Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Καταγγελία για τις Χρεώσεις ADSL

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 08-07-2005, 14:57. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-07-2005, 17:52 3373

Umbrella [um] Καταγγελία για τις Χρεώσεις ADSL

Μέλη της κοινότητας του adsl.gr ξεκινούν μια προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος των συνδέσεων ADSL στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτήν την πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στο adsl.gr καθώς και στα fora του e-pcmag.gr.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  08-07-2005, 12:10 3386 σε απάντηση της 3373

No [N] Re: Καταγγελία για τις Χρεώσεις ADSL

Γιατί; τι είναι το ADSL; συσσίτιο; Εμπορικό προϊόν είναι...

Διαμαρτύρομαι γιατί η Coca Cola πουλάει ακριβά τα αναψυκτικά της.... εεε και; μην πάρεις.... αν δεν πάρεις μπορεί να το ξανασκεφτεί και να μειώσει λίγο το κέρδος της. Αλλά και να μην το ξανασκεφτεί πάλι οκ είναι... Εν τέλει, για να μην μειώνει η Coca Cola της τιμές της, σημαίνει ότι ξέρει και ότι έχεις τα φράγκα στην τσέπη και ότι τελικά θα πάρεις. Όταν καταλάβει ότι σου τελείωσαν τα φράγκα θα μειώσει λίγο τις τιμές μέχρι να φτάσει λίγο πάνω από το κόστος. Αν δεν έχει ο καταναλωτής ούτε αυτά τα φράγκα, θα το κλείσει το μαγαζί και θα πάει σπίτι της... Κλασσικά πράγματα...

Να μου πεις ότι θεωρείς την ADSL κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να παρέχεται από το κράτος, να το συζητήσουμε. Πχ, ένα κείμενο που να εξηγεί αυτή την άποψη και να ζητά από το κράτος να επιδοτήσει τις συνδέσεις, ναι, να το υπογράψω. Αλλά, διαμαρτυρία για το υψηλό κόστος μου φαίνεται λίγο άτοπο...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-07-2005, 13:05 3387 σε απάντηση της 3386

Re: Καταγγελία για τις Χρεώσεις ADSL

Με τη μόνη διαφορά ότι η Coca Cola ΔΕΝ είναι μονοπώλειο!!!
    Αν δε θέλω να πάρω Cola θα πάρω Pepsi... Μην αναλύσω τη διαφορά του μονοπώλειου γιατί πιστεύω τη γνωρίζουμε όλοι.
    Οπότε η διαμαρτυρία έχει βάση και ενισχύεται όταν μιλάμε για κρατικό φορέα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αισχροκερδεί!!!!

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  08-07-2005, 13:17 3388 σε απάντηση της 3387

Απαγορεύεται; αφού λες απαγορεύεται σημαίνει ότι παραβαίνει κάποιο νόμο; Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να γίνει μια συλλογική μήνυση από όποιους θίγονται;
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-07-2005, 13:22 3389 σε απάντηση της 3388

Δε ξέρω για νόμους κλπ. αλλά εγώ το απαγορεύται το είπα με την ηθική του έννοια! Wink

There are 10 types of people in this world... Ones that understand binary and the ones that don't.
  •  08-07-2005, 13:31 3390 σε απάντηση της 3389

Καλά... κι εγώ το εξετάζω λίγο σκληρά... but το θέμα είναι ότι αν τα πρόστιμα που πέφτουν στον ΟΤΕ από κυβέρνηση και ευρώπη (γιατί μάλλον χτυπάει και σε ευρωπαϊκούς νόμους) είναι μικρότερα από τα κέρδη του στους αντίστοιχους τομείς, μας γράφει στα π****α του.
    Πρέπει να γυρίσουν τον ΟΤΕ σε μη κερδοσκοπική εταιρία με μόνη δραστηριότητα να υποστηρίζει τις υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρίες για νά γίνει δουλειά...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-07-2005, 14:47 3391 σε απάντηση της 3390

Υποτίθεται οτι βρισκόμαστε σε καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού. Υπό αυτή την έννοια, ο ΟΤΕ αποτελεί μονοπώλιο όχι εξ'ορισμού, αλλά επειδή οι συγκυρίες του το επιτρέπουν.

Ο Χρήστος έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Αν υπάρχει κρατικός (σε αυτή την περίπτωση, Ευρωπαϊκός) παρεμβατισμός για την αρση μονοπωλιακών πρακτικών αλλά τελικά το κόστος παράβασης των κανόνων είναι μικρότερο από το κόστος συμμόρφωσης με αυτούς, έχουμε το φαινόμενο συνέχισης των πρακτικών αυτών.

Σε αυτή την περίπτωση η διαμαρτυρία δεν θα πρέπει να είναι προς τον εκάστοτε φορέα (ελλείψει ανταγωνιστών ικανών να τον υποκατάστήσουν με επιλογή του καταναλωτή) αλλά προς το κράτος ή ακόμα και την ΕΕ για θέσπιση ακόμα αυστηρότερων διατάξεων.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  08-07-2005, 14:55 3392 σε απάντηση της 3391

Μήπως θα έπρεπε να οργανωθεί από την ΕΕΧΙ αυτό; Το καπέλωμα του pcmag είναι όντως αθώο; (δεν ξέρω, φιλοσοφικά ρωτάω).

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  08-07-2005, 14:57 3393 σε απάντηση της 3391

Δικηγόρος υπάρχει ρε παιδιά ...
    Sagemonk που είσαι ;

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems