Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Get Client IP Address

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò sms. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 10-05-2006, 00:00. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-05-2006, 10:37 12417

Get Client IP Address

Καλημέρα

Θέλω στην asp.net εφαρμογή μου να πέρνω την ip του client που κάνει login.Δοκίμασα αυτό :
    HttpContext.Current.Request.UserHostAddress και το περνούσα μέσα στη βάση.
    Αυτο γινόταν όμως μόνο από το pc που κάνω development την εφαρμογή.Όταν μπαίνω από ένα άλλο pc και κάνω login δεν μου γράφεται τπτ
    στην βάση.Τον κώδικα τον γράφω μέσα στο login button.

ευχαριστώ
  •  09-05-2006, 11:39 12424 σε απάντηση της 12417

Απ: Get Client IP Address

Δοκίμασε μόνο με Request.UserHostAddress.

Κων/νος Μαγαλιός
  •  09-05-2006, 11:51 12425 σε απάντηση της 12417

Είναι πολύ πιθανό να φταίνε οι ρυθμίσεις του client από τον οποίο κάνεις login. Αν για παράδειγμα έχεις θέσει να μην γίνεται publish η IP του (από τον Browser, από firewall ή whatever) τότε ο Server δεν μπορεί να το πάρει από το UserHostAddress. Δοκίμασε από διαφορετικά μηχανήματα με διαφορετικές ρυθμίσεις για να είσαι σίγουρος
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  09-05-2006, 13:15 12435 σε απάντηση της 12425

Το άλλο PC από το οποίο είναι στο ίδιο δίκτυο ??? Βασικά είναι δύσκολο να βασίζεσαι την IP address και αυτό γιατί εξαρτάσαι από διάφορα πράγματα όπως το policy που έχει θέσει ο Net Admin και επίσης τι γίνεται όταν προσπαθούν να συνδεθούν διαφορετικοί χρήστες πίσω από έναν firewall / proxy ? Το πιθανότερο είναι να πάρεις την ίδια IP address

Ελπίζω να βοήθησα ...

Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  09-05-2006, 14:57 12448 σε απάντηση της 12417

Δοκίμασε και αυτό  Request.ServerVariables["REMOTE_ADDR"];
    Θρυλικός Προγραμματιστής
  •  09-05-2006, 15:38 12449 σε απάντηση της 12448

Ναί το άλλο pc είναι στο ίδιο δίκτυο.Δεν είναι μέρος τις εφαρμογής οπότε δεν βασίζομαι στα ip,το θέλω να το βλέπω προσωρινά.Αυτο που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να φταίει το firewall.
  •  10-05-2006, 00:00 12474 σε απάντηση της 12449

Το firewall μπορεί να σου κρύβει την πραγματική IP του client αλλά όχι και την διεύθυνση του ίδιου του Firewall. Θα πρέπει να υπάρχει διεύθυνση για τον client, και σίγουρα υπάρχει, αφού χωρίς αυτή δεν δουλεύει το TCP/IP πρωτόκολλο...

Εκτός αν δεν χρησιμοποιείς TCP/IP...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems