Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

So, you think ASP.net sucks?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Mitsaras. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 20-05-2008, 09:16. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-05-2008, 07:15 42097

So, you think ASP.net sucks?

Υπάρχουν μέρες που απλώς βαριέσαι να κάνεις οτιδήποτε. Σα να μην έφτανε αυτό, το StumbleUpon βοηθάει στην αντιπαραγωγικότητα. Έπεσα λοιπόν στο παρακάτω blog post:
    http://www.oliverbrown.me.uk/2006/04/27/aspnet-sucks/

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως το μήνυμα και η πλειοψηφία των απαντήσεων δείχνουν απίστευτη άγνοια, αλλά και φανατισμό σε χαζό βαθμό. Η άγνοια είναι λογική, κανείς δεν τα ξέρει όλα, ειδικά κάποιος αυτοδίδακτος. Αυτό που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα επιχειρήματα υπέρ της παραγωγικότητας (που είναι ένα από τα ζητούμενα για μένα) σε σχέση όχι μόνο με την PHP αλλά και την απλή ASP!
    Αν έπρεπε να αναλάβω δουλειά για ASP θα ζητούσα τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα από το κανονικό, και δεν θα στεναχωριόμουν αν τελικά δεν έπαιρνα την δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υλοποίησα κάποιο έργο σε ASP.net πριν την έκδοση 2.0 (για διάφορους λόγους, από το "αδιάκριτο" Visual studio που χαλούσε το HTML mark-up μέχρι και το bloated output των controls). Θεωρώ ότι η πρώτη σοβαρή έκδοσή της ήταν η έκδοση 2.0. Βέβαια, παρ' όλο που κάποια πράγματα δεν χωνεύονται πολύ εύκολα ακόμη και σήμερα (οπότε και οδηγείσαι  σε custom λύσεις ή συμβιβάζεσαι) είναι έτη φωτός μπροστά σε παραγωγικότητα, ταχύτητα, σταθερότητα και αντοχή σε αλλαγές σε σχέση με άλλες λύσεις (τα 4 δικά μου βασικά κριτήρια).

Εντάξει, απευθύνομαι σε forum επαγγελματιών που δουλεύουν κυρίως με τεχνολογίες της microsoft, δεν περιμένω να ακούσω παρά κυρίως θετικά σχόλια. Αλλά η δική σας άποψη ποια είναι; Ποια μειονεκτήματα της ASP.net σας ενοχλούν αφάνταστα; Με πόση ευκολία αλλά και θέληση θα ασχολιόσασταν με κάποιο non ASP.net web project;

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  20-05-2008, 09:16 42098 σε απάντηση της 42097

Απ: So, you think ASP.net sucks?

Διάβασα μόνο κάποια από τα σχόλια και ... έβγαλα σπυράκια! Τελικά η ημιμάθεια σκοτώνει! Αναφέρουν ότι η asp .Net δεν μπορεί να κάνει πράγματα που εγώ κάνω κάθε μέρα πχ cross page posting, url rewriting και άλλα πολλά. Εντάξει, η πλειοψηφία από αυτούς είναι παλιοί php developers τους οποίους ανάγκασαν να αλλάξουν περιβάλλον και τώρα βγάζουν τα αποθημένα τους δείχνοντας έτσι την αδυναμία τους να κατανοήσουν ένα καινούργιο μοντέλο και να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Δυστυχώς όμως γι αυτούς η καθημερινότητα έρχεται και τους διαψεύδει.
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems