Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ελενχος serial port μεσα απο την Access

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò JOHNM. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 21-07-2006, 22:58. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-07-2006, 12:49 14774

Ελενχος serial port μεσα απο την Access

Καλημερα

Υπαρχει δυνατοτητα ελενχου της σειριακης απο την access ωστε αν την συνδεσω με το netmod για Isdn γραμμη να μπορω να παρω τα νουμερα του αριθμου που με καλει σε ενα πεδιο

ευχαριστω

•  20-07-2006, 15:14 15019 σε απάντηση της 14774

Απ: Ελενχος serial port μεσα απο την Access

Για το netmod δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά για να δείς τις σειριακές θύρες από Access πρέπει να χρησιμοποιήσεις το MSComm ActiveX Control.

Μια απλή αναζήτηση στο Google θα σου δώσει όποια πληροφορία χρειάζεσαι για το συγκεκριμένο Control.
  •  20-07-2006, 17:50 15030 σε απάντηση της 15019

Συνημμένα: serial.zip

Κατ΄αρχήν χρειάζεσαι το mscomm32.ocx. Έρχεται με την Visual Basic 6. Συνήθως βρίσκεται μέσα στο system32 του υπολογιστή.

Μέσα από τον editor της VBA, θα επιλέξεις Tools references και στην συνέχεια Browse. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, αλλάζεις το file type σε *.ocx και βρίσκεις το mscomm32.ocx. Θα δεις την αναφορά της βιβλιοθήκης στη λίστα σαν "Microsoft Comm Control 6.0 (SP3)".

Οσο για την υλοποίηση, έχω βάλει μια access που έχει τον κώδικα μέσα...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  21-07-2006, 21:57 15081 σε απάντηση της 15030

Καλησπερα

Καταρχην θα ηθελα να σε υπερ ευχαριστησω για τον κωδικα.

Στην αναφορα της βιβλιοθηκης στην λιστα υπαρχει σαν Microsoft Comm Control 6.0 και οχι σαν Microsoft Comm Control 6.0 (SP3)

παιζει ρολο αυτο γιατι οταν τρεχω την φορμα απο το αρχειο που μου εδωσες οταν επιλεγω το open μου βγαζει run time error 429 ,ActiveX component can't create object.

Αν πατησω debug μου δειχνει σφαλμα στην γραμμη ,

Set oSerialPort = New MSCommLib.MSComm

Ξερεις μηπως τι φταιει για αυτο το μηνυμα .

Ευχαριστω πολυ.

•  21-07-2006, 22:58 15084 σε απάντηση της 15081

Αν σου βγάζει το όνομα που λες, πιθανώς δεν έχεις εγκατεστημένα τα service packs της Visual Basic.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems