Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμπορική εκμετάλευση Visual Studio 2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xabikos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kostasdiktia στις 02-03-2006, 13:39. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-01-2006, 13:38 8845

Εμπορική εκμετάλευση Visual Studio 2005

Χαιρετώ όλα τα μέλη αυτής της παρέας! Είναι το πρώτο μου post. Παρακουλουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό με τα θέματα που ασχολείτε. Αρχικάν να αναφέρω οτι είμαι φοιτητής Πληροφορικής στο Α.Π.Θ. 4ο έτος και ελπίζω σύντομα μέλλον συνάδελφός σας.
    Η σχολή μας έχει μια συμφωνία με την microsoft και μας δίνει νόμιμα πολλά απο τα προγράμματά τους. Νομίζω οτι η συμφωνία έχει γίνει με την msdn. Έτσι εδώ και πολύ καιρό έχουμε αυθεντικά windows και σχεδόν όλα τα προγράμματα της microsoft εκτός απο το office. Σαν φοιτητής Πληροφρικής με ενδιαφέρει πιο πολύ το Visual Studio και SQL Server αφού και αυτά μπορούμε να προμηθευτούμε δωρεάν. Η απορία μου είναι η εξής: Αφού μπορώ να χρησιμοποιώ νόμιμα το Visual Studio μπορώ και να αναπτύξω κάποιο πρόγραμμα και μετά να το πουλήσω; Ενοώ έχω αυτό το δικαίωμα η θα πρέπει να αγοράσω μια άλλη έκδοση του VS; Όχι βέβαια πως έχω τις ικανότητες ακόμη για να κάνω κάτι τέτοιο απλά έχω αυτήν την απορία.

Υ.Γ. Με ενδιαφέρει πολύ η ανάπτυξη εφαμογών στο πλαίσιο .ΝΕΤ αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι είμαι σχεδόν άσχετος! Καμία συμβουλή για το πως να αρχίσω;; Όρεξη υπάρχει!!!

Αυτά και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
  •  21-01-2006, 16:49 8847 σε απάντηση της 8845

Απ: Εμπορική εκμετάλευση Visual Studio 2005

Όχι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματα από την MSDNAA για εμπορικούς σκοπούς. Το λέει, νομίζω, στο υποτυπώδες "license" πριν κατεβάσεις το εκάστοτε πρόγραμμα και στο FAQ στο ELMS.
  •  21-01-2006, 18:38 8854 σε απάντηση της 8845

Δεν γνωρίζω για την ειδική συμφωνία που έχει το πανεπιστήμιο με τη Microsoft Hellas, ωστόσο εσύ προσωπικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις express εκδόσεις του Visual Studio 2005 και του SQL Server 2005. Ρίξε μια ματιά στο http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/default.aspχ Θα βρεις επίσης σχετικό υλικό για να ξεκινήσεις κι από κει και πέρα, ας είναι καλά το MSDN Library, το DNZ και το Google Smile [:)]

Επιπρόσθετα, να σου πω ότι είναι πολύ καλό που έχεις όρεξη τώρα που είσαι στη σχολή να αποκτήσεις εξειδίκευση σε μια hot τεχνολογία της αγοράς. Το κέρδος σου μπορεί να μην βρίσκεται μόνο στο οικονομικό (πουλώντας αυτό που θα φτιάξεις) αλλά και στο ότι θα έχεις καλύτερο βιογραφιικό όταν θα τελειώσεις και θα βγεις στην αγορά.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  13-02-2006, 03:09 9589 σε απάντηση της 8845

Stick out tongue [:P] Απ: Εμπορική εκμετάλευση Visual Studio 2005

Γεια σας βρε παιδια και απο μένα..
    Φοιτητής Μηχανικός ΗΥ Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων από Βόλο 2ο Έτος...και αναμένονται πολλά με τις κωλοαλυσίδες τους. Stick out tongue [:P]
    Ειμαστε (μαζί με συμφοιτητές) στα τελειώματα ενός project με θέμα database management Σχολών Οδήγησης και σκοπεύουμε να το προωθήσουμε..
    Όλες αυτές οι διαδικασίες με Εφορίες, Λογιστές κ.τ.λ. ξέρετε πάνω κάτω που πόσο θα στοιχίσουν?
    xabikos στο Α.Π.Θ. έχετε διδαχθεί καθόλου Visual Studio της Microsoft ( δεν εννοώ φυσικά σαν ανεξάρτητο μάθημα )?

No knowledge can be certain, if it is not based
    upon mathematics or upon some other knowledge
    which is itself based upon the mathematical
    sciences.
  •  02-03-2006, 12:01 10299 σε απάντηση της 9589

kostasdiktia wrote:

xabikos στο Α.Π.Θ. έχετε διδαχθεί καθόλου Visual Studio της Microsoft ( δεν εννοώ φυσικά σαν ανεξάρτητο μάθημα )?

Την ερώτηση αυτή μάλλον για πλάκα την κάνεις. Εδώ καλά καλά μια γώσσα προγραμματισμού δεν έχουμε διδαχθεί σε βάθος το visual studio θα μας κάνουν????

Ότι μαθαίνει κάποιος απο μόνος του. Οι καλοί και σωστοί καθηγητές είναι η εξαίρεση στη σχολή μας.     

My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
  •  02-03-2006, 13:39 10300 σε απάντηση της 10299

Xabikos εδώ στον Βόλο μας έχουν %^&$*#@! Άστα να πάνε! Στο πρώτο έτος κάναμε C μέχρι και δυαδικά δέντρα και αρχεία! Java δεν μοπρώ να πω..κάναμε τα βασικά για oop! Καθηγητές:..έχουμε κάποιους αρκετά καλούς..αλλά δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι τσοπαναραίοι! Smile [:)] Έχουμε πήξει στο Linux και δεν μαρέσει καθόλου!!! Τα καλύτερα μαθήματα που έχουμε κάνει, πιστεύω, είναι Δομές Δεδομένων και Ανάλυση Αλγορίθμων (μαθαίνεις να προγραμματίζεις πιο επαγγελματικά και όχι μπακαλίστικα)..Τεσπα..αυτά από Βόλο..
    No knowledge can be certain, if it is not based
    upon mathematics or upon some other knowledge
    which is itself based upon the mathematical
    sciences.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems