Εχετε δεί πόσες και πόσες εταιρίες, μικρές και μεγάλες, έχουν ως αποκλειστικό λόγο ύπαρξης την κατασκευή και την πώληση components. Εξαιρώντας τις μεγάλες και γνωστές, όπως π.χ. componentOne, έχω μια ερώτηση να κάνω για τις μικρές που ξεφυτρώνουν, κυρίως με διάφορα UI components: Πουλάνε;
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση οτι, ιδίως για ASP.NET, υπάρχουν πολλοί, μα πάρα πολλοί, που πουλάνε πολλά, μα πάρα πολλά, μικρά πραγματάκια. Τελευταία μου ανακάλυψη ήταν αυτή:
http://asplib.net/ . Για τέτοιες μιλάω.
Πόσο τελικά μια εταιρία (ή ένας αυτόνομος developer) πληρώνει για να αγοράσει κάποια τέτοια πραγματάκια και δεν συμβιβάζεται με μια δική του custom λύση ή μια λύση open source (αν υπάρχει); Μην μου αρχίσετε τις θεωρίες περί support ή περί αναλογίας στόχου / κόστους, η ερώτηση είναι σαφής: Τα παίρνει κανείς αυτά τα πραγματάκια, από προσωπική σας εμπειρία; (Και ιδίως στην Ελλάδα).
Με όσες εταιρίες συνεργάστηκα, προτάσεις για την αγορά μικρών τέτοιων components, η απάντηση ήταν αρνητική για μια ποικιλία λόγων. Θα ήθελα και τις δικές σας εμπειρίες.
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services