Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Το numericupdown δεν έχει event για τα buttonclicks?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panos Kousidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 24-10-2006, 18:51. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-10-2006, 14:59 19108

Το numericupdown δεν έχει event για τα buttonclicks?

Έχω διάφορα numericupdown σε μία φόρμα και θέλω όταν πατάω ένα από τα δύο κουμπιά πάνω-κάτω στο ένα από αυτά, να ενημερώνονται οι τιμές στα υπόλοιπα.

Δοκίμασα να βάλω τον κώδικα στο ValueChanged αλλά έτσι γίνονται fired και τα υπόλοιπα events των άλλων numericupdown, ενώ εγώ θέλω μόνο αυτού που πάτησα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να λύσω το πρόβλημα μου;

Panos
  •  24-10-2006, 15:11 19111 σε απάντηση της 19108

Απ: Το numericupdown δεν έχει event για τα buttonclicks?

Αν ενημερώνεις τιμές στα υπόλοιπα, όπως και αν το κάνεις, θα γίνονται fired τα events τους.

Μήπως χρησιμοποιείς την ίδια μέθοδο για να κάνεις capture τα events όλων των controls;

π.χ. public sub NumericUpDown_ValueChanged(Sender as object, E as eventargs) handles NumericUpdown1.ValueChanged, NumericUpdown2.ValueChanged, NumericUpdown3.ValueChanged

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  24-10-2006, 16:00 19117 σε απάντηση της 19108

Εάν χρησιμοποιήσω το ValueChanged Event δεν το αποφεύγω το πρόβλημα.

Θέλω κάτι σαν και αυτό

Private Sub num1_clicked (sender, e) handles num1.????????
       num2.value=5
       num3.value=2
    End Sub

Εάν όπου ?????? βάλω το ValueChanged τότε όταν θα πάει στο num2.value=5 θα σηκώσει το αντίστοιχο event του num2, είτε αυτό είναι σε άλλη sub είτε στην ίδια. Εγώ θέλω να το αποφύγω αυτό.
    Panos
  •  24-10-2006, 16:34 19119 σε απάντηση της 19117

Γίνεται Changed το Value του num2, εκτελείται το ValueChanged event του num2. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό.

Αν έχεις κώδικα εκεί που δεν θέλεις να εκτελείται όταν αλλάζει τιμή το num2, απλά βάλτον κάπου αλλού. Ή διαφορετικά βάλε μια μεταβλητή στη φόρμα με όνομα SuppressValueChange As Boolean και δίνε τιμή true στην αρχή του ValueChanged του num1 και false στο τέλος. Οπότε την ValueChanged του num2 βάλε μια γραμμή που να λέει If SuppressValueChange then Exit Sub
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  24-10-2006, 18:04 19130 σε απάντηση της 19119

Ναι αυτό σκέφτηκα κι εγώ να κάνω, απλά είπα ότι θα υπάρχει καλύτερος τρόπος όπως με διαφορετικό event. Μα να μην έχουν ένα event για όταν πατιούνται τα κουμπιά του; Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου
    Panos
  •  24-10-2006, 18:51 19131 σε απάντηση της 19130

Ααααααχχχ!!! Βρε! Τι είναι αυτά τα πράγματα με τα boolean flags?!

Αν δεν έχει event για τα buttons, του προσθέτεις εσύ! Όλα στο πιάτο το θες; Big Smile

Public Class ExtendedNumericUpDown
        Inherits NumericUpDown

Public Event UpButtonClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)
        Public Event DownButtonClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)

Private Overrides Sub UpButton()
            RaiseEvent UpButtonClick(Me, New System.EventArgs)
            MyBase.UpButton()
        End Sub

Private Overrides Sub DownButton()
            RaiseEvent UpButtonClick(Me, New System.EventArgs)
            MyBase.DownButton()
        End Sub
    End Class

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems