Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò NasosT. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 04-12-2005, 16:13. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-12-2005, 06:14 7524

    Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

    Προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου web εφαρμογή

    Χρησιμοποιώ Visual Studio 2005, ASP.NET και Visual Basic.

    Με ποιά βήματα μπορεί να αναπτυχθεί web εφαρμογή με τις παρακάτω δυνατότητες:

    1. O χρήστης κάνει αρχική εγγραφή

    2. Κατεβαίνει στον σκληρό του δίσκο ή (άδεια) βάση access mylocal.mdb

    3.Χρησιμοποιεί την web εφαρμογή: φόρμα με πεδία της βάσης και buttons insert,update,delete  που ενημερώνουν την τοπική του πάντα βάση mylocal.mdb

     

  •  03-12-2005, 09:34 7527 σε απάντηση της 7524

    Απ: Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

    Χμμμμ.... Είναι λίγο περίεργα τα specs... Είναι η πρώτη φορά που ακούω για web εφαρμογή που να φέρνει αρχεία στον τοπικό δίσκο και να δουλεύει με αυτά. Τι είδους εφαρμογή είναι αυτή;
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  03-12-2005, 15:28 7532 σε απάντηση της 7527

    Απ: Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

    Paradise [ip]

    Η εφαρμογή είναι τμήμα Ξενοδοχειακού προγράμματος αλλά δεν έχει σημασία το business logic.  Η ιδέα της διαχείρησης μέσω web τοπικής βάσης με ενδιαφέρει.  Πολλοί επαγγελματίες δεν αισθάνονται άνετα να είναι τα δεδομένα τους στο web (έστω και με όλες τις προστασίες και κωδικοποιήσεις ...)

     

  •  03-12-2005, 16:32 7533 σε απάντηση της 7532

    Απ: Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

    Αυτό που θες να κάνεις δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Σε σχέση πάντα με Microsoft τεχνολογίες...

    Αν κατάλαβα καλά, θες μια εφαρμογή που να έχει web περιβάλλον αλλά να μην έχει την ανάγκη ενός Web Server για να τρέχει, έστω και αυτός ο Web Server είναι στο τοπικό δίκτυο. Θες την ασφάλεια που παρέχεται με την βάση σε ένα τοπικό PC και ταυτόχρονα την ελευθερία του Web.

    Πως θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να εκμεταλευτείς την Microsoft Access και τις Web σελίδες που μπορείς να φτιάξεις από εκεί. Μπορείς να τις συνδέσεις με Access Database ή με SQL Server. Αυτές οι σελίδες χρησιμοποιούν το OWA μέσα από τις σελίδες για προσπελάσουν την βάση, που δεν διαφέρει και πολύ από να φτιάξεις μια εφαρμογή σε μια γλώσσα που θα γίνει compliled αργότερα.

    H όλη ιδέα αυτού του τύπου των εφαρμογών υπάρχει πολλά χρόνια στην Microsoft, από το release του Internet Explorer 4, και μπορείς να βρεις περισσότερα, γενικότερα για αυτή την τεχνολογία, στο MSDN Library on-line στο topic "Introduction to HTML Applications (HTAs)".

    Αν θες να δεις πως η Microsoft Access, μπορεί να φτιάξει HTML σελίδες, θα πρότεινα να συμβουλευτείς το Help της - αν και κάποιος έχει εμπειρία με τα forms της Access γενικότερα δεν θα παιδευτεί και πολύ να φτιάνει web forms μέσα από την Access. Η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία έκδοση της Access την 2003.

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  04-12-2005, 09:40 7540 σε απάντηση της 7533

    Απ: Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

    Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και ποιά τα μειονεκτήματα των HTAs απέναντι σε ένα rich client? Για μένα σε ένα τέτοιο σενάριο, μια εφαρμογούλα σε VB.NET/C# είναι ό,τι πρέπει. Μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα των rich client που έχω πρόχειρα είναι ότι έχεις πολύ μεγαλύτερες ευκολίες στην ανάπτυξη καθώς το debugging είναι έτη φωτός μπροστά. Έχεις μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία στον κώδικα, με όλο το Framework να σου παρέχει υπο μορφή κλάσεων οτιδήποτε και δεν έχεις να αντιμετωπίσεις θέματα security λόγω IE. Και αν φτάσεις ας πούμε να φτιάξεις φόρμες μέσα από Access, μπορείς κατόπιν απλά να κάνεις deploy την Access database.

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-12-2005, 16:13 7543 σε απάντηση της 7540

    Απ: Web εφαρμογή με βάση Access στον τοπικό δίσκο του χρήστη

    Οι ΗΤΑ εφαρμογές δεν είναι τίποτα παραπάνω από εφαρμογές scripting σε VBScript ή σε JScript που τρέχουν με interfaces που είναι φτιαγμένα σε HTML. Δεν υπάρχει πουθενά το ενεργό περιεχόμενο με την άποψη που υπάρχει στις .asp/.aspx pages αφούν δεν συμμετάσχει web server να προσφέρει τις σελίδες στον browser. Τουτέστιν είναι αποθηκευμένες στο file system, local ή network share.

    Το πρόβλημα με κάθε σελίδα που έχει ενεργό περιεχόμενο και πάει να τρέξει από τον Internet Explorer, είναι ότι σταματά στα δικαιώματα που έχει ο browser να τρέξει ενεργό περιεχόμενο (ActiveX controls) που δεν είναι μαρκαρισμένα ότι είναι "Safe for Scripting" ή "Safe for untrusted data during initialization" - με τεχνικές ορολογίες δεν έχουν κάνει Implement το IObjectSafety Interface.

    Για να υπερπηδηθεί το πρόβλημα αυτό έπρεπε να μπει ο Internet Explorer σε ένα ειδικό mode - σε αυτό το mode μπαίνει μέσα από τις html σελίδες με την κατάληξη .hta - συνήθως είναι html σελίδες με ένα frame που έχουν την πρώτη σελίδα του site.

    Ευκολίες για την ανάπτυξη έχουν ότι και οι κανονικές σελίδες html - πολύ πλούσια υποστήριξη μέσα από το FrontPage αλλά και μέσα από το Visual Studio. Απαιτείται η γνώση του HTML DOM, που λίγο ως πολύ είναι γνωστό σε όλους και δεν διαφέρει και πολύ από τα server side controls του ASP.NET.

    Debugger για αυτές τις εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε το Visual Studio αν ειναι εγκατεστημένο, είτε ο Microsoft Script Debugger του Microsoft Office - που είναι ένα cut down Visual Studio με υποστήριξη μόνο για Debugging - δηλαδή ίδια με αυτή που έχουν οι υπόλοιπες managed/.asp εφαρμογές.

    Δεν είναι ένα application framework που προτίνεται για deployment μεγάλων εφαρμογών αλλά έχει αρκετά θετικά στοιχεία, όπως το centralized management και updating. Είναι πιο πολύ για μικρές εφαρμογές καθημερινότητας που πρέπει να γίνει κάτι στα γρήγορα και εύκολα χωρίς μεγάλο κόστος...

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems