Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Track SQL Statements in ORACLE

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò JohnieG. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 11-06-2006, 21:13. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-05-2006, 09:54 13345

Track SQL Statements in ORACLE

Καλημέρα ,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε μια database Oracle 8i. Σε μερικούς πίνακες έχουν διαγραφεί επιλεκτικά εγγραφές και θέλω να εντοπίσω από πιο SQL statement διαγράφηκαν. Δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα της εκτέλεσης κάποιου trigger απλά πιστεύω ότι "κάποιος" έτρεξε μια εντολή SQL και προκάλεσε το πρόβλημα. Έτσι ψάχνω μήπως υπάρχει κάποιος πίνακας ή κάποιο αρχείο όπου η Oracle να αποθηκεύει τις εντολές που έχουν τρέξει στη Database (π.χ. ένα transaction log). Οποιαδήποτε βοήθεια η ιδέα είναι ευπρόσδεκτη....

Always Look On The Bright Side Of Life...
  •  11-06-2006, 21:13 13881 σε απάντηση της 13345

Απ: Track SQL Statements in ORACLE

Δεν νομίζω ότι κάποιος database server μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο από μόνος του. Βέβαια δεν ξέρω αν υλοποιήσεις υψηλής ασφαλείας προβλέπουν κάτι τέτοιο.

Από την άλλη μεριά, πιστεύω ότι μπορείς να "σκαρώσεις" ένα logging μηχανισμό με triggers, για να πιάσεις μερικά πράγματα, το όνομα του χρήστη που το έτρεξε, την ώρα που έγινε, και πιθανώς και το IP του. Έχει όμως υπόψη σου ότι κάτι τέτοιο θα φορτώσει το server σου, και καλό θα ήταν να γίνει ορισμένα tables, επιλεκτικά και όχι σε όλα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems