Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Installer - database - tutorial?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gspiros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 03-07-2007, 18:33. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-07-2007, 15:35 33345

Installer - database - tutorial?

Έχω φτιάξει ένα window form που παρουσιάζει και αποθηκεύει δεδομένα σε μια Microsoft SQL.
    Καταρχήν, υπάρχει τρόπος να φτιάξω ένα installer που να κάνει setup και την βάση (άδεια φυσικά) στον υπολογιστή που θα τρέξει το installer?
    Αν γίνεται, γνωρίζει κάποιος κανένα καλό tutorial?
    Αν πάλι δεν μπορεί να γίνει setup η βάση, γνωρίζει κάποιος κανένα καλό tutorial απλά για installer?
  •  03-07-2007, 16:02 33348 σε απάντηση της 33345

Απ: Installer - database - tutorial?

Αν μιλάμε για τον Windows Installer, εδώ μπορείς να βρεις κάποια πράγματα: http://support.microsoft.com/kb/282477

Προσωπικά χρησιμοποιώ το InnoSetup για τις εγκαταστάσεις μου εδώ και χρόνια. Από την εποχή της VB6 όπου οι εγκαταστάσεις ήταν πιο απαιτητικές λόγω του COM. Πλέον στο .NET οι εγκαταστάσεις είναι πιο απλές Wink.

Για την εγκατάσταση της βάσης πρέπει να λάβεις υπόψη σου κάποια πράγματα:

• Idea Εγκατάσταση του SQL Server
      • αν μιλάμε για express, μπορείς να τον συμπεριλάβεις στο setup του
      • αν δεν είναι express πρέπε να τον θεωρήσεις προαπαιτούμενο
    • Idea Εγκατάσταση ενημερώσεων. π.χ. αν προσθέσεις άλλο ένα πίνακα, αλλάξεις μια στήλη κλπ., πως θα ενημερώσεις την βάση χωρίς ο χρήστης να χάσει τα δεδομένα του. Δες αυτή τη συζήτηση: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/32059.aspx

Αν δεν θέλεις κάτι super που να τα κάνει όλα με μερικά next>next>next σε ένα wizard, προτείνω να κάνεις την εγκατάσταση της εφαρμογής σου και να δώσεις γραπτές οδηγίες για να κάνει ο χρήστης attach την βάση σε έναν sql server. Αν τα θέλεις όλα στον wizard θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις.

Δεν ξέρω βέβαια αν πιο ακριβές λύσεις deployment (π.χ. Wise Installer, Installshield κλπ.) έχουν λύσεις για εγκατάσταση βάσεων δεδομένων Huh?. Γνωρίζει κάποιος φίλος τίποτα γι αυτά;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  03-07-2007, 17:38 33352 σε απάντηση της 33348

Έχω προτείνει πολλές φορές το InstallAWARE αλλά απο ότι φαίνεται δεν δίνεται και πολύ σημασία. Η Express έκδοση που κάνει όλα τα παραπάνω, κοστίζει μόλις 199$. Για οτιδήποτε θέλετε, μπορείτε να μου στείλετε email ή pm. Το χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια και το προϊόν ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ και πιο εύκολο/εύχρηστο απο το InstallShield.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-07-2007, 18:33 33356 σε απάντηση της 33345

gspiros:
    Έχω φτιάξει ένα window form που παρουσιάζει και αποθηκεύει δεδομένα σε μια Microsoft SQL.
    Καταρχήν, υπάρχει τρόπος να φτιάξω ένα installer που να κάνει setup και την βάση (άδεια φυσικά) στον υπολογιστή που θα τρέξει το installer?
    Αν γίνεται, γνωρίζει κάποιος κανένα καλό tutorial?
    Αν πάλι δεν μπορεί να γίνει setup η βάση, γνωρίζει κάποιος κανένα καλό tutorial απλά για installer?

To έχουμε ξανακουβεντιάσει το θέμα. Συνήθως μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, τρέχεις ένα script. Δες παρακάτω:

Database Creation Script during deployment

Εκτέλεση μεγάλου sql script με sqlcommand

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems