Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αποστολή e-Mail από τον SQL Server2000

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nickCole. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 23-02-2006, 17:47. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-02-2006, 16:29 10050

Αποστολή e-Mail από τον SQL Server2000

Καλησπέρα σε όλους,

Εχοντας WINDOWS Server 2003 SP1 και SQL Server2000SP3a προγραμμάτισα job ώστε όταν παίρνω backup κάποιες βάσεις του server να αποστέλλεται ένα mail στον admin .

Ωστόσο, αυτό το έκανα μέσω Sql Server Agent (-->Properties-->Mail Session-->Mail Profile -->Outlook). Τι γίνεται αν δεν έχω outlook? Μπορώ από τον Sql Server 2000 να στείλω  mail  χωρίς να εγκαταστήσω outlook?

Ευχαριστώ

Nick Cole

•  23-02-2006, 17:47 10055 σε απάντηση της 10050

Απ: Αποστολή e-Mail από τον SQL Server2000

To Outlook χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα MAPI profile. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, ωστόσο δεν τους έχω δοκιμάσει. Πάντοτε όποτε έχει χρειαστεί έχω εγκαταστήσει το Outlook ώστε να μπορώ να κάνω troubleshooting στην όλη διαδικασία. Δεν ξέρω αν το έχεις ξαναπροσπαθήσει, ωστόσο για να πετύχει και να μην παιδεύεσαι, θυμήσου τους εξής δύο κανόνες

1. Τα δύο services (SQL Server Service και SQL Server Agent) θα πρέπει να τρέχουν με το ίδιο account
    2.  To account θα πρέπει να είναι domain account και οχι του local machine.

Δηλαδή, φαντάσου τον SQL Server ως χρήστη. Ε, ισχύουν ό,τι απαιτήσεις (από administrative άποψη) έχει ένας χρήστης για να στέλνει e-mail.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://support.microsoft.com/?kbid=306962 για τα options της δημιοτργίας MAPI profile χωρίς outlook

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems