Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Virtual Server 2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Main. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 07-03-2005, 13:32. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-03-2005, 22:58 1367

Zip it! [:#] Virtual Server 2005

Το έχει δοκιμάσει κανένας ?Εχω σπίτι έναν server 2003 me sql 2000 και exchange 2003 στον οποίο έχω και το Sourcesafe. θελω να το δοκιμασω για sql 2005 και επειδή δεν εχω την πολυτέλεια να εχω σπιτι και άλλον server τι να κάνω να το δοκιμασω ?

•  07-03-2005, 01:19 1368 σε απάντηση της 1367

Re: Virtual Server 2005

Λογικά θα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με το Virtual PC. Το Virtual Server είναι για πιο σύνθετες ιστορίες απ'ότι έχω καταλάβει.

Andreas Tsouchlaris
    My Blog / dotNetZone.gr / autoexec.gr
  •  07-03-2005, 13:32 1372 σε απάντηση της 1368

Re: Virtual Server 2005

O server σου φαίνεται πολύ φορτωμένος όπως είναι δεν θα πρότεινα βάλεις οποιαδήποτε τεχνολογία τέτοιου τύπου, virtual machine. Το φορτωμένος δεν είναι μόνο από επεξεργαστική ισχύ, αλλά κυρίως από απαιτήσεις σε μνήμη. Εκτός βέβαια αν είναι 4-CPU Χeon με 4GB μνήμη. Smile

Για να τρέξεις την CTP έκδοση του SQL Server 2005 καλά κάνεις και θες να το κάνεις πάνω σε κάποιο Virtual Machine. Θα το κάνεις σε ένα μηχάνημα που δεν θα έχει κόστος να το ξαναστήσεις από την αρχή γιατί εκτελεί και άλλους σκοπούς.

Το μειονέκτημα/πλεονέκτημα των virtual machines είναι οτι η μνήμη που θα χρησιμοποιήσουν είναι πραγματική και όχι εικονική. Από μια μεριά επειδή είναι πραγματική μνήμη είναι σχετικά γρήγορα, σε εφαρμογές τύπου, demo σενάρια και δοκιμαστικές εγκαταστάσεις. Από την άλλη είναι μειονέκτημα γιατί πρέπει να έχεις αυτή τη μνήμη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο μηχάνημα και πρέπει να ΜΗΝ χρησιμοποιήται από άλλα προγράμματα.

Διαφορές Virtual Server και Virtual PC: Είναι η ίδια τεχνολογία, δεν υπάρχει πιο γρήγορο και πιο αργό. Τα εικονικά μηχανήματα που φτιάχνονται είναι ανταλλάξιμα μεταξύ τους. Ο σκοπός τους είναι διαφορετικός.

Ο σκοπός του Virtual PC είναι να εξυπηρετήσει ανάγκες σαν αυτή που έχεις εσύ αυτή τη στιγμή. Τρέχει και σε Windows XP Professional, όπως και Windows 2003 Server. Δεν έχει ανάγκη από ακριβό μηχάνημα και Server λειτουργικό. Είναι φτηνότερο σε κόστος και περιορισμός πόσα θα τρέχουν ταυτόχρονα είναι το hardware που διαθέτεις.

Από την άλλη ο Virtual Server έρχεται να προσφέρει τα οφέλη των virtual machines σε επηχειρήσεις: Έχετε ένα Windows NT 4 Server που τρέχει την εφαρμογή λογιστηρίου της εταιρείας σας, και έχετε για αυτό το σκοπό και μόνο, ένα μηχάνημα; Μπορείτε να το κάνετε virtual μέσα από μερικούς wizard και να απαλαγείτε από το hardware που σας πιάνει το χώρο. Χωρίς να το ξαναστήσετε από την αρχή η μετάβαση είναι ανώδυνη. Η διαδικασία δεν είναι όσο απλή όσο την περιγράφω, αλλά πραγματικά έχει λιγότερο κόστος και σε εργατοώρες και σε κούραση. Έχει ανάγκη από ακριβό hardware γiα να προσφέρει την σταθερότητα του hardware όσο και του software στο εικονικό μηχάνημα.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems