Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ποιό RSS Reader?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος mrpc στις 22-02-2005, 11:05. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-02-2005, 19:04 1257

Ποιό RSS Reader?

Από τότε που ανακάλυψα τα RSS feeds, ψάχνω να βρω ένα πρόγραμμα RSS reader αλλά ακόμα να βρω κάποιο που να με ικανοποιεί...

Το RSS Bandit ήταν το πρώτο. Δεν ξέρω από τότε αν έχει βγει καμιά νεότερη έκδοση αλλά αυτή που είχα τρέξει μου έβγαζε συχνά-πυκνά διάφορα exceptions.

Δοκίμασα το Jetbrains Omea Reader... Δεν μου άρεσε γιατί το UI είναι παραφουσκωμένο

Δοκίμασα το NewsGator. Παρ' ότι μου αρέσει η ιδέα του να τρέχω ένα πρόγραμμα (Outlook) για δύο δουλειές, με έχει εκνευρίσει φοβερά η flat οργάνωση στη δομή των φακέλων και η αδυναμία του προγράμματος να κάνει "Mark All as Readed" σε ένα folder και να μαρκαριστούν και τα subfolders. Επίσης τραβάει δύο και τρεις φορές τα ίδια news items.

Τώρα τρέχω το FeedDemon και έχει κι αυτό το ίδιο πρόβλημα με το NewsGator ως προς την επανάληψη στην παραλαβή των news items. Επίσης, (εδώ είναι το τραγικό) ενώ σου επιτρέπει να οργανώσεις τα feeds σε ομάδες, θα πρέπει να επιλέξεις ομάδα μέσα από ένα combo box! Έτσι, για να δεις αν υπάρχουν feeds με νέα items θα πρέπει να διαλέξεις ένα-ένα όλα τα items του ComboBox. Δηλαδή αν δεν χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση το TreeView, πού θα χρησιμοποιηθεί?!

Επειδή στην παρέα υπάρχουν αρκετοί φανατικοί του RSS reading sport, θα ήθελα να μαζέψω εντυπώσεις και για άλλα προγράμματα, μπας και βρω κανένα που να με καλύπτει πλήρως...

(Αλήθεια, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε polls? Δεν υποστηρίζονται από τον Community Server?)

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  20-02-2005, 20:20 1258 σε απάντηση της 1257

Re: Ποιό RSS Reader?

Αν και νομίζω ότι το έχω ξαναπεί κάπου, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Bloglines.  Είναι βέβαια web based που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να διαβάσεις, αλλά αυτό εμένα δεν με ενοχλεί.

Τα polls υποστηρίζονται από τον CS 1.0, τον οποίο θα έχουμε πολύ σύντομα!

Patrick
  •  20-02-2005, 20:40 1259 σε απάντηση της 1258

Ναι, το είχαμε ξανακουβεντιάσει το Bloglines... Δεν μe βολεύει που είναι web based... Ό,τι σύνδεση και να έχεις στο σπίτι, δεν συγκρίνεται η απόκριση που έχει ένα win form client...

•  20-02-2005, 21:45 1260 σε απάντηση της 1257

KelMan wrote:

Από τότε που ανακάλυψα τα RSS feeds, ψάχνω να βρω ένα πρόγραμμα RSS reader αλλά ακόμα να βρω κάποιο που να με ικανοποιεί...

Αχ, δεν είσαι μόνος σου...

KelMan wrote:

Δοκίμασα το NewsGator. Παρ' ότι μου αρέσει η ιδέα του να τρέχω ένα πρόγραμμα (Outlook) για δύο δουλειές, με έχει εκνευρίσει φοβερά η flat οργάνωση στη δομή των φακέλων και η αδυναμία του προγράμματος να κάνει "Mark All as Readed" σε ένα folder και να μαρκαριστούν και τα subfolders. Επίσης τραβάει δύο και τρεις φορές τα ίδια news items.

H flat δομή όντως είναι μεγάλο πρόβλημα. Είναι πολύ εκνευριστικό να θες να δεις κάτι και να πρέπει να κάνει πάνω-κάτω 500+ feeds που έχω για να το βρω.

Το "Marl All as Read" δεν είναι πρόβλημα του NewsGator αλλά του Outlook. Αυτό έχει το πρόβλημα.

To ότι τραβάει 2 και 3 και μην πω 13 φορές το ίδιο post, δεν φταίει πάλι το NewsGator. Φταίει το μερικώς inplemented feed από μερικά site που δεν βάζουν timestamps στα blog posts. Φταίνε αυτοί που κάνουν πολλάπλά revises στα posts τους. Είναι εκνευριστικό να βλέπεις ένα post πριν 2 βδομάδες να ξαναέρχεται μόνο και μόνο επειδή κάποιος είδε ένα ορθογραφικό λάθος και το διόρθωσε, και βλέπεις 1 καινούργιο μήνυμα και ψάχνεις να δεις τι είναι και που είναι.

Τώρα τελευταία παίζω με το RSSPopper που δεν είναι τίποτα άλλο από το NewsGator σε lite μορφή αλλά free και ο άνθρωπος είναι Normal και μπορείς να κάνεις suggestions και να δώσεις feedback και να δεις τα features που ζητάς να βγαίνουν στο πρόγραμμα! Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει πολλά extenions πάνω στα feeds. Τον "ψήνω" να ανοίξει τον κώδικα... Smile

KelMan wrote:

Τώρα τρέχω το FeedDemon και έχει κι αυτό το ίδιο πρόβλημα με το NewsGator ως προς την επανάληψη στην παραλαβή των news items. Επίσης, (εδώ είναι το τραγικό) ενώ σου επιτρέπει να οργανώσεις τα feeds σε ομάδες, θα πρέπει να επιλέξεις ομάδα μέσα από ένα combo box! Έτσι, για να δεις αν υπάρχουν feeds με νέα items θα πρέπει να διαλέξεις ένα-ένα όλα τα items του ComboBox. Δηλαδή αν δεν χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την περίπτωση το TreeView, πού θα χρησιμοποιηθεί?!

Ναι, ο Nick Bradbury είναι λίγο εκκεντρικός, αλλά έχει φτιάξει ωραία προγράμματα. Μην ξεχνάμε το HomeSite που αυτή τη στιγμή το έχει η Macromedia και έχει γίνει το alter ego του Dreamweaver (Developer View), το TopStyle από τα κορυφαία προγράμματα δημιουργίας/διόρθωσης CSS Styles.

KelMan wrote:

Επειδή στην παρέα υπάρχουν αρκετοί φανατικοί του RSS reading sport, θα ήθελα να μαζέψω εντυπώσεις και για άλλα προγράμματα, μπας και βρω κανένα που να με καλύπτει πλήρως...

Εμένα να με βάλεις στους άρρωστους! Big Smile Διαβάζω Blogs και από το κινητό!!!

Δεν ξέρω κάτι που να είναι ότι θες, γιατί θα το είχα ήδη. Να το βάλουμε και αυτό στην λίστα των projects, όπως εκείνο για το spamming? Μπας και κάνουμε ένα community project κάποια στιγμή;

KelMan wrote:

(Αλήθεια, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε polls? Δεν υποστηρίζονται από τον Community Server?)

Ντεν, έκουμε Community Server AKOMA, καρντιά μου!

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  20-02-2005, 22:00 1261 σε απάντηση της 1260

Κοίταξα κι εγώ πάρα πολύ παλιά το NewsGator αλλά εδώ και καιρό έχω κατασταλάξει στο RSS Bandit. Τώρα είναι στην έκδοση 1.3.0.18. Σε κάποια μελλοντική έκδοση θα υποστηρίζει και newsgroups αλλά όχι ακόμα. Έχει και πολύ ωραίο source code!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  20-02-2005, 23:27 1265 σε απάντηση της 1260

gcapnias wrote:

Ντεν, έκουμε Community Server AKOMA, καρντιά μου!

Ούπς! Λάθος εκ παραδρομής... Αλλά δεν μπορείς να πεις, είδα μπροστά Wink

•  21-02-2005, 02:19 1268 σε απάντηση της 1265

Λοιπόν κάτι που έπεσε μπροστά μου σήμερα που λέγαμε για τα RSS. Τελικά όποιος δεν έχει RSS...

1 No RSS? No downloads? No interaction? Fake content? You're fired! r

I am so pissed.

Yesterday I ripped the head off of a coworker. He works in marketing on a major Microsoft product. I'm not going to identify it or him.

He called me yesterday and said:

"Hey, Scoble, we've done a fun site but no one is linking to it."

My first question?

"Do you have an RSS feed?"

"No, this site is for non geeks."

At that point I just lost it. I think I swore a bit. I am so mad 20 hours later that I can't even remember what I said.

That demonstrates an utter cluelessness about how hype gets generated. If you don't have RSS, how will anyone who is a connector build a relationship with your site?

"Why don't you get your non-geek friends to link to it then?"

I think he had heard that lots of press was reading blogs and wanted to get Walt Mossberg or Steven Levy to talk about this marketing site and figured he'd use me to drive traffic.

Sorry, if you do a marketing site and you don't have an RSS feed today you should be fired.

I'll say it again. You should be fired if you do a marketing site without an RSS feed.

Saying that RSS is only for geeks today is like saying in 1998 that the Web was only for geeks.

It got worse.

This site, which probably cost $100,000 (ahh, that's where our towel money went) has great graphic design. Lots of streaming video.

But it's fake. All of it is actors. No real people. No real point.

Aaaaaaaggggggggggghhhhhhhhhhh.

Oh, but it gets even worse. "Can I download the videos?"

"No, the whole point of the site is to get people to visit and stick around."

So, let me get this straight. You don't have RSS feeds. That means I won't be able to build a relationship with this site. You have a fake site so even if I tell my readers to visit it they'll get there and feel dirty (and they can't interact or do anything there either). You won't let me download the videos to pass them around virally. Or remix them in fun ways.

Oh, and there's no permalinks so even if I wanted to link you directly to a piece of content there I couldn't.

This team is very lucky that I'm not in charge of marketing. Seeing sites like this makes me think that Mini-Microsoft is right. Maybe it's time for Donald Trump to visit the team in question.

On the other hand? Some teams at Microsoft do get it. Microsoft Presspass, for instance, just added a couple of RSS feeds.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  22-02-2005, 11:05 1286 σε απάντηση της 1257

Δεν είναι rss reader, άλλα ο firefox δίνει τη δυνατότητα να βάλεις στους σελιδοδείκτες του (αντίστοιχο των favorites του IE) rss feeds τα οποία ανοίγουν σαν φάκελοι δίνοντας τη δυνατότητα να κάνεις άμεσα κλικ σε κάποιο άρθρο. Επίσης μπορείς να τα εμφανίζεις σαν buttons.
    Και φυσικά για κανονικό rss reader κυκλοφορεί plug in.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems