικρότερων εφαρμογών. Αντίθετα όμως με τις άλλες αντίστοιχες βάσεις, είναι πολύ εύκολος στο στήσιμο και τη διαχείριση, έχει ένα πολύ καλό sql query optimizer και στην έκδοση 2005, προσθέτει και ένα τσάμπα reporting engine. Αν ποτέ δεηθεί η Microsoft να προσθέσει και spatial extensions ...
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-11-2005, 17:34 7413 σε απάντηση της 7358

    Απ: MySQL 5.0

    Μια δημοσίευση έχει κάνει για τον MySQL 5.0 και ο Alex Papadimoulis. Αν και η θέση του είναι λίγο ακραία "MySQL 5.0: Still A "Toy" RDBMS", μπορεί κάποιος να διαβάσει τα ευρήματα του Papadimoulis για τον MySQL 5.0 και τα σχόλια που έχουν γίνει σε αυτή του την δημοοσίευση.

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  29-11-2005, 23:51 7418 σε απάντηση της 7345

    Απ: MySQL 5.0

    Τί έκανε λέει? Δεν έχει data integrity? Δεν παίζουν τα constraints? Δεν μπορείς να κάνεις rollback σε trigger? Ε τότε τί τα φτιάξανε?

    Μα καλά, γιατί γίνεται τόση φασαρία με το MySQL όταν η Postgres είναι καλύτερη?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-11-2005, 11:44 7431 σε απάντηση της 7418

    Απ: MySQL 5.0

    Γιατι δυστυχως, γινεται "τοση φασαρια" με οτιδηποτε ειναι anti-Microsoft...Βλεπεις, υπαρχει μια μανια με μερικους στο παγκοσμιο Industry να δινουν εμφαση σε προιοντα εκτος MS (ειδεικα σε open source λυσεις) αν και τις περισσοτερες φορες αυτα ειναι σαφως κατωτερα...

    Πιστευω οτι στη Microsoft εχουν αλλαξει πολλα πραγματα για εμας (προς το καλυτερο). Εκανε πολυ μεγαλη κινηση με το να δωσει full functional products χωρις να τα χρεωνει, αυτη τη στιγμη, καποιος με C#/Web/Sql (ολα στις Express Editions) μπορει να καλυψει απο personal αναγκες μεχρι και μιας μικρης εταιρειας χωρις να πληρωσει δραχμη και (το κυριοτερο) με πολυ καλο αποτελεσμα...
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  30-11-2005, 11:59 7432 σε απάντηση της 7431

    Απ: MySQL 5.0

    Ή ίσως επειδή η MySQL είναι εταιρεία και μπορεί να κάνει διαφήμιση, ενώ η Postgres όχι. Έχω ακούσει γνωστούς να λένε ότι θα προτιμούσαν να χρησιμοποιήσουν Postgres αντί για MySQL αλλά ο πελάτης ζήταγε MySQL.

    Διαβάζοντας πάντως και τα σχόλια στο DailyWTF διαπιστώνει κανείς ότι αυτοί που υποστηρίζουν τον MySQL δεν ξέρουν και πολλά πράγματα από βάσεις, ενώ άλλοι μπλέκουν business rules με data integrity rules.
    Εδώ που τα λέμε, δεν φταίνε και τόσο οι άνθρωποι, γιατί στον χώρο των βάσεων τα data integrity rules αναφέρονται σαν business rules εδώ και 20+ χρόνια. Η ιδέα των business rules με τη σημερινή έννοια (πολύ πιο περίπλοκα, σε πιο abstract επίπεδο, εύκολα τροποποιήσιμα) είναι πολύ πιο πρόσφατη. Λογικό λοιπόν είναι να να μπερδέψει κανείς τις έννοιες αν ασχολείται περιστασιακά μόνο με βάσεις.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-11-2005, 12:13 7434 σε απάντηση της 7432

    Απ: MySQL 5.0

    Γενικα παντως υπαρχουν "μπερδεμενες εννοιες" στις μερες μας...
    Καποιος π.χ. παλαιος DBA, ακουει πλεον για κωδικα εκτος T-SQL που τρεχει στην βαση (clr integration), ακουει για transactional mode σε κωδικα εκτος T-SQL που τρεχει στον client (http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/05/12/transactions/default.aspx ενα παρα πολυ ωραιο αρθρο για οποιον ενδιαφερεται), οποτε αρχιζει και σε κοιταζει περιεργα...
    Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  03-12-2005, 12:14 7530 σε απάντηση της 7413

    Confused [*-)] Απ: MySQL 5.0

    Νομίζω οτι κρίνετε πολύ αυστηρά την MySQL και μάλλον υποτιμάτε τις δυνατότητές της. Δεν έχω κατεβάσει ακόμα την 5 αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και ο ίδιος τα ευρήματα του παραπάνω άρθρου ("MySQL 5.0: Still A "Toy" RDBMS").

    Guaranteeing Data Integrity with MySQL 5.0
    http://dev.mysql.com/tech-resources/articles/mysql-data-integrity.html
  •  04-12-2005, 15:40 7542 σε απάντηση της 7530

    Απ: MySQL 5.0

    Δεν νομίζω ότι κάποιος υποτιμά την MySQL. Η απάντηση του Παναγιώτη νομίζω ότι είναι η πραγματικότητα. Υπάρχουν πράγματα που η MySQL είναι καλύτερη από άλλες βάσεις. Αλλά όταν έρχεσαι και κάνεις σύγκριση στην MySQL με άλλες βάσεις δεδομένων, το πρώτο πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι είναι γιατί δεν έχει views και store procedures που τόσο θα προσδώσει αξία στο προϊόν.

    Η έκδοση 5, αναμενόταν να αλλάξει το status αυτό. Αλλά με αυτά που λέει το άρθρο του Alex Papadimoulis, και στο link που παρέθεσες εσύ - οι εκδόσεις 3.x/4.x δεχόντουσαν να βάλουν δεδομένα στην βάση έστω και αν ήταν λάθος, αλλά τώρα στην έκδοση 5.x δεν θα μπαίνουν τα λάθος, αλλά όλα τα άλλα δεδομένα που είναι σωστά στο ίδιο record - πως θα αισθανόσουν πχ, αν έκανες μια καταχώρηση παραγγελίας και "δεν έμπαινε" ή "έμπαινε λάθος" η διεύθυνση του χρήστη ή ο αριθμός της πιστωτικής του κάρτας; Δεν θα ήταν άχρηστη η πληροφορία που θα καταγραφεί στην Β.Δ.; Δεν θα ήταν προτιμότερο να σκάσει κατά την εκτέλεση του query και να ξέρεις ότι δεν μπήκε και να το αντιμετωπίσεις αυτό από το πρόγραμμά σου;

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  05-12-2005, 10:40 7551 σε απάντηση της 7542

    Απ: MySQL 5.0

    Μου έχει τύχει παρόμοια κατάσταση και δεν την χάρηκα καθόλου. Είχα παραγγείλει πληκτρολόγιο για το PDA μου από ένα αγγλικο e-shop, είχα πάρει την επιβεβαίωση με email και περίμενα. Και περίμενα. Όταν πέρασαν μερικοί μήνες και βαρέθηκα να τους περιμένω, τους στέλνω ένα email και διαπιστώνω ότι ... η παραγγελία είχε χαθεί! Δεν υπήρχε καν στη βάση! ΈΤσι και αυτοί χάσανε τα χρήματα της παραγγελίας μου και εμένα σαν πελάτη, γιατί φυσικά δεν ξαναπάτησα!
    Κάτι τέτοιο είναι πανεύκολο να συμβεί αν η βάση η ίδια πάσχει σε data-integrity. Είναι διαολεμένα δύσκολο να αντιμετωπίσεις την έλλειψη data integrity στο business layer.

    Όσο για την κριτική του MySQL ... γιατί όχι? Όταν η ίδια η εταιρεία καμαρώνει, όταν υπάρχουν άλλες open-source βάσεις χωρίς αυτά τα προβλήματα, γιατί να μην κρίνω το προϊόν όπως όλα τα άλλα? Business προϊόν δεν είναι, ή λέει ότι είναι?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-12-2005, 10:53 7554 σε απάντηση της 7542

    Απ: MySQL 5.0

    πως θα αισθανόσουν πχ, αν έκανες μια καταχώρηση παραγγελίας και "δεν έμπαινε" ή "έμπαινε λάθος" η διεύθυνση του χρήστη ή ο αριθμός της πιστωτικής του κάρτας;


    Μιας και ρωτάς εμένα, πιστεύω οτι αυτή η δουλιά - ο έλεγχος εγκυρότητας των δεδομένων - θα πρέπει να γίνεται από την εφαρμογή και όχι από τη βάση δεδομένων.
  •  05-12-2005, 11:17 7556 σε απάντηση της 7554

    Απ: MySQL 5.0

    Κάθε RDBMS που σέβεται τον εαυτό του έχει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά, γνωστά ως ACID properties: Atomicity, Consistency, Isolation & Durability.

    To δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ακριβώς αυτό. Το να περιέχει πάντοτε η ΒΔ έγκυρα δεδομένα, η λογική ορθότητα των δεδομένων. Επειδή όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να μπουν ή να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί η ευθύνη της εγκυρότητας να περάσει αποκλειστικά στον client. Πρέπει να γίνεται σε δύο επίπεδα, στον client, όποτε αυτός υπάρχει, και στη database. Όταν ξεφεύγει κάτι από το client, τότε το RDBMS θα του επιστρέφει λάθος και ο client θα ενεργεί ανάλογα.

    Φαντάσου, ότι θές να ενημερώσεις τις τιμές των πραγμάτων που πουλάς και αντί να κάνεις update με "price=price+x" κάνεις με "price=price-x". Απλοποιημένο παράδειγμα, αλλά (συγνώμη για τα γαλλικά μου) *** happens. Δεν θα πρέπει να είναι σε θέση το RDBMS, εφόσον έχεις βάλει ένα constraint "price>=0", να σου απορρίψει το update? Ή μήπως θα έπρεπε να φτιάξεις μια ερφαρμογή που να κάνει αυτή τη δουλειά, ίσα-ίσα για ένα update;

    Πάντως, σχετικά με αυτό που έλεγε προηγουμένως ο Παναγιώτης, όντως, όταν ένα προϊόν απευθύνεται σε business εφαρμογές από κει και πέρα θα πρέπει να κρίνεται αυστηρά και προσωπική μου άποψη είναι ότι το γεγονός ότι είναι free/open source/etc δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Γιατί αν κληθώ να υλοποιήσω ένα σύστημα με αυτό το προϊόν θα πρέπει να αντιμετωπίσω προβλήματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Πιστεύω ότι το θέμα του κόστους είναι ένας εντελώς διαφορετικός παράγοντας που απασχολεί τη μελέτη κόστους και το TCO και δεν θα πρέπει να συνυπολογίζεται στο τεχνικό κομμάτι του προϊόντος. Βάζουμε τα specs και αν μας κάνει, κατόπιν εξετάζουμε το κόστος.


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  05-12-2005, 11:20 7557 σε απάντηση της 7554

    Απ: MySQL 5.0

    Ο έλεγχος εγκυρότητας δεν είναι μια μονοκόμματη διαδικασία που πρέπει να γίνει μόνο στο middle-tier ή μόνο στη βάση. Διαφορετικά πράγματα ελέγχονται στη βάση και διαφορετικά πράγματα στο middle-tier. Η ουσία είναι ότι τα δεδομένα στη βάση πρέπει να είναι σωστά, ανεξάρτητα από το ποιά εφαρμογή τα έγραψε στη βάση. Δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση π.χ. να υπάρχει αρνητική τιμή για ένα προϊόν, ή παραγγελία με ανύπαρκτο κωδικό πελάτη, όποιος και να προσπαθήσει να τις γράψει.
    Αυτοί οι έλεγχοι μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στη βάση, χωρίς σημαντικό κόστος. Αν όμως πας να τους κάνεις στο middle tier θα πρέπει να εκτελέσεις πολλά διαφορετικά queries και να τραβήξεις δεδομένα από τη βάση στο middle tier. Άσε που το middle tier δένεται άσχημα με το σχήμα της βάσης.

    Από εκεί και πέρα, ο έλεγχος εγκυρότητας μιας πιστωτικής ή του ΑΦΜ μπορεί να μπει στη βάση, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από το είδος της εφαρμογής που φτιάχνεις.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems