Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απο web σε desktop

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò pan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος bellman στις 14-02-2007, 14:52. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-02-2007, 13:34 24735

Απο web σε desktop

Εργαζομαι σε μια εταιρια στο κλαδο των τηλεπικοινωνιων σαν web programmer (πανω σε τεχνολογιες Microsoft). Αυτην την ειδικοτητα την εχω κρατησει ηδη 7 χρονια. Και σε αλλες εταιριες εργαζομουνα σαν web programmer. Τον τελευταιο καιρο, ομως,  σκεφτομαι να κανω μια στροφη και σιγα σιγα να το γυρισω σε desktop εφαρμογες. Το δυσκολο ειναι οτι μια ζωη στο web κομματι, ποια εταιρεια θα σε εμπιστευτει να σε προσλαβει (π.χ. με μισθο 1500 ευρω καθαρα) για desktop εφαργομες? Αλλα για να γινει αυτο το βημα οπως καταλαβαινετε δεν γινεται απο την μια στιγμη στην αλλη.

Θα ηθελα να με συμβουλεψετε μιας και η πειρα μου ειναι πολυ μικρη.

Αξιζει τελικα να αλλαξω κατευθυνση ? Σιγουρα το web με γεμιζει, καθε μερα βγαινουν νεα δεδομενα αλλα απο την αλλη μερια οι desktop εφαρμογες παντα μου αρεσαν. Επειτα πιστευω (δεν ξερω αν ειναι λαθος) οτι οι προγραμματιστες των desktop εφαρμογων πληρωνονται καλυτερα και εχουν πιο σιγουρια στο μελλον στην ευρεση εργασιας. Εννοω οτι μπορουν να "παιξουν" σε πολλες εταιριες οχι μονο σε εταιριες που εχουν ενα e-shop και θελουν καποια στιγμη βελτιωση ή τους ενδιαφερει να στελνουν ενα newsletter σε μια mailing list  ή πιο απλα να υπαρχει καποιος programmer πανω απο το site της εταιρειας για οτιδηποτε support θεμα προκυψει.

Βλεπω εσας που απαντατε στα forum που γνωριζετε απιστευτα πραγματα και δινετε ταυτοχρονα λυσεις πανω σε desktop, web, mobile προβληματα και σκεφτομαι ρε γαμωτο, ειμαι 30 χρονων και δεν ξερω ουτε το 1/8 απο αυτα που ξερετε. Ποτε και ΠΩΣ θα αποκτησω λιγο απο την εμπειρια σας ? Δεν με ενδιαφερει να γινω ο παντογνώστης,  με ενδιαφερει ομως να εχω περισσοτερα εφοδια για το μελλον. Δεν σας κρυβω νοιωθω μια αμηχανια και εναν περιεργο φοβο γνωριζοντας μονο θεματα που αφορουν το web (Σχεδιασμος βασεων και site - σε προγραμματιστικο επιπεδο)

Μηπως τελικα η λυση δοθει μεσα απο αυτην την αλλαγη της ειδικοτητας μου ??

•  09-02-2007, 16:01 24750 σε απάντηση της 24735

Απ: Απο web σε desktop

Στην ίδια την εταιρία που εργάζεσαι τώρα δεν υπάρχουν ευκαιρίες να ασχοληθείς με desktop applications;

Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
  •  09-02-2007, 16:44 24752 σε απάντηση της 24750

Δυστυχως ολες οι θεσεις ειναι πιασμενες. Απο την αλλη η εταιρια μου ειναι java friendly. Το μοναδικο Microsoft-κατι που εχει, ειναι το site της. Και δευτερον, οτι εχει σχεση με desktop κωδικα το εχουν αναλαβει αλλες εξωτερικες εταιριες.

•  09-02-2007, 17:40 24754 σε απάντηση της 24752

Κοίταξε, δεν είναι και τόσο δύσκολο να περάσεις απο Web σε Desktop.
    Συνήθως το αντίθετο είναι το δύσκολο γιατί πολλά απο τα πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα στο Desktop Programming δεν είναι όταν μιλάμε για web ή υπάρχουν με τελείως διαφορετική μορφή.
    Καθώς δουλεύω και στα δύο και web και desktop κατά την γνώμη μου δεν θα δυσκολευτείς πολύ να πιάσεις το νοήμα και να προχωρήσεις. Ίσως καλό θα ήταν να διαβάσεις και κάποιο βιβλίο πάνω σε Desktop για την γλώσσα την οποία χρησιμοποιείς (C# ή VB.Net να υποθέσω). Σίγουρα απο το βιβλίο θα καταλάβεις πολλά περισσότερα και πολύ πιο γρήγορα.
    Πάντως μην ξεχνάς το ότι εάν δεν το παιδέψεις το πράγμα (πειραματισμό, να σπάσεις και λίγο τα μούτρα σου) συνήθως μένεις στα "ρηχά".

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  09-02-2007, 17:40 24755 σε απάντηση της 24752

Α και καλή επιτυχία! Wink

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  09-02-2007, 18:03 24757 σε απάντηση της 24755

Πάντως μην ξεχνάς το ότι εάν δεν το παιδέψεις το πράγμα (πειραματισμό, να σπάσεις και λίγο τα μούτρα σου) συνήθως μένεις στα "ρηχά".

Όντως, αυτό είναι το πιο απαραίτητο συστατικό. Όπως και το να έχεις real life challenges που να θέλουν λύση!

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  09-02-2007, 18:23 24758 σε απάντηση της 24755

Περίεργο! Εγώ από την άλλη μεριά, που στο client κομμάτι δεν είμαι και τόσο web-oriented, έλεγα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ρίξω περισσότερο βάρος στο web! Μιλούσα με έναν γνωστό και μου έλεγε ότι η εταιρεία του έχει να πάρει μη-web έργο εδώ και χρόνια...

Τέλος πάντων, εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο: Μέχρι στιγμής (αν κατάλαβα καλά) ασχολείσαι κυρίως με το UI στο thin-client κομμάτι. Αντί να δεις το smart-client (που οκ, έχει αρκετό υπόβαθρο και αρκετό διάβασμα αλλά never the less, είναι άλλος ένας τρόπος να γράφεις UI), καλύτερα να εμβαθύνεις σε τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με enterprise εφαρμογές. Ίδιο παιχνίδι, μεγαλύτερο γήπεδο. Μπορείς να σχεδιάσεις μια πιο μεγάλη εφαρμογή πέρα από ένα απλό site; Ξέρεις πολύ καλά ADO.NET; Έχεις ασχοληθεί σε βάθος με το data access; Έχεις ασχοληθεί με security; Με web services; Με n-tier εφαρμογές; Όσο μεγαλώνουν οι εφαρμογές, τόσο τα απλά πράγματα που παίρνεις δεδομένα, γίνονται θέματα που σε πονοκεφαλιάζουν. Μόνο τα κομμάτια που απαρτίζουν το Enterprise Application Blocks να πάρεις και να ασχοληθείς, έχεις υλικό για διάβασμα που θα διαρκέσει για μήνες. Η ταπεινή μου γνώμη είναι να προσπαθήσεις να κινηθείς προς τα κει. Είτε μόνος σου ώστε αύριο να χτυπήσεις μια πιο ενδιαφέρουσα θέση, είτε ως μαθητευόμενος σε μια ανάλογη θέση (σχετικά δύσκολο καθώς τυπικά είναι η "εξέλιξη" που έχεις μέσα σε μια εταιρεία).

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  12-02-2007, 13:19 24869 σε απάντηση της 24758

xm..πολυ ενδιαφερουσες προτασεις και οι 2. Ευχαριστω πολυ παιδια !
  •  14-02-2007, 14:52 24999 σε απάντηση της 24869

Συμφωνώ με τον kelman.Ίσως να έχεις ασχοληθεί με web-application μικρού μεγέθους και γι'αυτο να έχεις βαρεθεί λίγο.Όμως το .ΝΕΤ πλέον έχει ξεφύγει από το μοντέλο του διαχωρισμού web-desktop(όχι εννοιολογικά αλλά ποιοτικα).Και μόνο η μεταφορά της λειτουργικότητας στο codebehind σε ξεχωριστό αρχείο (.vb ή .cs κλπ) και ο σχεδιασμός του interface αποκλειστικά στο aspx είναι απόλυτα ανάλογος με το σχεδιασμό μίας window-form και του κώδικα της στο source file.
    Αναπτύσσονται πλέον τόσο μεγάλες εφαρμογές σε web που κάποιοι developers από τον όγκο του κώδικα και μόνο νιώθουν να δουλεύουν σε μία αντίστοιχα μεγάλη desktop application.Νομίζω δλδ πως έχει τόση τεχνογνωσία το web πλέον(ειδικά σε Enterprise εφαρμογές) που δεν έχει να ζηλέψει σε τιποτα τις αντίστοιχες desktop εφαρμογές.Τέλος ,νομίζω όλοι συμφωνούν σε αυτό, δημιουργεί ένα άλλο επίπεδο εμπειρίας και χρηστικότητας στον τελικό χρήστη-πελάτη η αίσθηση να έχει πρόσβαση σε μία μεγάλη/Full functional εφαρμογή οπουδήποτε στον κόσμο και αν είναι ή και μέσα από το pda του σε κάποια παραλία.
    Παρα ταυτα κάποιες συγκεκριμένες hardcore εφαρμογές θα μείνουν(και έτσι πρέπει άλλωστε) σε desktop επίπεδο όπου παρέχει μία αμεσότητα που σίγουρα το web δεν μπορεί να παρέχει ακόμα λόγω ταχύτητας των δικτύων(δεν μπορεις δλδ να κάνεις video editing σε ενα .avi 4GB στελνοντας το στο server και μετά να ξανακατεβάσεις το αρχείο να ξαναλλάξεις κάτι,να το ξαναστείλεις ,να το ξαναλάβεις κ.ο.κ με μια γραμμή 1 Mbit).Οπότε εκ των πραγμάτων θα χρειάζονται πάντα καλοί desktop developers.

At the end , is your choice ...

Left to themselves, things tend to go from bad to worse.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems