Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Project Origami: Τι θα μπορούσε να είναι;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 02-05-2006, 13:20. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-02-2006, 10:15 10116

Confused [8-)] Project Origami: Τι θα μπορούσε να είναι;

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια «φρενίτιδα» στο Internet σχετικά με το «Project Origami» (Origami, για όσους δεν ξέρουν, είναι τα παιχνίδια/κατασκευάσματα που μπορεί να φτιάξει κάποιος από μια κόλλα χαρτί). Όλοι κάνουν υποθέσεις για το τι μπορεί να παρουσιάσει το ProjectOrigami.com: Ο Robert Scoble, η Mary Jo Foley, το Neowin, το News.com... Αν το project όντως αναφέρεται στη συσκευή που συζητείται στο Neowin, τότε είναι κάτι που πολλοί το έχουν δει από πριν. Η Microsoft το έδειξε για πρώτη φορά στο WinHEC 2005…

Πάντως αξίζει να επισκεφτείτε το site που έχει το άρθρο να δείτε, πως για μια ακόμα φορά, το “Star Trek” επηρεάζει τους κατασκευαστές gadgets!!!

Διαβάστε περισσότερα: ProjectOrigami: Could This Be It?

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  25-02-2006, 10:34 10117 σε απάντηση της 10116

Απ: Project Origami: Τι θα μπορούσε να είναι;

Αν είναι communicator, έχει τραβήξει κιόλας το ενδιαφέρον μου (θα επέλθει σύγκριση με το Qtek 9000 προφανώς).
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  26-02-2006, 11:50 10157 σε απάντηση της 10117

Μέσα από το site Bink.nu δώθηκε το site μιας διαφημιστικής εταιρείας που έχει ένα video σε macromedia flash, που μάλλον είναι αυτό της διαφημιστικής καμπάνιας του Origami.

Για όποιον ενδιαφέρεται, ας κάνει μια βόλτα από το http://www.d-kitchen.com/:

• Enter Main Site
    • Στο pop-up παράθυρο, κλικ στο μεγάλο Enter
    • Κλικ στο Work
    • Κλικ στο BrandTheater
    • και το Microsoft Origami είναι στην κορυφή...

Καλό θα ήταν να βιαστεί όπως θέλει να το δει, καθότι μπορεί να το κατεβάσουν, μέχρι να αρχίσει η διαφημιστική καμπάνια.

Έχει και κάμποσα κωδικά ονόματα που δεν τα έχω υπόψη μου... Hmm [^o)]

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  26-02-2006, 14:03 10163 σε απάντηση της 10157

Πράγματι, από το video αυτό μοιάζει πάρα πολύ με τα PADDs του Star Trek Smile [:)]
    Φαίνεται ότι θα έχει WiFi σύνδεση, θα παίζει MP3s ή ίσως και video (με Media Center κτλ.), παιχνίδια, και φυσικά κάποια έκδοση των Windows.

Πάντως για εμένα είναι πολύ μεγάλο για να το κουβαλάω μαζί, απ' όσο μπόρεσα να διακρίνω... Τουλάχιστον, καλύτερο από laptop.
  •  26-02-2006, 15:42 10165 σε απάντηση της 10163

Μόλις διέγραψα όλα τα wish lists μου... Αρχίζω να μαζεύω λεφτά... Το κόβω 1500-1700 ευρώ. Αν έχει βγει τον Απρίλιο που πάω Αγγλία, θα το χτυπήσω από εκεί...

Έχει κατάλληλο μέγεθος για να το σέρνω μαζί μου σαν fileofax. Ευκαιρία να πετάξω και το IPAQ μου, χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω, αλλά είχε αρχίσει να μου τη δίνει στα νεύρα...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  26-02-2006, 15:59 10167 σε απάντηση της 10165

Εχμ, δεν είναι flybook για να κάνει τόσο...

Η τιμή που αναφέρεται για το Origami, αν δεις τα posts, είναι γύρω στα $500... Και μάλλον δεν θα είναι και κινητό τηλέφωνο - σίγουρα έχει ασύρματη κάρτα από ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος από το βίντεο. Θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κινητά τηλέφωνα για στέλνει data - κάτι τέτοιο κάνει ο τύπος με τις φωτογραφίες στο demo. Από ότι φαίνεται, είναι μια συσκευή που συνοδεύει ένα υπολογιστή, αλλά έχει και δυνατότητες αυτονομίας - κάνει συγχρονισμό με ένα άλλο υπολογιστή.

Πιθανώς είναι η εξέλιξη του project με τα smart displays. Επειδή έχουμε ένα στο σπίτι, και η γυναίκα μου δεν το αφήνει από τα χέρια της, σίγουρα θα ήταν ωραίο να μπορούσε να έχει και δυνατότητα να δουλεύει και μόνο του, και όχι μόνο με RDP σε ένα άλλο υπολογιστή.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  26-02-2006, 16:21 10168 σε απάντηση της 10167

Διαφωνώ στα εξής:

• Η τιμή δεν θα είναι κάτω από 990 ευρώ. Αν σκεφτείς τις αντίστοιχες τιμές για καλά PDA, δεν μπορεί να πέσει πιο κάτω.
    • Δεν θα είναι και κινητό τηλέφωνο. Οι χρήστες στο βίντεο έχουν και το κινητό τηλέφωνο μαζί τους. Όσοι δεν το έχουν κάθονται σε σημείο που έχει wifi.

Το βίνετο πάντως το έχω κρατήσει για περίπτωση που το σουτάρουν.

Να βγάλω ένα post στο blog μου με estimated χαρακτηριστικά από το βίντεο; Θα πλακωθούμε στο traffic...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  26-02-2006, 16:37 10169 σε απάντηση της 10168

cgeo wrote:
    • Η τιμή δεν θα είναι κάτω από 990 ευρώ. Αν σκεφτείς τις αντίστοιχες τιμές για καλά PDA, δεν μπορεί να πέσει πιο κάτω.

Εδώ να παραθέσω ότι το Smart Display με 15" - ενώ αυτό πρέπει να έχει 9" - με ασύρματη κάρτα το πήρα $300...

cgeo wrote:

• Δεν θα είναι και κινητό τηλέφωνο. Οι χρήστες στο βίντεο έχουν και το κινητό τηλέφωνο μαζί τους. Όσοι δεν το έχουν κάθονται σε σημείο που έχει wifi.

Εδώ που διαφωνείς δεν κάταλαβα; Στο ότι δεν θέλεις να συμφωνήσεις; Big Smile [:D]

cgeo wrote:
    Το βίντεο πάντως το έχω κρατήσει για περίπτωση που το σουτάρουν.

Μία από τα ίδια... Smile [:)]

cgeo wrote:
    Να βγάλω ένα post στο blog μου με estimated χαρακτηριστικά από το βίντεο; Θα πλακωθούμε στο traffic...

Άντε, έχεις 4 μέρες μέχρι το επίσημο launch! Μετά θα τα διαβάζουν αλλού!

George J.

dotNETZone.gr News
  •  26-02-2006, 16:45 10170 σε απάντηση της 10169

Και να ενισχύσω ακόμα περισσότερο το επιχείρημα μου επί της τιμής θα παραθέσω ορισμένα links:

Sites στο Internet που ασχολούνται με την κατασκευή home made pc για τα αυτοκίνητα. Μιλάμε για Windows XP λειτουργικό και χαρακτηριστικά PC (USB, Bluetooth, Wi-Fi) και έχουν 9" οθόνη. Συνήθως boot από Flash memory, με 512ΜΒ, αν και υπάρχουν μέχρι και 4GB μνήμες σήμερα...

Αν κάνεις μια βόλτα θα δεις ότι οι τιμές της όλης σύνθεσης δεν περνάνε τα $200 - $250. Οπότε τα $500 για κάτι που θα γράφει και Microsoft επάνω είναι μια "πραγματική" τιμή...

George J.

dotNETZone.gr News
  •  26-02-2006, 16:50 10171 σε απάντηση της 10170

Άκυρο για το τηλέφωνο, νόμιζα ότι έγραψες το ανάποδο... Για την τιμή μακάρι να έχεις δίκιο...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  26-02-2006, 17:44 10181 σε απάντηση της 10171

Το σχετικό post: Microsoft Origami estimated features

Θα βολέψει και αυτούς που έχουν αργή σύνδεση και ζορίζονται να δουν το video.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  02-05-2006, 13:20 12254 σε απάντηση της 10170

CNET News.com reports the Q1 minitablet has a 7-inch screen and built-in Bluetooth connectivity. It comes Wi-Fi ready and will retail for $1,099.

Τελικά είναι στη μέση. Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι λίγο κουτσουρεμένο, δεν έχει πάνω dvd και έχει πολύ μικρή μπαταρία. Ακόμα και αν βγει άλλο μοντέλο στους επόμενους 3-4 μήνες δεν νομίζω να πέσει κάτω από τα 1000.

Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems