Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εκτύπωση συγκεκριμενης φορμας και εκθεσης

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cosmvan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KoYkoY στις 13-09-2006, 16:29. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-09-2006, 23:39 16661

Εκτύπωση συγκεκριμενης φορμας και εκθεσης

Γειά σας. θα ήθελα να με βοηθήσετε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.΄Εχω φτιάξει μια βαση (μαθητολόγιο) και έχω κάνει κάποιες καταχωρήσεις. Στην φόρμα που δημιούργησα στη συνέχεια έχω βάλει εντολές που χρειάζομαι.Πχ αναζήτηση αλφαβητική κάποιου συγκεκριμένου μαθητή. Το πρόβλημα μου ειναι στην εκτύπωση. Δεν εκτυπώνεται η μια συγκεκριμένη καταχώρηση που ζητώ αλλά όλες!!!!Επίσης όταν  ζητώ να δω την έκθεση ενός μαθητή μου ανοίγουν όλες οι εκθεσεις αλφαβητικά. Υποθετω οτι θα υπάρχει κάποια ανάλογη εντολή.Ευχαριστώ.Smile
  •  12-09-2006, 23:51 16663 σε απάντηση της 16661

Απ: Εκτύπωση συγκεκριμενης φορμας και εκθεσης

Με τις πληροφορίες που μας δίνεις δεν είναι δυνατόν να σε βοηθήσουμε. Θα πρέπει να είσαι πιο λεπτομερής. Σε τι περιβάλλον δουλεύεις; Είναι Visual Studio 6; Visual Studio .NET; Μήπως φτιάχνεις το project σε Access; Αν όχι, τι database χρησιμοποιείς; Πως δημιουργείς την εκτύπωση; Πως διαβάζεις τα data από την database; Υπάρχει μήπως διαθέσιμος κώδικας;
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  13-09-2006, 00:46 16666 σε απάντηση της 16661

Μάνο, μόνο που διάβασα τις ερωτήσεις σου, τρόμαξα.. Stick out tongue

Αλλά έχεις δίκιο.. Give more info cosmvan, μπας και βοηθήσουμε..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  13-09-2006, 15:23 16695 σε απάντηση της 16661

Ωχ!Τοσο τρομακτικες οι ερωτησεις μου? Λοιπον τη βαση την εχω φτιαξει στην access.Εφτιαξα λοιπον πινακες,εκανα τις σχεσεις,ερωτηματα και οτι αλλο χρειαζομουν.Οταν εφτιαξα τη φορμα με τα ονοματα των μαθητων,ηθελα μια εντολη ωστε να ειναι αλφαβητικα οι καταχωρησεις.Εφτιαξα λοιπον ενα συνθετο πλαισιο(σωστα το λεω?) και με την εντολη find record ,αναδυεται ενα μενου με τα ονοματα των μαθητων αλφαβητικαι. Προσπαθησα λοιπον να τυπωσω και την φορμα αλλα εμφανίζονατι ολες οι καταχωρησεις(ευτυχως αλφαβητικα!!!!:ο))) )Πως λοιπον θα εκτυπωσω μονο μια συγκεκριμενη εγγραφη της φορμας?Και πως θα συνδεσω την εγγραφη αυτη με τη δικη της εκθεση και να τυπωθει?Ελπιζω να εγινα λιγοοο πιο σαφης και να μπορεσετε να με βοηθησετε :ο)

•  13-09-2006, 16:29 16699 σε απάντηση της 16695

Big Smile [:D] Απ: Εκτύπωση συγκεκριμενης φορμας και εκθεσης

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!Big Smile

Νομίζω πως υπάρχει οδηγός της access που σε βοηθά πολύ σ' αυτό που θέλεις να κάνεις αν διαλέξεις να δημιουργήσεις ένα κουμπί εντολής από την εργαλειοθήκη της access.

Δοκίμασε να κάνεις τα εξής
    Για να τυπώσεις την τρέχουσα ενεργή φόρμα τότε ακολούθησε τον παρακάτω κώδικα

DoCmd.PrintOut acSelection

Καθώς είσαι σε μια εγγραφή της φόρμας και θέλεις ν' ανοίξεις μία έκθεση με τα στοιχεία μόνο της τρέχουσας εγγραφής και να την τυπώσεις κάνε το εξής.

Dim strDocName As String
    Dim strLinkCriteria As String
    strDocName = "ΌνομαΈκθεσης"
    strLinkCriteria = "[ΌνομαΠεδίουΈκθεσης]=" & Me![ΌνομαΠεδίουΦόρμας]
    (τα πεδία που σου καθορίζουν την εγγραφή που σε ενδιαφέρει θα μπορούσε να είναι ας πούμε το ID του μαθητή δηλαδή ένας αριθμός)

DoCmd.OpenReport strDocName, acViewPreview , , strLinkCriteria  'εμφανίζει την έκθεση
    DoCmd.OpenReport strDocName, acNormal, , strLinkCriteria 'τυπώνει την έκθεση

Aν τώρα ανοίγεις μία έκθεση που εμφανίζει όλες τις εγγραφές και θέλεις να τυπώσεις μόνο την πρώτη σελίδα

DoCmd.PrintOut acPages, 1, 1

Για να τυπώσεις από τη σελίδα 2 μέχρι και τη σελίδα 5

DoCmd.PrintOut acPages, 2, 5

Αν διαβάσεις τη βοήθεια της access για τις μεθόδους (π.χ PrintOut, OpenReport) θα κατατοπιστείς καλύτερα.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems