Για το (3), νομίζω οτι η ευθύνη του ιδιοκτήτη είναι απόλυτη, και δεν έχει να κάνει με την κατασκευάστρια εταιρία. Θα πρέπει, όπως σωστά λες, να υλοποιηθεί ένα ουσιαστικό και ασφαλές σύστημα moderation. Στην "αποποίηση ευθυνών" του βέβαια μπορεί να βάλει πάντοτε οτι δεν ευθύνεται για την ανάρτηση παράνομου / ακατάλληλου υλικού στο site σε περιπτώσεις hacking (με την υποχρέωση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα), δεν ειμαι όμως βέβαιος οτι τον καλύπτει απόλυτα.
Για το (4), ο μόνος τρόπος διασφάλισης (και χωρίς εγγυημένη, και πάλι, αποτελεσματικότητα) είναι να ζητείται αριθμός πιστωτικής κάρτας, cardholder's name, expiration date, CVV και να δημιουργείται μια χρέωση (συνδρομητική ή once-off), ως μέσο επιβεβαίωσης των στοιχείων της κάρτας. Ετσι μπορείς να είσαι (σχεδόν!) σίγουρος οτι ο εγγραφόμενος στο site είναι ενήλικας. Από την άλλη, αν αυτό δεν έχει ως λειτουργία λόγο ύπαρξης, αρκεί ένα checkbox που να δηλώνει ο εγγραφόμενος το οτι είναι άνω / κάτω του εκάστοτε ορίου ηλικίας και να αποδέχεται οτι έχει πλήρη ευθύνη για την ορθότητα της δήλωσής του.
Ολα αυτά βέβαια τα αναφέρω εμπειρικά 100%, δεν είμαι νομικός!
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services