Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

C# ή XAML για WPF

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò plasmatek. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 30-03-2008, 23:24. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-02-2008, 12:20 40284

    C# ή XAML για WPF

    μιας και δεν βρήκα κάποια περιοχή για WPF δημοσιεύω εδώ.

    το ερωτημά μου είναι το εξής απλό:

    αξίζει τον κόπο να ασχολιθώ με XAML ή είναι προτιμότερο να προγραμματίζω WPF UI χρησιμοποιώντας C#?

    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  18-02-2008, 12:38 40285 σε απάντηση της 40284

    Απ: C# ή XAML για WPF

    Αν θες να υλοποιήσεις WPF εφαρμογές, θα πρέπει όπως και να έχει να ασχοληθείς με XAML... Γενικά, η φιλοσοφία είναι διαφορετική από τα windows forms apps όπου εκεί δεν ξέρεις (και συνήθως ούτε θέλεις να ξέρεις) πως ζωγραφίζονται τα UI elements.

    Φαντάσου ότι η ερώτησή σου είναι κάπως σαν "αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με HTML ή είναι προτιμότερο να να φτιάξω web σελίδες χρησιμοποιώντας JavaScript?". Εξάλλου, στις WPF εφαρμογές, παίζει πολύ το declarative μοντέλο, πολλά πράγματα γίνονται απευθείας κάνοντας bind μεταξύ τους τα WPF controls αντί να γράφουμε κώδικα. Πχ αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα slider που να αντιπροσωπεύει το μέγεθος της γραμματοσειράς σε όλα τα controls που δείχνουν text και θέλουμε κάνοντας πάνω-κάτω το slider να αλλάζει το μέγεθος, τότε κάνουμε bind το size property από το κάθε control στο value property του slider και τελειώσαμε. Αυτό με κώδικα θα ήθελε αρκετές γραμμές (ή έστω ένα linq query)


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  30-03-2008, 20:44 41212 σε απάντηση της 40284

    Απ: C# ή XAML για WPF

    Τα προγράμματα στα οποία αναφέρεσαι θες να είναι cross platform ή θες όποιος τα χρησιμοποιεί να έχει εγκατεστημένο το .Net Framework?

    a) Αν αυτό που ψάχνεις είναι το cross platform τότε μονόδρομος είναι οι web εφαρμογές (silverlight) στις οποίες το μόνο που σε σώζει είναι 10 κιλά κώδικας σε javascript (χρειάζεσαι ικανές γνώσεις XAML) και στις οποίες οι λέξεις C#, VB, C++, κτλ είναι (τουλάχιστον για τον client) αδιάφορες και μή έγκυρες


    b) Στην περίπτωση που πας Microsoft-all-the-way και ο client σου θα παίζει μόνο σε συστήματα με προεγκατεστημένο το framework τότε το μόνο που αλλάζει στο παραπάνω statement είναι πως αντί για javascript έχει μία "κλασσική" .net γλώσσα αλλά και πάλι XAML θα έχεις.

    Αυτό που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου είναι πως η XAML είναι για το WPF(/E) ότι και η HTML για την Javascript

    Ελπίζω να σε βοήθησα

  •  30-03-2008, 23:24 41213 σε απάντηση της 41212

    Απ: C# ή XAML για WPF

    Πλέον, στην έκδοση 2 του silverlight που βρίσκεται σε φάση beta, μπορείς να γράφεις και c#/vb στο silverlight.

    Στο silverlight FAQ μπορεί κανείς να βρει πολλές απαντήσεις.
     


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems