Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Urgent!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò x-istenz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nsouflis στις 10-11-2006, 09:32. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-11-2006, 10:42 20059

Urgent!!!

1st sorry for my greeklish 

exw na ftiaksw ena programma pou na kanei predictive text input diladi na mantevei lekseis otan o user grapsei to prwta grammata. idio me ayto pou exoun ta kinita

gnwrizetai mipws pws mporw na to kanw? kserw akougetai kapws geloio alla molis ksekinisa na kanw c++  ki exw to vb net 2003

sas parakalw help me!

lazaros

•  09-11-2006, 11:16 20062 σε απάντηση της 20059

Απ: Urgent!!!

Διευκρίνισε αν θέλεις να το κάνεις σε C++ ή VB.NET για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσεις.

Σημείωση: Όντως, καλύτερα να αποφύγεις greeklish και να βάζεις ένα τίτλο στο μήνυμά σου που να περιγράφει το ερώτημα.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  09-11-2006, 11:38 20064 σε απάντηση της 20062

Confused [*-)] Απ: Urgent!!!

ναι οντως 1000 συγγνωμη πρωτη μου φορα και τελευταια.

σε C++ πρεπει να γινει γιατι χρησιμοποιουμε τη  VB.NET

•  09-11-2006, 11:44 20066 σε απάντηση της 20059

Ελπίζω να μη μας ζητάς να σου κάνουμε την εργασία σου γαι το Πανεπιστήμιο...

Ανεξάρτητα από τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις, όλα ξεκινούν ένα λεξικό, στο οποίο θα έχεις αποθηκευμένες τις γνωστές λέξεις, και έναν tokenizer που θα εντοπίζει που ξεκινά η λέξη που γράφει ο χρήστης. Μια πολύ κατάλληλη δομή για να αποθηκεύσεις το λεξικό σου είναι το trie.

Η δημιουργία του λεξικού είναι ένα ζήτημα, το οποίο μπορείς να αντιμετωπίσεις με δύο τρόπους:

• Να ξεκινήσεις από ένα corpus το οποίο θα επεξεργαστείς με τον tokenizer και θα αποθηκεύσεις.
    • Να μαθαίνεις από τις λέξεις που πραγματικά εισάγει ο χρήστης σου.

Θα σου πρότεινα ένα συνδυασμό και των δύο.

Όσο για τις λεπτομέρειες, ψάξε το μόνος σου, και έλα πάλι στο dotnetzone για πιο συγκεκριμένες ερωτήσις. Το αλεσμένο φαγητό είναι καλό μόνο για τα μωρά.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  09-11-2006, 11:50 20067 σε απάντηση της 20059

οχι δε ζητώ να μου κάνετε την εργασία απλώς μια βοήθεια για να ξεκινήσω και νομίζω πως τη δώσατε.

ευχαριστώ και θα έρθω την επόμενη φορά με πιο συκεκριμένες ερωτήσεις.
  •  09-11-2006, 12:12 20071 σε απάντηση της 20064

x-istenz wrote:

σε C++ πρεπει να γινει γιατι χρησιμοποιουμε τη  VB.NET

Από ότι βλέπω έχεις πολύ δουλειά, γιατί ακόμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την C με την VB. Η παραπάνω φράση είναι τελείως λάθος. Ψάξε λίγο παραπάνω και αποφάσισε σε τι από τα δυο θα δουλέψεις. Άλλο C++ άλλο VB.NET.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  09-11-2006, 13:12 20076 σε απάντηση της 20071

Easy συνάδελφοι! Τι σας έπιασε; :) Ο άνθρωπος είναι μπερδεμένος και προφανώς ψάχνει από κάπου να ξεκινήσει, και οι ως τώρα γνώσεις του προφανώς δεν τον βοηθούν. Μην ξεχνάτε οτι είμαστε στην περιοχή "Πρώτα βήματα".

Για τον φίλο x-istenz:

C++ και VBNET είναι δύο διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσεις είναι σε ποιά γλώσσα προγραμματισμού θέλεις να φτιάξεις την εφαρμογή σου. Η σε C++ θα τη φτιάξεις, ή σε VB.NET. Οι δύο γλώσσες δεν έχουν κάποια εξάρτηση μεταξύ τους ωστε να "πρέπει να το φτιάξεις σε C++ επειδή χρησιμοποιείς VB.NET" όπως είπες.

Περι του λεξικού, ισχύουν τα λεγόμενα της Νατάσας (και να ήθελα δεν έχω τις γνώσεις να σου πω περισσότερα) :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  09-11-2006, 14:26 20087 σε απάντηση της 20076

cap wrote:
    C++ και VBNET είναι δύο διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσεις είναι σε ποιά γλώσσα προγραμματισμού θέλεις να φτιάξεις την εφαρμογή σου. Η σε C++ θα τη φτιάξεις, ή σε VB.NET. Οι δύο γλώσσες δεν έχουν κάποια εξάρτηση μεταξύ τους ωστε να "πρέπει να το φτιάξεις σε C++ επειδή χρησιμοποιείς VB.NET" όπως είπες.

Επειδή τον τελευταίο καιρό το έχουμε ρίξει πολύ στη συναίνεση και τον πολιτισμό, ήρθε η ώρα να τσακωθούμε λίγο Smile

Θα διαφωνήσω λοιπόν μαζί σου Σωτήρη, γιατί πιστεύω ότι η επιλογή της γλώσσας προγραμματισμού είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις όταν σχεδιάζεις ένα project. Ξεκινάς καταγράφοντας το πρόβλημα, σχεδιάζοντας τη λύση, και διαλέγοντας τα βέλτιστα εργαλεία για την υλοποίησή της.

Στην περίπτωση του x-istenz για παράδειγμα, το κομμάτι του tokenization μπορεί να γραφτεί πολύ εύκολα σε Perl ή Ruby σε σχέση με τη C++ ή τη VB.NET. Εκτός από το ότι επεκτείνεις τους ορίζοντές σου μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα, καταλήγεις με το σωστό εργαλείο για τη σωστή δουλειά.

Αν αποφασίσεις εξ αρχής τη γλώσσα και πας να τα κάνεις όλα με αυτή, πλέον ισχύει το "When all you have is a hammer, everything looks like a nail".

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  09-11-2006, 14:48 20092 σε απάντηση της 20087

Εεεε, ναι. :) Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Λεγοντας "το πρώτο πράγμα που θα αποφασίσεις" εννοούσα αποκλειστικά σε σχέση με την επιλογή γλωσσών, και όχι με την κατασκευή της εφαρμογής. Ισως ήταν πλεονασμός, κακή έκφραση, Ζαχαριασμός, ξέρω και γω :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  09-11-2006, 15:42 20103 σε απάντηση της 20092

Sad [:(] Απ: Urgent!!!

παντως εχετε δικιο στο οτι ειμαι μπερδεμενος και ζητω συγνωμη.  η εφαρμογη θα γινει σε C++ και με pointers αλλα χωρις  strcmp library function. το προβλημα μου ειναι πως θα ξεκινησω,απο το λεξικο,το tokenization η κατι αλλο; τα Perl ή Ruby αν δε κανω λαθος(που σιγουρα θα κανω) ειναι compilers ετσι; εγω ομως δε τα εχω δει ποτε μου,μονο τα εχω ακουσει.
  •  09-11-2006, 15:48 20104 σε απάντηση της 20103

το ολο προγραμμα που θα πρεπει να κανω για να σας δωσω να καταλαβετε ειναι στη προβλεψη της λεξης οπως συμβαινει και στα κινητα με το Τ9.
  •  09-11-2006, 16:39 20108 σε απάντηση της 20104

Πι8ανόν και στο Internet να κυκλοφορούν και αλγόριθοι Τ9. Ψάξτο, αλλά χρησιμοποιησέ τους σαν guidelines.

Η εφαρμογή σου θα είναι console ή Windows?

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την strlen για να βρείς το μέγεθος της λέξης και με τη χρήση των δεικτών να βρείς τη λέξη που θες.

Λ.χ, αν το μέγεθος είναι 5 και το 2ο γράμμα είναι β και το 4 α, να ψάξει τις λέξεις με αυτά τα κριτήρια.
    I want RAM...to live my life alone
    I want RAM...leave me be
    I want RAM...to do things on my own
    I want RAM...to live my life and to be free
  •  09-11-2006, 18:23 20117 σε απάντηση της 20108

Γι' αυτό πρότεινα το trie για την αποθήκευση του λεξικού, γιατί είναι η πλέον κατάλληλη δομή για την αποθήκευση λεξικών στα οποία θέλεις να κάνεις αναζητήσεις προθέματος. Όχι tree, αλλά trie.

Και αν πρόκειται για εργασία, μην αναζητήσεις έτοιμη λύση, κι ας υπάρχει. Το ζητούμενο είναι να μάθεις, όχι να κάνεις την εργασία και να περάσεις το μάθημα.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  09-11-2006, 18:51 20118 σε απάντηση της 20117

mns wrote:

Γι' αυτό πρότεινα το trie για την αποθήκευση του λεξικού, γιατί είναι η πλέον κατάλληλη δομή για την αποθήκευση λεξικών στα οποία θέλεις να κάνεις αναζητήσεις προθέματος. Όχι tree, αλλά trie.

Και αν πρόκειται για εργασία, μην αναζητήσεις έτοιμη λύση, κι ας υπάρχει. Το ζητούμενο είναι να μάθεις, όχι να κάνεις την εργασία και να περάσεις το μάθημα.

Σε έπιασε το μητρικό σου έ Νατάσα; Stick out tongue

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  10-11-2006, 09:32 20131 σε απάντηση της 20059

Ένα ενδιαφέρον Link για το definition του trie ( το οποίο ανέφερε η nms και μου κίνησε την περιέργεια )

http://en.wikipedia.org/wiki/Trie

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems