Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αυτοματη ημερομηνια και Αποθηκεύση δεδομένων σε φορμα της Access

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò akilflo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 10-08-2006, 08:22. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-08-2006, 11:29 15401

Smile [:)] Αυτοματη ημερομηνια και Αποθηκεύση δεδομένων σε φορμα της Access

Καλημερα σε όλους,

εχω δημιουργησει μια φορμα σε ms access 2003 και εχω το εξηs προβλημα ,εχω ενα πεδιο ημερομηνιας το οποιο εχει control souce ενα αλλο αντιστοιχο πεδιο ημερομηνιας απο πινακα  π.χ   startday. Την ημερομηνια τη δινει ο χρηστης απο τη φορμα και

αυτη αποθηκευτε κ στη φορμα κ στο πινακα,ως εδω ολα καλα. ¨Εχω και ενα δευτερο πεδίο πανω στη φορμα με ονομα endday

και εχει οριστει ετσι ωστε να εχει control source  ,με dateadd απο το πεδιο startday  προκειμενου να εμφανιζεται στο χρηστη αυτοματα η ημερομηνια ληξης 6 μηνες μετα απο την ημερομηνια εναρξης,το προβλημα ειναι οτι ενω λειτουργει και επιτυνχανεται η διαδικασια και η αποθηκευση στο επιπεδο φορμας.Δεν επιτυνχανεται αποθηκευση της τιμης του  endate στο πινακα αφου ήδη χρησιμοποιω το control source της φορμας του παιδιου endate,υπαρχει καποια τεχνικη να παρω το επιθυμητο αποτελεσμα δηλαδη την αποθηκευση του endate

και στο πινακα. ΟΙ εγγραφες γίνονται μονο απο τη φορμα.

akil flo

•  09-08-2006, 16:39 15601 σε απάντηση της 15401

Απ: Αυτοματη ημερομηνια και Αποθηκεύση δεδομένων σε φορμα της Access

....ζαλίστηκα! Μπορείς να στείλεις το αρχείο να το δούμε?
    Μισώ τα ξυπνητήρια!!!!!!
  •  09-08-2006, 22:38 15607 σε απάντηση της 15401

Απ: Αυτοματη ημερομηνια και Αποθηκεύση δεδομένων σε φορμα της Access

akilflo wrote:
    Έχω δημιουργήσει μια φόρμα σε ms access 2003 και έχω το εξής πρόβλημα: Έχω ένα πεδίο ημερομηνίας το όποιο έχει control souce ένα άλλο αντίστοιχο πεδίο ημερομηνίας από πινάκα π.χ startday. Την ημερομηνία τη δίνει ο χρήστης από τη φόρμα και αυτή αποθηκεύεται και στη φόρμα και στο πινάκα. Ως εδώ όλα καλά.

Έχω και ένα δεύτερο πεδίο πάνω στη φόρμα με όνομα endday και έχει οριστεί έτσι ώστε να έχει control source ,με dateadd από το πεδίο startday προκειμένου να εμφανίζεται στο χρήστη αυτόματα η ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά από την ημερομηνία έναρξης. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ λειτουργεί και επιτυγχάνεται η διαδικασία και η αποθήκευση στο επίπεδο φόρμας, δεν επιτυγχάνεται αποθήκευση της τιμής του enddate στο πινάκα αφού ήδη χρησιμοποιώ το control source της φόρμας του πεδίου enddate.

Yπάρχει κάποια τεχνική να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή την αποθήκευση του enddate και στο πίνακα. Οι εγγραφές γίνονται μόνο από τη φόρμα.

Έχεις δύο επιλογές:

1. Αν η δεύτερη ημερομηνία είναι σταθερά 6 μήνες μετά την ημερομηνία έναρξης και ο χρήστης δεν έχει δικαίωμα να την αλλάξει, δεν χρειάζεται να την αποθηκεύσεις στην βάση. Μπορείς όπου σου χρειάζεται, είτε σε ερώτημα, είτε σε υπολογισμό να την υπολογίζεις επί τόπου προσθέτοντας επί τόπου στην ημερομηνία έναρξης, 6 μήνες και να έχεις την ημερομηνία λήψης.
    2. Στο δεύτερο πεδίο control source να βάλεις την στήλη στον πίνακα στην βάση που θέλεις να αποθηκεύεται. Στο πεδίο που εισάγεται η ημερομηνία έναρξης θα πας στο properties στα events και στο event που προκαλείται από την αλλαγή στην τιμή του πεδίου θα γράψεις κώδικα ή μάκρο που θα αλλάζει την τιμή στο πεδίο της ημερομηνίας λήξης.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems