Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Forms communication [vc#] Απορία

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò csharpnewbiesdude. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος csharpnewbiesdude στις 04-08-2008, 15:30. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-08-2008, 14:53 43900

Forms communication [vc#] Απορία

Έστω ότι έχω μια formaA και formaB.Έστω ότι από την A καλώ την B.Θέλω όταν ανοίγει η B να εμφανίζεται στο textbox1.text της B το κείμενο που είναι στο textbox1.text της A.

πχ Αν ήμουν σε vb6 θα έλεγα το εξής:

στο form_load της B

text1.text = formA.text1.text

Τι παίζεται εδώ στην c# διότι έχω χαθεί λιγάκι....
  •  02-08-2008, 15:03 43901 σε απάντηση της 43900

Απ: Forms communication [vc#] Απορία

Η ερώτηση αυτή έχει απαντηθεί πολλές φορές. Κάνε μία αναζήτηση και θα τις βρεις. Αυτό που έκανες στην VB6 ήταν κακή ιδέα γιατί έδενες τη μία φόρμα με την άλλη. Αυτό δημιουργούσε πολλά προβλήματα στη VB6 καθώς μία αλλαγή στη μία φόρμα μπορούσε να σπάσει άλλες φόρμες χωρίς να έχεις ιδέα ποιές είναι αυτές. Ευτυχώς στη VB6 δεν γίνεται αυτό αλλά στη VB.NET θεωρείται "feature".

Η σωστή τακτική, και στη VB6, είναι αντί να επικοινωνούν οι φόρμες απευθείας μεταξύ τους και να πειράζει η μία τα "υδραυλικά" της άλλης (μεγάλη αγένεια),  να καλούν μεθόδους στην άλλη οι οποίες θα πειράζουν τα controls, π.χ. DisplayMessage ή RefreshStockQuote. Αλλιώς, τί θα γίνει αν θελήσεις να αλλάξεις το όνομα ενός textbox? Να αντικαταστήσεις το TextBox με κάποιο άλλο control? Θα πρέπει να ψάχνεις μετά σε ολόκληρο το project να δεις τί έσκασε.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  03-08-2008, 17:13 43906 σε απάντηση της 43901

Καλά, η VB6 πώς μπήκε στη κουβέντα τώρα;

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-08-2008, 12:33 43909 σε απάντηση της 43906

Δεν είδες στην αρχική δημοσίευση οτι ο φίλος μας λέει "αν χρησιμοποιούσα VB6 θα έκανα αυτό";

(Μαλλον χρειάζεσαι διακοπές :) )

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  04-08-2008, 13:01 43911 σε απάντηση της 43909

Tongue Tied Όντως!
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-08-2008, 14:43 43916 σε απάντηση της 43911

Μια βοήθεια παραπάνω για πραγματικά αντί να βοηθηθώ μπερδεύτηκα χειρότερα.
  •  04-08-2008, 14:58 43917 σε απάντηση της 43916

Μια λύση θα ήτανε να φτιάξεις έναν constructor της FormB που θα παίρνει σαν παράμετρο το text που θες να δείξεις. Στο Load της, θα μπορούσες να το βάζεις στο textbox που θες.
    Ακόμη, για δες τα videos που έχουμε στη σελίδα http://www.studentguru.gr/learn/default.aspx έχουμε και ένα video για Form CommunicationSmile

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  04-08-2008, 15:30 43918 σε απάντηση της 43917

dt008:

Μια λύση θα ήτανε να φτιάξεις έναν constructor της FormB που θα παίρνει σαν παράμετρο το text που θες να δείξεις. Στο Load της, θα μπορούσες να το βάζεις στο textbox που θες.
    Ακόμη, για δες τα videos που έχουμε στη σελίδα http://www.studentguru.gr/learn/default.aspx έχουμε και ένα video για Form CommunicationSmile

Ευχαριστώ το πρόβλημα μου μόλις λύθηκε;)

btw είμαι fan του studentguru and των video lessons του αλλα δεν είχα δει ακόμη τα video με τις ασκήσεις του βασίλη μονο την θεωρία του δημήτρη.
    Ευχαριστώ και πάλι!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems