Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γιατί να χρησιμοποιήσω .ΝΕΤ ?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 26-02-2005, 10:59. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-02-2005, 08:50 1305

Γιατί να χρησιμοποιήσω .ΝΕΤ ?

Στην σειρά των posts που έχουν θέμα το switching σε .ΝΕΤ, έρχεται άλλο ένα ενδιαφέρον αρθράκι το οποίο παρουσιάζει το θέμα από διαφορετικό perspective...
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  26-02-2005, 10:59 1318 σε απάντηση της 1305

Re: Γιατί να χρησιμοποιήσω .ΝΕΤ ?

Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός χάνεται μέρος του αρχικού πνεύματος της τεχνολογίας .NET και ο καθένας εστιάζεται σε προσωπικά συμπεράσματα χωρίς να ενδιαφέρεται να ακούσει παραπάνω.

Ένα από τα πράγματα που έλεγαν στην αρχή ήταν ότι το .NET θα επέτρεπε στον προγραμματιστή της Α γλώσσας να κάνει τα ίδια πράγματα όπως ο προγραμματιστής της Β γλώσσας, χωρίς ο προγραμματιστής της A γλώσσας να χρειάζεται να γράφει κάποια κομμάτια κώδικα σε B γλώσσα γιατί δεν έχει την δυνατότητα η Α γλώσσα. Αυτό ερμηνεύτηκε με αμφισυνεπαγωγή ότι η γλώσσα Α και η γλώσσα Β μπορούν να χρησιμοποιηθούν το ίδιο, είτε ή μία είτε ή άλλη, για γίνει κάτι με τον ίδιο βαθμό ευκολίας.

Αυτό δεν είναι λογικό. Αφήνεις από έξω την ουσία της ίδιας της γλώσσας γιατί φτιάχτηκε, τις ιδιοτροπίες που έχει και πάνω από όλα για ποιους φτιάχτηκε να εξυπηρετήσει. Σαν προγραμματιστής ξεκίνησα λίγο ανάποδα, BASIC σε Spectrum, γλώσσα μηχανής σε Ζ80, γλώσσα μηχανής σε 8086/8088, C σε MSDOS, Pascal σε MSDOS και μετά VB σε Windows. Ενώ ήξερα και έγραφα C δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να γράψω C++. Ενώ είχα γράψει χιλιάδες γραμμές κώδικα σε Turbo Pascal δεν έγραψα ποτέ μία γραμμή σε Delphi. Άκουγα Clipper και δεν με ένοιαζε, είχα την VB.

Η σύνταξη της γλώσσας είναι κοντά στο προσωπικό μου στυλ, ο κώδικας που γράφω είναι κοντά στον τρόπο που σκέφτομαι / έχω μάθει στον εαυτό μου να σκέφτεται, και δεν έχω πρόβλημα να καταλάβω ένα πρόγραμμα σε VB όταν το διαβάσω, όσο μεγάλο και να είναι, όσες χιλιάδες γραμμές κώδικα και να έχει. Αισθάνομαι σιγουριά σε μένα όταν βλέπω VB.

Αυτό πιστεύω ότι είναι και το κίνητρο των πολλών γλωσσών στο .NET. Να μπορέσω «εγώ» και ο κάθε «εγώ» να κρατήσω την σιγουριά σε μένα, με τον παλιό μου γνώριμο την VB. Όχι ότι όλες οι γλώσσες είναι εξίσου και το ίδιο εύχρηστες και ανταλλάξιμες, τόσο σε κόπο ανάπτυξης μιας εφαρμογής όσο και στην συντήρηση του κώδικα μετά. Και για να μην ξεχνάμε τον παράγοντα άνθρωπο, δεν ταιριάζουν όλες οι γλώσσες στην ψυχοσύνθεση του καθενός σαν τρόπο έκφρασης.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems