Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Eric Wise: Rethinking compensation

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Μάριος Μαργαρίτης στις 29-05-2005, 11:47. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-05-2005, 12:37 2226

Eric Wise: Rethinking compensation

Από το blog του Eric Wise, λίγες μέρες πριν.

Μου κίνησε το ενδιαφέρον. Εχω βιώσει αυτό το πρόβλημα. Σιγουρα, για μερικές περιόδους του έτους, αν υπήρχε σαν επιλογή, θα το ακολουθούσα. Οχι οτι ειμαι ο super-productive ή super-experienced, αλλά υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο ορισμένες φορές. Τι λέτε;

Rethinking compensation

You know, I've had many conversations in the last few months about compensation with my contacts, and I have hit upon a common theme.  Those of us who have experience, confidence, and ability seem to agree with the following statement:

"I would take a paycut to work less hours"

Yes, there is a magic time and place when your experience level and salary reaches a point that suddenly the money doesn't mean as much.  You want to spend more time with your family and kids.  You want to pursue other interests.  Bottom line, you want to develop yourself in directions you've never had the opportunity for when constrained by a full time job.

So here's a tip for you businessmen out there.  If you're looking to hire someone in that hard to fill sweet spot, the 3-7 years experience developer and you're strapped for cash... why not offer to let any employee who wants it to take a 15% paycut and take fridays off?  Or let employees schedule as much unpaid vacation time as they want as long as they clear the time in advance?

How many of you would take a paycut for a shorter work-week?

Original link:
    http://www.codebetter.com/blogs/eric.wise/archive/2005/05/19/63369.aspx

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  26-05-2005, 13:41 2227 σε απάντηση της 2226

No [N] Re: Eric Wise: Rethinking compensation

Αααα, πολύ καλή ιδέα....
    Τράβα πες την και στο ΙΚΑ.... θα χαρούνε να την ακούσουνε...
    Οπότε λες αναγκαστικά στον υπάλληλο να παίξει με ΤΕΒΕ, και εκεί το 90% φρικάρει...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  26-05-2005, 13:56 2229 σε απάντηση της 2227

Re: Eric Wise: Rethinking compensation

Χμ, πιστεύω οτι όποιος επιθυμεί να κάνει αυτά τα πράγματα πρέπει να έχει μια από τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να εχει αυτοβούλως ΤΕΒΕ
    2. Να έχει δηλωθεί part-time
    3. Να είναι παράνομος. Smile

Μη γραφειοκρατικά-ορθές συνθήκες συνεπάγονται και ριζοσπαστικές λύσεις.
    Δεν εξέτασα ομως το ΑΝ γίνεται με τις παρούσες συνθήκες όσο το concept της ιδέας σαν ιδέα...

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  26-05-2005, 18:33 2235 σε απάντηση της 2229

Δεν ξέρω για αν χρειάζεται TEBE, να δηλωθείς part time και αν πρέπει να είναι κάποιος παράτολμος για να το κάνει αυτό.

Η ζωή μου αυτή την εποχή, είναι πολύ διαφορετική από ότι συνήθιζε να είναι τα τελευταία 5 χρόνια. Συνίθηζα να φεύγω πολύ νωρίς το πρωί, και να γυρνάω πολύ αργά το βράδυ, να έχω ελάχιστη ώρα για την σύζηγό μου, και ακόμα λιγότερη για μένα. Η εγκυμοσύνη της τα άλλαξε όλα, και μέσα σε αυτά, ήταν ο τρόπος ζωής μας.

Μπορεί να έχουμε το οικονομικό κόστος, αλλά όταν έρχεται η ώρα να διαλέξει κάποιος, αν θα είναι γονέας ή επαγγελματίας, η επιλογή δεν είναι τόσο δύσκολη. Είναι θέμα παραδοχής της πραγματικότητας και της κατάστασης. Όλα τα άλλα έρχονται φυσικά.

Δεν μπορώ να πω ότι που λείπουν οι ώρες που είμουνα στο γραφείο, ή έσπαγα το κεφάλι μου να κάνω κάτι να δουλέψει, αλλά σίγουρα αυτό που κάνω τώρα έχει άλλο βάρος. Και η αίσθηση είναι πολύ διαφορετική...

Γιώργος

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  26-05-2005, 18:44 2237 σε απάντηση της 2235

Αυτά ακριβώς που λες σκεφτόμουν όταν το έκανα post.

Ειμαι παντρεμένος εδώ και ένα χρόνο. Η σύζυγός μου δεν είναι (ακόμα) έγκυος, αλλα θα γίνει και αυτό. Προς το παρόν κοιτάμε να μαζευτούμε οικονομικά. Το νοίκι δεν μας αφήνει. Τα έξοδα δεν μας αφήνουν. Η τρέλλα μου δεν μας αφήνει.

Σε λιγο καιρό θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για μετακόμιση σε δικο μας σπίτι. Θα φύγει το νοίκι. Θα πίστευε κανείς οτι θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω παλαβές ώρες σε διάφορες δουλειες και απλά να έχω περισσότερα λεφτά μετά απο αυτό.

Οχι.

Οσο και αν μου αρέσει να ξημεροβραδιάζομαι, κάποια στιγμή θα κάνουμε παιδιά. Επίσης, και χωρίς τα παιδιά, πρέπει να μένει χρόνος και για τους δυό μας. Και για μένα. Κοιτα πόσα κιλά πήρα τα τελευταία 5 χρόνια...κοίτα πόσα πακέτα τσιγάρα κάνω πάνω από την οθόνη...

Εχω σκεφτεί πολλές φορές, αν οι απαιτήσεις μου στο οικονομικό μειωθούν, να μειώσω αντίστοιχα και τη δουλειά. Μερικές φορές ζείς καλύτερα έτσι. Και υπαρχουν και τα παιδιά, που δεν σου αφήνουν επιλογή. Ισορροπία γιατί αλλιώς μας βλέπω στα 40-50 να διανυκτερεύουμε στα επείγοντα...

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  29-05-2005, 11:47 2302 σε απάντηση της 2237

Cool [H] Re: Eric Wise: Rethinking compensation

Καρφί στο πέταλο αυτό το post.

Πέρασα ακριβώς αυτή την φάση πριν τα Χριστούγεννα. Έκανα την δουλειά 7ωρο με τις ανάλογες αποδοχές, δεν υπάρχει συζήτηση στο θέμα δουλειά / οικογένεια ο κάθε λογικός άνθρωπος (εφόσον έκανε οικογένεια) θα την βάλει πάνω από την δουλειά. Μέχρι του σημείου φυσικά να μην δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης.

Τα 40 σηματοδοτούν για τους περισσότερους την στροφή προς την ποιότητα ζωής, σε αντίθεση με τις μικρότερες ηλικίες που έχουν στόχο μόνο καριέρα/λεφτά.  Και λογικά, καθώς οι περισσότεροι έχουν ανακαλύψει τα όριά τους και έχουν ωριμάσει τόσο ώστε να διακρίνουν αυτό που για τον καθένα είναι το πιο σημαντικό.  Κάποιοι ακόμα και στα σαράντα θα διαλέξουν καριέρα/λεφτά αλλά αυτοί προδιαγράφουν την έλλειψη οικογένειας η την αποτυχία σε αυτήν.  

Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του.

Marios Margaritis
    Software Architect & IT Consultant
    theWorks
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems