Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα στην σύνδεση με sqlcmd utility στον sql server 2005 express edition URGENT

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ηλίας Κεκάκος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 11-06-2006, 19:57. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-05-2006, 21:39 13058

Crying [:'(] Πρόβλημα στην σύνδεση με sqlcmd utility στον sql server 2005 express edition URGENT

Γεια σας, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα και θέλω την βοήθειά σας.  Με την εγκατάστασή του είναι ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο Shared Memory με το οποίο συνδέεται χωρίς πρόβλημα ο Sql Manager express edition. Όταν προσπαθώ να συνδεθώ με sqlcmd έχω το ακόλουθο μήνυμα:
    C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Tools\Binn>sqlcmd -U sgvaultuser
    Password: HResult 0x7E, Level 16, State 1
    Shared Memory Provider: The Shared Memory dll used to connect to SQL Server 2000 was not found [126].
    Sqlcmd: Error: Microsoft SQL Native Client : An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections..
    Sqlcmd: Error: Microsoft SQL Native Client : Login timeout expired.

Έχω ενεργοποιήσει και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα αλλά δεν δουλεύει κανένα πρόγραμμα με αυτά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με αυτό το πρόβλημα;

Ευχαριστώ

•  11-06-2006, 19:57 13877 σε απάντηση της 13058

Απ: Πρόβλημα στην σύνδεση με sqlcmd utility στον sql server 2005 express edition URGENT

Φαντάζομαι ότι τα πρωτόκολλα τα έχεις ενεργοποιήσεις από το Surface Area Configuration. Και έχεις επιτρέψει local και remote connections.

Έχεις υπόψιν σου, ότι το default instance του SQL 2005 Express είναι το named, και είναι το <servername>\sqlexpress;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems