Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βιβλίο για τεστ?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 27-01-2005, 01:11. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-01-2005, 19:54 1004

Βιβλίο για τεστ?

Τώρα που πήρα το τεστ 70-316 (Win Apps w/C#) λέω να πάρω και το 70-229, Designing and Implementing DBs. Έχει κανείς υπόψη κάποιο καλό βιβλίο?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-01-2005, 22:24 1005 σε απάντηση της 1004

Re: Βιβλίο για τεστ?

Δεν χρειάζεσαι βιβλίο, αν θες μπορώ να σου πω τι να διαβάσεις και τι να έχεις υπ’ όψην... Για τα exams του SQL Server ένα είναι το υλικό που πρέπει να ασχοληθείς: BOL.

Γενικά όμως, κάποια guidelines, είναι τα παρακάτω:

- Πολύ καλή γνώση στην σύνταξη T-SQL. Το exam δεν έχει Enterprise Manager Wink
    - Relational σχεδιασμός, referential integrity, constraints, keys, κλπ
    - Γνώση για τους wizards (κλασικό σημείο που την πατάνε πολλοί έμπειροι DBAs που δεν χρησιμοποιούν wizards!)
    - Stored Procedures (input/output variables, σύνταξη, @@ variables, error handling, κλπ)
    - Views, UDFs και Triggers (κλασικά θέματα: partitioned views, deterministic functions, nested triggers)
    - Indexes. Indexes. Indexes (Ιδιαίτερα να ξέρεις να ερμηνεύεις το DBCC SHOWCONTIG, τους τρόπους για re-indexing με τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα που έχει ο καθένας γιατί πέφτουν ερωτήσεις-σενάρια, Statistics, Fillfactor, SARGable arguments, execution plans, κλπ)

Από τα παρακάτω, αν και ανήκουν στο admin, μπορεί να πέσουν μερικές ερωτησούλες
    - Τα βασικά για Profiler και τους βασικούς Performance Counters
    - Τα βασικά για users και δικαιώματα (ownership chains)

Τέλος, μπορείς να πας στη μαμά και να ελέγξεις το πινακάκι να δεις αν σε κάποιο πεδίο έχεις ελλείψεις... 

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  25-01-2005, 22:33 1006 σε απάντηση της 1005

Θέλω το βιβλίο για να ετοιμαστώ στα γρήγορα. Παρότι ξέρω καλά SQL και SQL Server (θεωρώ) τα τεστ καλύπτουν λεπτομερειούλες που θα μου πάρει καιρό να βρω ψάχνοντας το BOL. Θα μπορούσα να πάρω σβάρνα όλες τις ερωτήσεις που κυκλοφορούν στο Internet αλλά δεν μου αρέσει και τόσο η ιδέα. Εξάλλου, το βιβλίο μεταφέρεται και σε σημεία που το BOL δεν φτάνει [8-|]

•  25-01-2005, 22:51 1007 σε απάντηση της 1006

Χμμμ... Ουσιαστικά θα πληρώσεις λεφτά για να αγοράσεις τις ερωτήσεις που βρίσκεις στο internet αλλά σε πιο οργανωμένη και έντυπη μορφή...
    Κατά τ' άλλα, αν σκοπεύεις να πάρεις το οποιοδήποτε βιβλίο, ψάξε να το βρεις πρώτα σε eBook ώστε να βεβαιωθείς ότι όντως αυτά που λέει μέσα δεν τα ξέρεις και όντως υπάρχουν λεπτομέρειες που σου διαφεύγουν... Γιατί έχω μια υποψία ότι δεν έχεις τόσες ελλείψεις όσες νομίζεις...

Πάντως τα σκονάκ... ε γκουχ γκουχ [8-)] study guides ήθελα να πώ, της Test King είναι αρκετά καλά...

•  26-01-2005, 19:15 1025 σε απάντηση της 1007

Κρύβε λόγια βρε! Big Smile

Μάλλον αυτό που ψάχνεις είναι το "MCSE Training Kit (Exam 70-229): Microsoft® SQL Server™ 2000 Database Design and Implementation". Ο Θεός να κάνει το 70-229 για MCSE - είναι προαιρετικό αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολλοί MCSE να δίνουν την εξέταση.

Είναι πολλύ straight-forward εξέταση, πολύ καλή για developer. Εμφαση στα Real time Transactions και πολύ ασφάλεια. Μην περιμένεις πολλά από τα καθημερινά προβλήματα που συναντάς σαν developer.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  26-01-2005, 19:32 1028 σε απάντηση της 1025

Έκανα το σφάλμα πριν από αρκετό καιρό να πάρω το πακέτο με τα βιβλία της MS για MCSD.NET προσφορά από το Amazon. Η λέξη άχρηστα δεν επαρκεί για να καλύψει το εύρος των συναισθημάτων που μου δημιούργησε, οπότε λέω να αποφύγω νέα συναισθηματική φόρτιση. Big Smile

•  27-01-2005, 00:20 1029 σε απάντηση της 1028

Δεν ξέρω να σου πω...

Πρέπει να πω ότι τα έχω αγοράσει και εγώ τα βιβλία που μου λες, και δεν είχα πάρει μόνο τα τρία των εξετάσεων - πιστεύω να μιλαμε για τους ίδιους οδηγούς για το MCSD .NET, τα κόκκινα και μαύρα βιβλία - αλλά και καμιά δεκαριά άλλα πριν από τρία χρόνια για να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι περιείχαν μέσα υλικό που θα έψαχνε ένας φτασμένος developer, αλλά το πνεύμα που χρειαζόνταν για τις εξετάσεις μαζί με τις demo ερωτήσεις το έπιασαν. Ήταν η μόνη βοήθεια που είχα μιας και τα περισσότερα courses της Microsoft ήταν ακόμα Beta και δεν μπορούσα να βασιστώ σε αυτά.

Πάντως για SQL 2005 εγώ θα ακούσω το Μάνο, που θα τον δώσει πρώτος, ε Μανούλη; Big Smile

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  27-01-2005, 00:32 1030 σε απάντηση της 1029

Χμμμ... Μπορεί να μην το δώσω πρώτος... Έχουν καιρό να μου δώσουν voucher για beta exam... Sad Πάντως, έχουμε καιρό... Μέχρι να γίνει release ο Yukon... Mέχρι να βγούν τα exams... Ουυυυυ....

•  27-01-2005, 00:56 1032 σε απάντηση της 1030

Να σε αγχώσω λίγο; Devil

Εχουν βγει ήδη τα upgrade courses και λογικά θα μπορείς να κάνεις upgrade το MCDBA για τον Yukon μέσα στις 90 πρώτες μέρες του όπως παλιά... Μέσα στο καλοκαίρι θα βγει...

Ετοιμάζεστε ήδη; Big Smile

dotNETZone.gr News
  •  27-01-2005, 01:11 1033 σε απάντηση της 1032

Μπααα... Δεν με αγχώνεις... Cool

Είμαι ήδη αγχωμένος! Indifferent

Το ξέρω, τα έχω κατεβάσει αλλά που χρόνος να τα διαβάσω...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems