Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò BILL12. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Evangelos στις 02-05-2006, 23:08. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-04-2006, 15:45 12211

Idea [I] ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ???

Γεια σας,

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω πρόβλημα μου. Έχω έναν πινάκα στην Access και δημιούργησα την ανάλογη φόρμα του πινάκα. Τώρα τα δύσκολα πως μπορώ να καταχωρώ στα πλαίσια κειμένου «τιμή» και «ποσότητα» και στο πλαίσιο «σύνολο» να μου βγάζει το άθροισμα των παραπάνω. Γιατί κάνοντας το εγώ αυτό στον «πινάκα» στο πεδίο «σύνολο» δεν μου καταχωρεί τίποτα! Αλλά είναι κενό.

Ευχαριστώ

•  29-04-2006, 16:51 12212 σε απάντηση της 12211

Απ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ???

Μια πληροφορία σαν το «σύνολο» δεν χρειάζεται να αποθηκεύεται στην βάση δεδομένων σου – δεν θα αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξουν ένα από τα άλλα πεδία που εξαρτάται «ποσότητα» και «τιμή» και πιο πολύ την χρειάζεται για την φόρμα που βλέπει ο χρήστης.

Οπότε θα είναι καλύτερα να είναι μια τιμή που υπολογίζεται στην φόρμα και να μπορεί να την δει ο χρήστης όταν κάνει αλλαγές.

Αν υποθέσουμε ότι στην φόρμα υπάρχουν τα δύο textboxes που χρειάζονται, ένα για το «σύνολο» και την «ποσότητα», μπορείς σε ένα τρίτο textbox που έχεις προσθέσει εσύ, να επιλέξεις από τις Ιδιότητες στο tab Δεδομένα, να αλλάξεις την Προέλευση Στοιχείου Ελέγχου - την πρώτη επιλογή – σε μια φόρμουλα που θα υπολογίζει το γινόμενο των παραπάνω κάτι σαν =[price]*[quantity]. Θα πρέπει και να αλλάξεις και από το tab Μορφή, την Μορφή – πάλι την πρώτη επιλογή σε Ευρώ ώστε αυτό που θα υπολογίζεται να διαμορφώνεται σαν Ευρώ.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  29-04-2006, 18:37 12213 σε απάντηση της 12211

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ (ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ)

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ «ΠΡΟΪΟΝΤΑ»

ΚΩΔΙΚΟΣ (0001)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΑΤΑΤΕΣ)

ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ (0,30 )

ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΠΑ (9%)

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ (10)

ΣΥΝΟΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ (3,27 ) (ΤΙΜ/ΚΙΛΟΥ* ΠΟ/ΤΑ ΑΓΟΡΑΣ)*(ΠΟΣ ΦΠΑ) + ΦΠΑ =ΣΥΝΟΛΟ )

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

(ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ )

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ,ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΩ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ,(ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ )ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ . ΚΑΙ Η ΦΟΡΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ (0001)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (ΠΑΤΑΤΕΣ)

ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ( 0,30 )

ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΠΑ (9%)

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ (10)

ΣΥΝΟΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ( - )

ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ .

ΕΛΑ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΟΥΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΠΑΤΑΤΑ (ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ).

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.

•  29-04-2006, 21:49 12215 σε απάντηση της 12213

Πρίν κλείσεις την φόρμα, κάνεις update την Βάση από το dataSet που φόρτωσες???

Η τιμή του πεδίου ΣΥΝΟΛΟ αποθηκεύεται στο dataSet αλλά δεν περενάει στην Βάση σου???

Μήπως υπολογίζεις το ΣΥΝΟΛΟ αλλά δεν περνάς την τιμή στο dataSet αλλά μόνο στ ένα textBox???

Πάντως ο gcapnias έχει δίκιο, πως το να αποθηκεύεις το ΣΥΝΟΛΟ είναι πλεονασμός δεδομένων.
  •  29-04-2006, 23:52 12218 σε απάντηση της 12213

Η αρχική σου σκέψη, μάστορα Smile [:)], είναι λανθασμένη.

Για να μην φωνάζει ο πατατάς, δεν χρειάζεται να έχεις το σύνολο κάθε τιμολογίου στη βάση σου. Έτσι γεμίζεις τη βάση με άχρηστη πληροφορία.

Μπορείς απλά να δίνεις στο SUM του SELECT όχι την στήλη που προπαθείς να γεμίσεις με τα σύνολα τιμολογίου, αλλά την εξίσωση υπολογισμού.

Δηλαδή κάτι σαν αυτό...

SELECT SUM( stilitade1 * 2 + stilitade2 * 3 ) FROM tabletade;

...φαντάζομαι σου κάνει

•  02-05-2006, 00:59 12243 σε απάντηση της 12211

Αν και βρίσκεσαι σε dot net zone, φαντάζομαι Hmm [^o)] ότι πας να κάνεις την εφαρμογή εξ' ολοκλήρου σε ACCESSSurprise [:O].

Κάνε λοιπόν ένα querάκι με τον πίνακά σου, και πρόσθεσε μια στήλη με Field τον τύπο του συνόλου. π.χ.

22*Table2.a1+34*Table2.a2

Αν το κάνεις με sql view το querάκι θα είναι κάπως έτσι:

SELECT ..., Table2.a1, Table2.a2, 22*Table2.a1+34*Table2.a2 AS ...

FROM Table2;

Και φτιάξε ξανά την φόρμα σου όχι με βάση τον πίνακα, αλλά το query.

•  02-05-2006, 03:00 12245 σε απάντηση της 12243

Evangelos wrote:
    Αν και βρίσκεσαι σε dot net zone, φαντάζομαι Hmm [^o)] ότι πας να κάνεις την εφαρμογή εξ' ολοκλήρου σε ACCESSSurprise [:O].

Αυτό δεν λόγος να μην βοηθήσουμε όμως, ε; Wink [;)]

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  02-05-2006, 23:08 12266 σε απάντηση της 12245

Επ' ουδενί! - Γι' αυτό άλλωστε και βοηθάμε...

Wink [;)]

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems