Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

SQL Server 2008 Express και δικαιώματα χρήστη

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xabikos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 11-11-2008, 09:31. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  22-10-2008, 16:50 45671

SQL Server 2008 Express και δικαιώματα χρήστη

Εδώ και λίγο καιρό έχω πάρει αυτό το βιβλίο για να μάθω σιγά σιγά το περιβάλλον του SQL Server. Επειδή δεν έχω κάποια full έκδοση κατέβασα την express και από ότι έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα με καλύπτει απόλυτα. Καθώς διαβάζω το βιβλίο υλοποιώ και τα παραδειγμάτα για να μπω πιο καλά στο νόημα. Το πρόβλημα είναι στην διαδικασία του να δώσω σε κάποιον χρήστη δικαίωμα να δει μια βάση δεδομένων που δεν έχει δημιουργήσει αυτός.
    Πιο αναλυτικά την εγκατάσταση του server την έχω κάνει ως administrator του συστήματος και με τον ίδιο λογαριασμό έχω δημιουργήσει και την βάση δεδομένων. Ακολουθώντας την διαδικασία που λέει το βιλίο ορίζω το γκρουπ που ανήκει ο άλλος χρήστης να μπορεί να κάνει log in στον server και να μπορεί να δει μόνο την βάση που δημιουρήσα εγώ, αλλά μάταια. Ο server αφήνει μόνο το log in και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Να σημειώσω πως έχω κάνει την διαδικασία και σε windows xp professional και σε windows vista home.
    Μήπως είναι το πρόβλημα ότι είναι η express έκδοση;   
    My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  22-10-2008, 18:35 45673 σε απάντηση της 45671

Απ: SQL Server 2008 Express και δικαιώματα χρήστη

Όλα αυτά τα κάνεις χρησιμοποιώντας το management studio ή γράφοντας scripts. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, υπάρχει και για τον express ένα Management Studio. Αρκεί να κατεβάσεις τον SQL Server Express with Advanced Services.

Γράφοντας το παρακάτω script μπορείς να το πετύχεις:

1 USE [master]
    2 GO
    3 CREATE LOGIN [test1] WITH PASSWORD=N'test1', DEFAULT_DATABASE=[master], CHECK_EXPIRATION=OFF, CHECK_POLICY=OFF
    4 GO
    5 USE [MYDATABASE]
    6 GO
    7 CREATE USER [test1] FOR LOGIN [test1]
    8 GO
    9 EXEC sp_addrolemember N'db_owner', N'test1'
    10 GO

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  22-10-2008, 19:12 45676 σε απάντηση της 45673

Παρέλειψα να πω πως δουλεύω με το Management Studio και χρησιμοποιώ windows authentication.
    Όντως το script που μου έδωσες δουλεύει και κάνει αυτό που θέλω αν και δεν καταλαβαίνω πως το πετυχαίνει. Μήπως όμως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποια είναι η διαφορά αν γίνει αυτό γραφικά μέσω του Management Studio; Μου φαίνεται πολύ περίεργο!Tongue Tied

•  22-10-2008, 21:23 45680 σε απάντηση της 45676

Γενικά, στον SQL Server σχεδόν τα πάντα μπορούν να γίνουν τόσο μέσω του SSMS (Management Studio), όσο και με TSQL εντολές. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά ως προς το αποτέλεσμα, απλά η μέθοδος των εντολών μπορεί να αυτοματοποιηθεί πράγμα εξαιρετικά δύσκολο για να το πετύχεις με τα κλίκι-κλίκι του SSMS.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  22-10-2008, 21:24 45681 σε απάντηση της 45676

Δεν έχει διαφορά. Άλλωστε τα scripts τα δημιούργησα με το Managenet Studio χρησιμοποιώντας το κανονικό UI και πατώντας 'Script Action to Clipboard'. Είναι στο πάνω μέρος όλων των παραθύρων του Management Studio που κάνουν αλλαγές στο server.

Πάρε κι ένα video!

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  23-10-2008, 01:27 45686 σε απάντηση της 45681

Μετά από αρκετές δοκιμές κατάλαβα πως δουλεύει το σύστημα. Βασικά το πρόβλημα μου το δημιουργούσε το group users που είχε δικαίωμα να κάνει log in στον server. Το διέγραψα από τον φάκελο log in και τώρα έχει αυτό το δικαίωμα μόνο όποιος χρήστης ορίσω. Πολύ κατατοπιστικό και το βίντεο σου. Σ ευχαριστώ!

•  06-11-2008, 18:32 46058 σε απάντηση της 45686

Συνεχίζοντας το διάβασμα για τον SQL Server βλέπω πως στην Express έκδοση δεν μπορώ να ανοίξω έναν πίνακα για να δω τις εγγραφές του ή να προσθέσω καινούριες. Εννοείται ότι δουλεύω με το Management studio και θέλω να κάνω κάτι τέτοιο γραφικά. Ισχύει; Δηλαδή επειδή δεν είναι η full έκδοση δεν έχεις αυτή την δυνατότητα; Έψαξα και στο books online και στο δίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι. Γνωρίζει κανείς;  

•  06-11-2008, 21:35 46062 σε απάντηση της 46058

Στην 1η μου απάντηση παραπάνω σου δίνω το link για να κατεβάσεις τον SQL Server Express with Advanced Services. Αυτό το πακέτο έχει το Management Studio Express. Αν και μπορείς και μέσα από το Management Studio του κανονικού SQL Server να συνδεθείς σε έναν Express και να τον διαχειριστής. Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  07-11-2008, 00:51 46065 σε απάντηση της 46062

Την λύση που προτείνεις δεν την είχα σκεφτεί. Τώρα κατεβάζω μια έκδοση του Management Studio που μάλλον είναι full και θα δω αν δουλέψει.

•  07-11-2008, 16:36 46092 σε απάντηση της 46065

Η έκδοση του Management Studio που κατέβασα είναι από κάποια άλλη εταιρεία. Μάλλον δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη έκδοση του Management Studio μόνο του, σε κανονική μορφή για τον SQL Server 2008. Η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι να δοκιμάσω την κανονική έκδοση του SQL Server 2008 που δίνει η microsoft για 180 μέρες. Wink

•  07-11-2008, 17:03 46094 σε απάντηση της 46092

xabikos:

Η έκδοση του Management Studio που κατέβασα είναι από κάποια άλλη εταιρεία.

Ποιας άλλης εταιρείας!??? Indifferent
    Δεν καταλαβαίνω τελικά που είναι το πρόβλημα! Ή θα κατεβάσεις τον express από το link που σου έδωσα παραπάνω ή θα κατεβάσεις trial του κανονικού server. Τι προσπαθείς να κατεβάσεις εσύ; Σε κάθε περίπτωση και τα δυο Management Studio που περιλαμβάνονται σε αυτά μπορούν να συνδεθούν σε ένα sql server express instance. Δεν ξέρω βέβαια αν είσαι νόμιμος χρησιμοποιώντας ένα trial για να συνδεθείς σε έναν express, αφού λήξει το trial period.

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  07-11-2008, 19:17 46100 σε απάντηση της 46094

Dimitris Papadimitriou:
    Ποιας άλλης εταιρείας!??? Indifferent

Ορίστε και το Management Studio που κατέβασα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτόνομη έκδοση από την microsoft για το Management Studio το κανονικό, αυτό που είναι μαζί με τις full εκδόσεις του SQL Server. Μόνο του υπάρχει μόνο το Management Studio που συνοδεύει τον SQL Server Express, και αυτό δεν παρέχει την δυνατότητα να κάνεις open έναν πίνακα για να προσθέσεις δεδομένα με γραφικό τρόπο.

•  10-11-2008, 09:35 46124 σε απάντηση της 46100

xabikos:
    Μόνο του υπάρχει μόνο το Management Studio που συνοδεύει τον SQL Server Express, και αυτό δεν παρέχει την δυνατότητα να κάνεις open έναν πίνακα για να προσθέσεις δεδομένα με γραφικό τρόπο.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "γραφικό τρόπο"; Αν κάνεις δεξί κλικ στο δέντρο αριστερά και επιλέξεις Open στα δεξιά εμφανίζεται το περιεχόμενο του πίνακα και μπορείς να κάνεις edit.
    Κατά τα άλλα, αν τρέξεις την εγκατάσταση του SQL Server ή του Express with Advanced Services, μπορείς να εγκαταστήσεις μόνο το Management Studio επιλέγοντας μόνο αυτό από τις επιλογές τις εγκατάστασης. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά βρες κάτι που να λέει Client Tools.

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  10-11-2008, 20:42 46134 σε απάντηση της 46124

Dimitris Papadimitriou:
    Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "γραφικό τρόπο"; Αν κάνεις δεξί κλικ στο δέντρο αριστερά και επιλέξεις Open στα δεξιά εμφανίζεται το περιεχόμενο του πίνακα και μπορείς να κάνεις edit.

Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι δεν υπάρχει η επιλογή Open και υποθέτω ότι μάλλον ισχύει αυτό γιατί έχω την Express έκδοση. Όπως και να έχει αυτό που ήθελα να κάνω το πέτυχα με άλλον τρόπο.  Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Smile

•  10-11-2008, 21:06 46136 σε απάντηση της 46134

Ok. Ότι κατάφερες να κάνεις αυτό που ήθελες είναι καλό. Αλλά δεν πρέπει να μείνει σαν συμπέρασμα ότι αυτό δεν γίνεται από το Management Studio Express. Δες αυτό το video. Είναι Management Studio Express συνδεδεμένο σε SQL Server Express.

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems