Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συσχετισμός τύπου αρχείων με exe

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò alexnir. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος alexnir στις 22-06-2006, 09:06. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-06-2006, 08:48 14135

Συσχετισμός τύπου αρχείων με exe

Καλημέρα

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής,

έχω φτίαξει ένα πρόγραμμα προβολής και επεξεργασίας εικόνων. Το πρόβλημα ειναι πως όταν ανοίγω ενα αρχείο φωτογραφίας θέλω να το ανοίγει με το πρόγραμμα που έχω φτιάξει εγω.

Δοκίμασα να κάνω τον συσχετισμό αρχείου από start->settings->control panel->folder options->file types και να δηλωσω το executable σαν default εφαρμογη. Οταν λοιπον βρω για παράδειγμα ενα *.bmp και του κανω διπλο κλικ να ανοιξει, μου ανοίγει το δικό μου πρόγραμμα αλλα δεν εμφανίζει την εικόνα.

Φαντάζομαι πως αυτό πρέπει να γίνει με κάποιό κώδικα όταν ανοίγει το πρόγραμμα, αλλα δεν γνωρίζω πως μπορω να το ψάξω περισσότερο (τι αναζήτηση θα κάνω και που).

Αν γνωρίζει κάποιος να μου δώσει μια κατεύθυνση θα είμουν ευγνώμων.

Ευχαριστω

Αλέξανδρος

•  20-06-2006, 09:59 14136 σε απάντηση της 14135

Απ: Συσχετισμός τύπου αρχείων με exe

Όταν ζητάς να ανοίξει κάποιο αρχείο, τα windows περνάνε το full path του αρχείου σαν παράμετρο στο πρόγραμμά σου.Δεν ξέρω σε τι γλώσσα γράφεις για να σου δώσω κάποιο παράδειγμα, αλλα η class και η method που θές, είναι string[] args = Environment.GetCommandLineArgs();.Στην θέση args[0] είναι πάντα το filename του .exe ενώ απο εκεί και μετά, οι παράμετροι πχ args[1] θα έχει λογικά το fullpath του αρχείου.

Τώρα αν το πρόγραμμα σου τρέχει ήδη και θέλεις απλά να στο ανοίξει μέσα στο ήδη τρέχων πρόγραμμα (βλέπε Photoshop) πρέπει να κάνεις χρήση του DDE, αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  20-06-2006, 10:17 14138 σε απάντηση της 14136

string[] args = Environment.GetCommandLineArgs();

μάλλον αυτό έψαχνα, θα κανω τις δοκιμες μου.

σε ευχαριστω, το απογευμα θα ξερω αν εχει λυθει.
  •  21-06-2006, 08:56 14147 σε απάντηση της 14138

σωστο ειναι αυτο που μου εγραψες απο πλευρα προγραμματος, απλα πρεπει να γινουν και καποιες αλλαγες στην registry, ωστε οταν κανεις διπλο κλικ σε εναν τυπο αρχειου να περναει και σαν παραμετρο το path.

Σε ευχαριστω πολυ
  •  21-06-2006, 11:09 14150 σε απάντηση της 14147

alexnir wrote:
    σωστο ειναι αυτο που μου εγραψες απο πλευρα προγραμματος, απλα πρεπει να γινουν και καποιες αλλαγες στην registry, ωστε οταν κανεις διπλο κλικ σε εναν τυπο αρχειου να περναει και σαν παραμετρο το path.

Σε ευχαριστω πολυ

Όχι δεν είναι ανάγκη να γίνουν αλλαγές στην registry,μπορείς να το κάνεις απο τα Folder Options->File Types την αντιστοίχιση, χωρίς να βάλεις χέρι στην registry..Υπέθεσα ότι το είχες κάνει ήδη απο την τρόπο που έγραψες στο πρώτο σου post γιαυτό και δεν σου έγραψα τίποτα περι αυτού. Smile

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  22-06-2006, 09:06 14167 σε απάντηση της 14150

σωστα υπεθεσες, το ειχα κανει.

απλα θα μπει και στην εφαρμογη καποια φορμα που θα επιλεγει ο χρηστης ποια αρχεια θελει να συσχετισει με την εφαρμογη. Θα ειναι ποιο αυτοματοποιημενη η διαδικασια
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems