Liono καλεί το μάτι της thandera. Η databinding φόρμα κινδυνέυει!!! Thunder, thunder.... thundercats... ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!
Είπα κι εγώ να ασχοληθώ με το σπορ του databinding... και έπεσα σε bug του .NET!
https://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/ViewFeedback.aspx?FeedbackID=117148&wa=wsignin1.0
Το πρόβλημα είναι το εξής: Έχω ένα BindingList<myObject> ορισμένο ως data source ενός DataGridView. Όταν το list αλλάζει από άλλο thread, το datagridview πιάνει το event από μόνο του και ενημερώνει τον εαυτό του. Δεν το κάνει όμως αυτό χρησιμοποιώντας την Invoke ή BeginInvoke, αλλά προσπαθεί να το κάνει απευθείας. Αυτό βέβαια προκαλεί "Cross-thread operation not valid" exception.
Προς το παρόν το workaround που βρήκα (καθώς δεν υπάρχει κάποιο workaround στο παραπάνω link) είναι να χρησιμοποιήσω το παλαιότερο DataGrid αντί του DataGridView. Είναι αρκετά άσχημο όμως και επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο third-party grid (π.χ. Infragistics).
Λέτε να υπάρχει κάποια άλλη λύση;
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.