Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Windows Mobile 5, .NET Compact Framework 2, Localization

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tsitouridis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Dimitris Papadimitriou στις 04-07-2006, 12:35. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-06-2006, 12:26 13872

Crying [:'(] Windows Mobile 5, .NET Compact Framework 2, Localization

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση: Έχω φτιάξει μία εφαρμογή σε WM5 με .NET CF 2 και resource files για Ελληνικά & Αγγλικά. Το πρόβλημα μου είναι πώς να κάνω set to culture. Βλέπω πως είναι για desktop εφαρμογή, αλλά δεν μπορώ να το κάνω σε NET CF.

•  04-07-2006, 10:44 14393 σε απάντηση της 13872

Απ: Windows Mobile 5, .NET Compact Framework 2, Localization

VB ή C#
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  04-07-2006, 10:49 14394 σε απάντηση της 14393

Oti nane.... de me pirazei... tis katalaveno kai tis 2 apla grafo se C#, alla an exeis kapio tropo se VB kanton post kai to translation to kano ego.

Thanx
  •  04-07-2006, 11:02 14395 σε απάντηση της 14394

σε VB θα ήταν έτσι:
            My.Resources.Culture = New System.Globalization.CultureInfo("el-GR")
            Button1.Text = My.Resources.String1

σε C# που δεν υπάρχει το My namespace:
                Properties.Resources.Culture = new System.Globalization.CultureInfo("el-GR");
                button1.Text = Properties.Resources.String1;

Τα παραδείγματα που έβλεπες λογικά χρησιμοποιούσαν το System.Threading.Thread.CurrentThread το οποίο όμως δεν είναι υπάρχει ολόκληρο στο compact framework.

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  04-07-2006, 11:10 14396 σε απάντηση της 14395

Akrivos auto evlepa, den ipirxe sto NETCF kai psaxnomouna.

An katalava kala apo ta examples pou mou dineis, prepei kathe ena control na to kano assign xexorista i tha ginei automata mono tou?
  •  04-07-2006, 11:38 14397 σε απάντηση της 14396

Εννοείς με resources της φόρμας; Δυστηχώς αυτό γίνεται μέσα στο InitializeComponent στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση. Εκεί εκτελείται η εντολή resources.ApplyResources για κάθε control και παίρνει αυτόματα το current culture από το current thread.

Λογικά θα έπρεπε να θέσεις το current culture πριν το InitializeComponent αλλά εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό!
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  04-07-2006, 11:40 14398 σε απάντηση της 14397

Γενικά έχω ασχοληθεί αρκετά με το localization. Σίγουρα τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα από την προ .NET εποχή, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και πολύ ολοκληρωμένα. Ο τρόπος που έχουν υλοποιηθεί τα resources πίσω από φόρμες τα κάνουν μάλλον απαγορευτικά. Εγώ γενικά βάζω τα resources σε ξεχωριστά resx και τα χρησιμοποιώ με δικό μου κώδικα και όχι αυτόν που παράγει το Visual Studio
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  04-07-2006, 11:46 14399 σε απάντηση της 14397

Euxaristo poli file mou. Oi plirofories sou me esosan apo ORES anazitisis. Mias kai exeis asxolithei me resources exo tin exis aporia, an kai den anikei se auto to thread....

Pame ligo se Desktop framework. Exo ena aplo resource file mesa se ena dll xomeno. Pos einai efixto na 'travixo' ta periexomena apo mia forma sto .exe pou anikei sto idio solution? (Epi tou parontos kano ton pontio kai ta pernao san metavlites mesa apo kapia static variables. Vevea douleuei mia xaroula, alla einai akompso)

Euxaristo kai pali!!!!!!
  •  04-07-2006, 12:35 14401 σε απάντηση της 14399

... και θα συνεχίσεις να κάνεις τον πόντιο!!! Δυστηχώς και πάλι μισά τα έκαναν. Δεν υπάρχει τρόπος να βγει η typed resource class public! Κάποια στιγμή θέλα να κάνω ένα δικό μου custom tool που να το κάνει αυτό.
    Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems