Εργαζομαι σε μια εταιρια στο κλαδο των τηλεπικοινωνιων σαν web programmer (πανω σε τεχνολογιες Microsoft). Αυτην την ειδικοτητα την εχω κρατησει ηδη 7 χρονια. Και σε αλλες εταιριες εργαζομουνα σαν web programmer. Τον τελευταιο καιρο, ομως, σκεφτομαι να κανω μια στροφη και σιγα σιγα να το γυρισω σε desktop εφαρμογες. Το δυσκολο ειναι οτι μια ζωη στο web κομματι, ποια εταιρεια θα σε εμπιστευτει να σε προσλαβει (π.χ. με μισθο 1500 ευρω καθαρα) για desktop εφαργομες? Αλλα για να γινει αυτο το βημα οπως καταλαβαινετε δεν γινεται απο την μια στιγμη στην αλλη.
Θα ηθελα να με συμβουλεψετε μιας και η πειρα μου ειναι πολυ μικρη.
Αξιζει τελικα να αλλαξω κατευθυνση ? Σιγουρα το web με γεμιζει, καθε μερα βγαινουν νεα δεδομενα αλλα απο την αλλη μερια οι desktop εφαρμογες παντα μου αρεσαν. Επειτα πιστευω (δεν ξερω αν ειναι λαθος) οτι οι προγραμματιστες των desktop εφαρμογων πληρωνονται καλυτερα και εχουν πιο σιγουρια στο μελλον στην ευρεση εργασιας. Εννοω οτι μπορουν να "παιξουν" σε πολλες εταιριες οχι μονο σε εταιριες που εχουν ενα e-shop και θελουν καποια στιγμη βελτιωση ή τους ενδιαφερει να στελνουν ενα newsletter σε μια mailing list ή πιο απλα να υπαρχει καποιος programmer πανω απο το site της εταιρειας για οτιδηποτε support θεμα προκυψει.
Βλεπω εσας που απαντατε στα forum που γνωριζετε απιστευτα πραγματα και δινετε ταυτοχρονα λυσεις πανω σε desktop, web, mobile προβληματα και σκεφτομαι ρε γαμωτο, ειμαι 30 χρονων και δεν ξερω ουτε το 1/8 απο αυτα που ξερετε. Ποτε και ΠΩΣ θα αποκτησω λιγο απο την εμπειρια σας ? Δεν με ενδιαφερει να γινω ο παντογνώστης, με ενδιαφερει ομως να εχω περισσοτερα εφοδια για το μελλον. Δεν σας κρυβω νοιωθω μια αμηχανια και εναν περιεργο φοβο γνωριζοντας μονο θεματα που αφορουν το web (Σχεδιασμος βασεων και site - σε προγραμματιστικο επιπεδο)
Μηπως τελικα η λυση δοθει μεσα απο αυτην την αλλαγη της ειδικοτητας μου ??