Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Google Map και InfoWindow

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Paralias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Firebrand στις 16-11-2009, 19:27. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-10-2009, 16:55 54271

Google Map και InfoWindow

Συνημμένα: 1.jpg
    Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να διατυπώσω ένα ερώτημα το οποίο έχω.

Έχω ένα google map, με έναν marker στον οποίο όταν γίνεται click ανοίγει το InfoWindowHtml.

Το περιεχόμενο του InfoWindowHtml είναι ένα Web User Control το οποίο περιέχει ένα TextBox και ένα LinkButton (επισυνάπτω και φωτογραφία)

Το Web User Control αυτό φορτώνεται δυναμικά στον OnInit της σελίδας που περιέχει το google map.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι στο OnCommand του LinkButton θέλω να πιάσω το Event και να τρέξω ένα συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα,
    όμως παρόλο που στο asp:LinkButton έχω ορίσει και το OnCommand="linkButton_Command" και έχω γράψει και τη συνάρτηση στο code behind
    ενώ κάνει postback ο κώδικας δεν περνάει από τη συνάρτηση για να κάνει catch το event.

Έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ή τι δεν έχει γίνει σωστά;

•  06-10-2009, 22:16 54273 σε απάντηση της 54271

Απ: Google Map και InfoWindow

χμμμ... για να δούμε αν γνωρίζει κανείς τίποτα για το θέμα google maps... ενδιαφέρον πάντως. Δεν έρχεσαι σε κάποιο event να μας δείξεις την κεντρική ιδέα; Δεν χρειάζεται να ετοιμάσεις τίποτα φοβερό. Μισή ώρα παρουσίαση κώδικα είναι αρκετό!

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  07-10-2009, 09:47 54284 σε απάντηση της 54273

Πολύ ευχαρίστως να έρθω!

Πότε πιστεύετε θα είναι το επόμενο event;
  •  07-10-2009, 09:55 54285 σε απάντηση της 54284

Το επόμενο, το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα, θα είναι στις 26 αλλά δεν θα υπάρχει χρόνος. Το κοιτάξω όμως τι μπορεί να γίνει για τη συνέχεια.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  07-10-2009, 11:23 54286 σε απάντηση της 54271

Φορτώνεις μόνος σου το map με τη χρήση του google API ή χρησιμοποιείς κάποιο έτοιμο server control?
  •  07-10-2009, 12:03 54288 σε απάντηση της 54285

Dimitris Papadimitriou:

Το επόμενο, το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα, θα είναι στις 26 αλλά δεν θα υπάρχει χρόνος. Το κοιτάξω όμως τι μπορεί να γίνει για τη συνέχεια.

Κανένα πρόβλημα.

Το βλέπουμε για επόμενο event.

agmarios:
    Φορτώνεις μόνος σου το map με τη χρήση του google API ή χρησιμοποιείς κάποιο έτοιμο server control?

Το συγκεκριμένο είναι server control.

Έχεις κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
  •  07-10-2009, 14:22 54292 σε απάντηση της 54288

δεν μας λες ποιο είναι; Βάλε και λίγο κώδικα να δούμε.
  •  07-10-2009, 14:42 54294 σε απάντηση της 54292

To control είναι αυτό: http://googlemap.codeplex.com/

To control που περιέχεται στο InfoWindow του marker έχει το παρακάτω κώδικα:
    <asp:PlaceHolder ID="plcHolder" runat="server">
    </asp:Literal ID="Literal1" runat="server" Text=">Τίτλος">
    <br />
    </asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server" Width="300px">
    <br />
    </asp:LinkButton ID="LinkButton1" runat="server" Text="Link Button" OnCommand="LinkButton1_Command">
    </asp:PlaceHolder>

και στο code behind o παρακάτω κώδικας:
    protected void lbGetDirections_Command(object sender, CommandEventArgs e)
    {
    //από εδώ πρέπει να περάσει ο κώδικας
    }

Στη σελίδα που περιέχει τον χάρτη και φορτώνεται ο marker με περιεχόμενο το παραπάνω Web User Control έχω τον παρακάτω κώδικα:

protected override void OnInit(EventArgs e)
    {
    base.OnInit(e);
    myControl = LoadControl("MyControl.ascx") as MyControl;
    getDirections.ID = "3";
    }
    To ID που είναι 3 το έβαλα ενδεικτικά εδώ, όπως και τα ονόματα.

Και τέλος, η δημιουργία του marker και το περιεχόμενο του InfoWindow δημιουργούνται με τον παρακάτω κώδικα:

GoogleMarker marker = new GoogleMarker(Latitude, Longitude);
    marker.InfoContent.Controls.Add(myControl);
    googleMap.Markers.Add(marker);

Αν χρειαζεστε καμία άλλη διευκρίνηση πείτε μου.

Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

•  16-10-2009, 12:01 54541 σε απάντηση της 54294

Καλημέρα.
    Να κάνω μικρές παρατηρήσεις μήπως φανώ χρήσιμος? 
    Αντί για 
    </asp:Literal ID="Literal1" runat="server" Text=">Τίτλος">
    </asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server" Width="300px">
    </asp:LinkButton ID="LinkButton1" runat="server" Text="Link Button" OnCommand="LinkButton1_Command">
    να μπει 
    <asp:Literal ID="Literal1" runat="server" Text="Τίτλος" />
    <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server" Width="300px" />
    <asp:LinkButton ID="LinkButton1" runat="server" Text="Link Button" OnCommand="lbGetDirections_Command" />

Δηλαδή να διορθωθεί το κλείσιμο των tags και να μπει η σωστή ονομασία της μεθόδου.

Κώστας Τσιώλης
  •  18-10-2009, 03:18 54577 σε απάντηση της 54541

Στον κώδικά μου τα tags κλείνουν κανονικά όπως και η μέθοδος έχει το σωστό όνομα αν και αυτό ουσιατικά δεν παίζει ρόλο.
    Ο κώδικας που παρέθεσα δεν είναι το source μου ακριβώς και τον έγραψα βιαστικά απλά για να παραθέσω ένα παράδειγμα.
    Αν παρατηρήσεις και στο Text του Literal εχω ένα ">" που δεν πρέπει.

Ούτως ή άλλως αν δεν έκλειναν δε θα με άφηνε το Visual Studio να κάνω compile.

Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση.

Καμία άλλη ιδέα;
  •  20-10-2009, 12:36 54614 σε απάντηση της 54577

Καλημέρα.
    Το πιο σχετικό thread στο forum του GoogleMarker δυστυχώς παραμένει αναπάντητο.
    Μήπως να δοκιμάσεις javascript μέσω OnClientClick ?
    Θα βοηθούσε επίσης αν μπορείς να περιγράψεις τι θέλεις να κάνεις στο OnCommand.
    Ευχαριστώ. 

Κώστας Τσιώλης
  •  21-10-2009, 15:59 54638 σε απάντηση της 54614

Δεν έχω μελετήσει τον κώδικα του συγκεκριμένου project αλλά γνωρίζω πως όλα τα events του Google Map είναι στην client side.Είναι λογικό λοιπόν να υποτεθεί και πως τα control που προσέθεσες στέλνουν μόνο client events.Μπορείς να πειραματιστείς αλλάζοντας το link button σου με ένα απλό button,με ένα combobox και άλλα πράγματα ώστε να δεις αν πρόκειται για μεμονωμένο πρόβλημα.Η άποψή μου είναι πως πρέπει να χειριστείς τα events από την client side και αν χρειαστεί να κάνεις ανταλλαγή δεδομένων με τον server να το κάνεις με web services.
  •  29-10-2009, 19:31 54824 σε απάντηση της 54294

@Paralias

Δοκίμασες να φορτώσεις πολύπλοκα πολύγωνα ή περισότερα από 200 - 250 markers. Χρησιμοποιώ το Control από το Reimers.dk και έτσι και έχω πολλά ή πολύπλοκα πολύγωνα ή Markers τότε σέρνεται απελπιστικά στο Loading.
  •  29-10-2009, 21:59 54829 σε απάντηση της 54824

Επειδή απο όσο ξέρω το Control χρησιμοποιεί javascript για αυτες τις δουλειές και μάλλον

ο φίλος ποιο πάνω έχει δίκιο που προτείνει το OnClick client event για να κάνεις αυτό που θέλεις.

•  30-10-2009, 02:36 54834 σε απάντηση της 54824

Firebrand:
    @Paralias

Δοκίμασες να φορτώσεις πολύπλοκα πολύγωνα ή περισότερα από 200 - 250 markers. Χρησιμοποιώ το Control από το Reimers.dk και έτσι και έχω πολλά ή πολύπλοκα πολύγωνα ή Markers τότε σέρνεται απελπιστικά στο Loading.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοπιήσεις απλούς αλγόριθμους για clustering,π.χόταν ο χάρτης είναι πολύ zoomed out (με άλλα λόγια βλέπεις από μεγάλο altitude) να συνενώνεις bookmarks ή πολύγωνα αναλόγως του πόσο κοντά βρίσκονται μεταξύ τους.Δυστυχώς δεν έχω εξαιρετικά link επί του θέματος,δες εδώ για μια πρώτη ιδέα.

Πάντως του πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να έχει σχέση με loading times,αλλά με το γεγονός ότι το control λειτουργεί στην client side.

Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems