Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επιλογή αρχικής τιμής σε combobox που γεμίζει από dataset.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò tsitouridis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 03-09-2006, 21:07. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-09-2006, 20:35 16243 σε απάντηση της 16182

Tongue Tied [:S] Απ: Επιλογή αρχικής τιμής σε combobox που γεμίζει από dataset.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι μια αβλεψία δικιά μου. Τώρα θέλω suggestion – best practices. Ενημερωτικά κάνω χρήση του combo box value change event και λογικά με το που έθετα το data source άλλαξε το value το λόγω του event, μου άλλαζε το PrintEvent.PrintOutID.

private void cBPrintOuts_ValueChanged(object sender, EventArgs e)

{

if (cBPrintOuts.SelectedValue != null) PrintEvent.PrintOutID =cBPrintOuts.SelectedValue.ToString();

CheckCondition();

}

Η λύση η δικιά μου είναι να μετακινήσω το event assignment μέσα στον cunstructor της φόρμας και μετά από το γέμησμα του combo box.

Any better Ideas?

•  03-09-2006, 20:38 16245 σε απάντηση της 16243

Απ: Επιλογή αρχικής τιμής σε combobox που γεμίζει από dataset.

Λοιπόν..... λύθυκε απλά....

αντί για ValueChange.... SelectionChangeCommitted στο combobox και όλα άψογα.

Ευχαριστώ for the support.
  •  03-09-2006, 20:40 16246 σε απάντηση της 16242

Big Smile [:D] Απ: Επιλογή αρχικής τιμής σε combobox που γεμίζει από dataset.

Λοιπόν..... λύθυκε απλά....
    αντί για ValueChange.... SelectionChangeCommitted στο combobox και όλα άψογα.

Ευχαριστώ for the support.

•  03-09-2006, 21:07 16248 σε απάντηση της 16246

Απ: Επιλογή αρχικής τιμής σε combobox που γεμίζει από dataset.

Ναι, το SelectionChangeCommitted γίνεται raise πριν το SelectedIndexChanged αλλά μόνο όταν η αλλαγή προέρχεται από το UI, δηλαδή δεν γίνεται raise κατά το Set του DataSource property καθώς επίσης και όταν αλλάζεις το SelectedIndex προγραμματιστικά.

Πάντως, και το SelectedValue != null χρησιμοποιείται συχνά αλλά και η ένθεση του κώδικα σε Try...Catch, αν και ομολογουμένως είναι προτιμότερο το SelectionChangeCommitted.
    Vir prudens non contra ventum mingit
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems