Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Passing Flash Commands to VB.net winFORM

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Johnnyxp64. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 16-03-2010, 21:01. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-03-2010, 14:44 57684

Passing Flash Commands to VB.net winFORM

Καλησπερα σε ολους

προσπαθώ να δω αν γίνεται το εξεις
    εχω μια εφαρμογη απλη πολυ απλη, αλλα ας υποθεσουμε οτι πρεπει να εχει flash interface! εχω βαλει τα απαραιτητα shockwave falsh .ocx και φορτωνω το flash UI
    το ευλογο ερωτημα ειναι, μπορω καπος να αντιλαμβανομαι τι πατα ο χρηστης πανω στο flash και να εκτελω τον αναλογο κωδικα μου που εχω ιδη γραψει στην form?Huh?

event click δεν εχει, το καλητερο που βρηκα ειναι 
    Private Sub AxShockwaveFlash1_FSCommand(ByVal sender As Object, ByVal e As AxShockwaveFlashObjects._IShockwaveFlashEvents_FSCommandEvent) Handles AxShockwaveFlash1.FSCommand

αλλά τζιφος δεν κανει raise στο κλικ.......

καμιά ιδέα, γίνετε ή τζάμπα ταλαιπωρούμε.?Tongue Tied

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  16-03-2010, 01:14 57696 σε απάντηση της 57684

Απ: Passing Flash Commands to VB.net winFORM

Φίλε μου μάλλον τζάμπα παιδεύσε γιατί όλα αυτά που θες να κάνεις μπορείς όμορφα και ωραία να τα κάνεις με WPF!

Αυτή είναι η γνώμη μου διότι μπορείς να φτίαξεις αυτό που λες "flash interface" σε χρόνο ρεκορ με το WPF και το Expression Blend.

Φιλικά

Antonios Chatzipavlis

•  16-03-2010, 11:01 57697 σε απάντηση της 57696

Θα κανω μια προσπαθεια, αλλα δεν εχω ποτε μου κανει ουτε φλας ουτε wpf, silverlight κτλ κτλ, θελω να επλιζω οτι θα ειναι πολυ ευκολο. το studio expression 3 το εχω ολο, θα βαλω και το blend, γιατι εχω μονο το web3 για websites, και θα το δοκιμασω........

θα αφήσω το θεμα ανοιχτό παντος μήπως και ......

σε ευχαριστώ Smile

•  16-03-2010, 11:42 57698 σε απάντηση της 57697

Κατά το πρώτο post σου νόμιζα ότι προσπαθούσες να κάνεις screen-scraping σε flash app. Αν δεν είναι αυτό το σενάριο και μιλάμε για κάτι που θα φτιάξεις εξ αρχής, κι αν δεν έχεις ασχοληθεί ούτε με Flash και ούτε με WPF/Silverlight, τότε σαφώς είναι πιο κοντά στις γνώσεις σου το WPF/Silverlight σε σχέση με το Flash. Από πλευράς κώδικα δεν είναι κάτι νέο, κι εκεί .NET κώδικα γράφεις, ωστόσο έχε υπόψην ότι οι τεχνολογίες αυτές έχουν υπολογίσιμο learning curve και σίγουρα απαιτείται κάποιος που να μπορεί να ασχοληθεί με το design aspect (όπως χρειάζεται designer για τις web εφαρμογές).

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  16-03-2010, 12:39 57702 σε απάντηση της 57698

εγω δεν θελω να κανω κατι πο το 0, εχω ενα εργαλιακι που ειναι 1000γραμμες κωδικας vb.net και παιζει μια χαρα, τωρα για λογους εμφανισεις εχει background image και προσπαθω να το κανω ποιο ομορφο και "εφετζιδικο" (γιατι πρεπει να ειναι αυτο το εργαλειο) με τετοιες τεχνικες, αλλα δεν μπορω να φτασω τα animations ενος flash ή WPF, και ναρωτιεμαι, αν παω σε wpf λογικα ο υπαρχον κωδικας θα παιξει αμεσα αντε να κανω 1-2 αλλαγες για κανα control, αλλα με ενδιαφερει να κανω animations etc, 

φανταστητε να πατας ενε κουμπι (οχι να μην βγαινει μια χοντρη) και να ανοιγει με slide / fade etc εφε η φορμα που θες ή το panel,  ή to tabpage etc.....

ή με το που ανοιγει η εφαρμογή να σχηματιζονται ολα τα κομματια με animation, αυτο με το Blend θα το κανω??

•  16-03-2010, 12:45 57703 σε απάντηση της 57702

Τυπικά με Blend. Το Blend όμως δεν κάνει τα πάντα, ενδεχομένως κάποια πράγματα να χρειαστεί να τα κάνεις με κώδικα. Εξαρτάται τι ακριβώς θες να κάνεις. Επίσης, ενδεχομένως να χρειαστεί να μάθεις για τον templating μηχανισμό των controls ώστε το κάθε animation ή/και εφέ να γίνει τμήμα του control και όχι της φόρμας που το φιλοξενεί (λέγε με και reuse).

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  16-03-2010, 15:22 57704 σε απάντηση της 57684

Johnnyxp64:
    Καλησπερα σε ολους

προσπαθώ να δω αν γίνεται το εξεις
    εχω μια εφαρμογη απλη πολυ απλη, αλλα ας υποθεσουμε οτι πρεπει να εχει flash interface! εχω βαλει τα απαραιτητα shockwave falsh .ocx και φορτωνω το flash UI
    το ευλογο ερωτημα ειναι, μπορω καπος να αντιλαμβανομαι τι πατα ο χρηστης πανω στο flash και να εκτελω τον αναλογο κωδικα μου που εχω ιδη γραψει στην form?Huh?

event click δεν εχει, το καλητερο που βρηκα ειναι 
    Private Sub AxShockwaveFlash1_FSCommand(ByVal sender As Object, ByVal e As AxShockwaveFlashObjects._IShockwaveFlashEvents_FSCommandEvent) Handles AxShockwaveFlash1.FSCommand

αλλά τζιφος δεν κανει raise στο κλικ.......

καμιά ιδέα, γίνετε ή τζάμπα ταλαιπωρούμε.?Tongue Tied

Για να μπορέσεις να κάνεις αυτό που θες θα πρέπει πρώτα να καταλάβεις πως το Flash αντιλαμβάνεται την επικοινωνία με τον browser και κατά συνέπεια την "kiosk" εφαρμογή σου.

Δεν μπορείς να κάνεις raise ένα event από το flash για κάποιο κουμπί, και να έχεις τον event handler μέσα στο "kiosk" application. Το Flash μπορεί να επικοινωνήσει με το "kiosk" μέσα από το event που έχεις αναφέρει παραπάνω - θα πρέπει να γράψεις actionsctipt κώδικα ή κάποιο macro μέσα από το flash, ώστε να περάσεις κάποια τιμή προς το παραπάνω event. Η τιμή της παραμέτρου που θα περάσεις, να σου αποκαλύπτει τι πρέπει να κάνεις εσύ στο "kiosk" application.

Δες εδώ, στο Usage 4, τι ακριβώς περιγράφω παραπάνω...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  16-03-2010, 21:01 57708 σε απάντηση της 57704

τελειο οτι ακριβως εψαχνα, ενημερωνω το ατομο που μου κανει το flash να γραψει τα commands και αναλογα εγω θα κανω αυτα που θελω.

βεβαια σιγα σιγα θα μαθω και το wpf-blend για το μελλον.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems