Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βοήθεια-> Συμβουλές για N-Tier Application Architecture Design....

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jimenez στις 04-08-2006, 12:33. Υπάρχουν 13 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-08-2006, 11:14 15436

Βοήθεια-> Συμβουλές για N-Tier Application Architecture Design....

Καλημέρα,

Θέλω να ξεκινήσω σιγά-σιγά την ανάλυση ενός service το οποίο θα τρέχει στο 2ο επίπεδο της 3-tier αρχιτεκτονικής. Αυτό το service θα λάμβάνει από το internet δεδομένα που εξωτερικούς clients.

Πρώτον: Τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω;(όχι σε asp κατα προτίμηση)

Δευτερον: Η βάση καλό είναι να διασπαστεί σε μικρότερεσ?Δηλαδη σκέφτομαι μια βάση να έχει όλες τις ρυθμίσεις (static data),στη δευτερη να μπαίνουν τα Incoming data, και μια τρίτη για Backup. Τα λέω σωστά?

Τρίτον: Αν μπορείτε πείτε μου ορισμένα tips για να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη κατα τη ανάλυση και τη σχεδίαση αυτής της αρχιτεκτονικής.

Εκ των προτερων ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  03-08-2006, 12:11 15443 σε απάντηση της 15436

Απ: Βοήθεια-> Συμβουλές για N-Tier Application Architecture Design....

1) Όταν λες όχι asp, εννοείς όχι asp.net webservices; Εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη λύση αυτή τη στιγμή. Αν όχι, τότε άλλες καλές λύσεις είναι το .net remoting και τα component services.

2) Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς static και incoming data.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  03-08-2006, 12:24 15444 σε απάντηση της 15443

Τι να σου πω.Συνήθως asp .net service φτιάχνουν για τέτοιες αρχιτεκτονικές?Η ότι προτιμά ο καθένας?

Static εννοώ ρυθμίσεις που αφορούν όλο το σύστημα,ενώ incoming τα δεδομένα που έρχονται από το ιντερνετ και είναι για αποθήκευση.

Διάβασα ότι για την σχεδίαση των βάσεων αυτή η τεχνική έιναι και η πιο σωστή. Τελείως υποκειμενικό για το συγγραφέα αλλά κάτι θα ξέρει...
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  03-08-2006, 12:45 15446 σε απάντηση της 15444

jimenez wrote:
    Static εννοώ ρυθμίσεις που αφορούν όλο το σύστημα,ενώ incoming τα δεδομένα που έρχονται από το ιντερνετ και είναι για αποθήκευση.

Αν κατάλαβα καλά υπάρχει ήδη ένα σύστημα που χρησιμοποιούν χρήστες ενός εσωτερικού δικτύου και τώρα θέλεις να κάνεις κάτι για εξωτερικούς χρήστες. Οι ξεχωριστές βάσεις ίσως να αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας, αλλά νομίζω ως εκεί! Αν οι διαχωρίσεις θα πρέπει να βρεις και ένα τρόπο συγχρονισμού τους. Νομίζω ότι το θέμα είναι υποκειμενικό. Προσωπικά θα απεφευγα να τις χωρίσω και θα προσπαθούσα να φιάξω ασφαλή εξωτερικά services που να χρησιμοποιούν την ίδια βάση. Εξαρτάται πολύ και ο φόρτος που θα έχεις από εξωτερικούς χρήστες σε σχέση με τους εσωτερικούς.

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  03-08-2006, 12:50 15448 σε απάντηση της 15446

Δεν διαφωνώ μαζί σου.Το λέω για θέμα ασφάλειας. Ως προς τι εργαλείο (γλώσσα) τι προτείνεις?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  04-08-2006, 10:42 15472 σε απάντηση της 15448

Θέλω να φτιάξω ένα service το οποίο θα λαμβάνει από 300 clients data μέσω Internet.Τι προτείνεις να χρησιμοποιήσω?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  04-08-2006, 11:03 15473 σε απάντηση της 15472

Εγώ θα έκανα ένα web service σε VB.NET ή C#. Θα πρέπει να επιλέξεις και ένα authentication μηχανισμό, έτσι ώστε να μην μπορεί οποιοσδήποτε να το καλέσει. Και αν πρόκειται και για αρκετά ευαίσθητα δεδομένα το SSL είναι μάλλον απαραίτητο στο IIS, εκτός και αν κάνεις κάποια δική σου κρυπτογράφηση.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  04-08-2006, 11:15 15474 σε απάντηση της 15473

Δεν είναι το θέμα ότι είναι ευαισθητα δεδομένα αλλά θέλω να λαμβάνει τα πάντα χωρις να χάνει οτιδίποτε. Αν και το σύστημα θα είναι στημένο σε VPN. Δηλαδή είναι πολύ σημαντικά data τα οποία δεν πρέπει να χάνονται. Υπάρχει κανα site που να αναλύει τέτοια services? Η κανα βιβλίο οτιδίποτε.
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  04-08-2006, 11:30 15476 σε απάντηση της 15474

Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν δεδομένα σε μια κλήση ενός web service.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  04-08-2006, 11:48 15478 σε απάντηση της 15476

κοίτα οι clients δεν θα πέφτουν κατευθείαν στη βάση.Θα τρέχει αυτό το service το οποιο θα λαμβάνει και θα αποθηκεύει τα data στη βάση.
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  04-08-2006, 12:04 15479 σε απάντηση της 15478

Έχουμε client-web service-βάση. Αν με αυτό θεωρείς ότι οι client πέφτουν κατευθείαν στη βάση τότε πρέπει να βάλεις κάτι ανάμεσα στο web service και την βάση. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι από πλευράς ασφάλειας θα πετύχεις κάτι περισσότερο.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  04-08-2006, 12:17 15481 σε απάντηση της 15479

Ναι αυτό είναι το μοντέλο που θέλω να σχεδιάσω.Για το θέμα ασφάλειας δεν το συζητάμε.Δηλαδή αν χαθούν δεδομένα θα φταίνε κατα κάποιο τρόπο οι clients?Απλά με ανυσηχεί ο αριθμός των clients.To Service θα παίζει με απλά sockets?Τι χρησιμοποιούν σε αυτές τις περιπτώσεις?

Για το θέμα της βάσης ποια έκδοσης sql server μου αρκέι>Standard ή Enterprise?
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  04-08-2006, 12:28 15483 σε απάντηση της 15481

Τα asp.net web services παίζουν στο IIS. Είναι web συνδέσεις όπως ένα κοινό web site. Κάνε μερικές δοκιμές, γιατί μόνο με συζήτηση δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τι παίζεται.

Δεν ξέρω αν θα φταίνε οι clients γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς θα είναι και θα κάνουν. Δεδομένα δεν χάνονται έτσι εύκολα.

Για τον φόρτο στον IIS και την βάση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ο αριθμός των clients αλλά ο αριθμός των requests που θα έχεις την ώρα. Αν μιλάμε για 300 χρήστες που θα στέλνουν ένα request την ώρα είναι αστείο ποσό για ένα web service και την standard έκδοση του sql server.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  04-08-2006, 12:33 15484 σε απάντηση της 15483

Ο κάθε client θα στέλνει 100 requests/ώρα περίπου.Δηλαδή αρκετά data.Θα κάνω τις δοκιμές μου και θα σου πω.Ευχαριστώ πολύ για τη βοηθειά σου.Καλο καλοκαίρι...
    Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems