Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία Configuration File σε CF 2.0 ?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 06-09-2007, 13:04. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-09-2006, 16:48 16328

Δημιουργία Configuration File σε CF 2.0 ?

Υπάρχει κάτι έτοιμο για να γράφω και να διαβάζω ένα Config File που χρειάζομαι για την εφαρμογή μου?

Οι αντίστοιχες βιβλιοθήκες για Desktop δεν υποστηρίζονται από το CF 2.0

Manos
  •  05-09-2006, 18:11 16331 σε απάντηση της 16328

Απ: Δημιουργία Configuration File σε CF 2.0 ?

Το OpenNETCF Smart Device Framework παρέχει υποστήριξη (http://www.opennetcf.org/library/OpenNETCF.Configuration.html) για να διαβάζεις από το application configuration αρχείο. Για γράψιμο, θα πρέπει να το κάνεις εσύ διαχειρίζοντας το App.Config ως XML αρχείο.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  07-09-2006, 10:19 16393 σε απάντηση της 16328

Αν σε βοηθήσεις σε CF 1 εγώ χρησιμοποιώ το εξής

Imports System
    Imports System.Collections.Specialized
    Imports System.Xml
    Imports System.IO
    Imports System.Reflection
    Public Class ConfigurationSettings

Public Shared AppSettings As NameValueCollection

Public Sub LoadConfig()

Try

Dim AppPath As String = System.IO.Path.GetDirectoryName([Assembly].GetExecutingAssembly().GetModules(0).FullyQualifiedName)
                Dim ConfigFile As String = Path.Combine(AppPath, "yourconfigfile")

If File.Exists(ConfigFile) = False Then

System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Δεν Βρέθηκε το Config αρχείο")
                    Application.Exit()
                    ' return;
                Else

Dim oXml As XmlDocument = New XmlDocument

oXml.Load(ConfigFile)

Dim oList As XmlNodeList = oXml.GetElementsByTagName("appSettings")

AppSettings = New NameValueCollection
                    Dim oNode As XmlNode
                    Dim oKey As XmlNode
                    For Each oNode In oList

For Each oKey In oNode.ChildNodes

AppSettings.Add((oKey.Attributes("key").Value), oKey.Attributes("value").Value)

Next
                    Next
                    ' System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ConfigurationSettings.AppSettings["Item1"]) 
                End If

Catch e As ApplicationException
            End Try
        End Sub

End Class

όπου καλώντας την loadconfig πέρνεις σε ένα NameValueCollection όλα τα settings σου . Οσο για το write ...
    γράφεις το config σαν ένα  xml αρχείο .
    Ελπίζω να βοήθησα .

•  06-09-2007, 12:35 34780 σε απάντηση της 16328

Συνημμένα: XMLSettings.zip
    Στο συνημμένο αρχείο έχω το XMLSettings class το οποίο βρήκα και εγώ με τη σειρά μου από ένα site για .ΝΕΤ, απλά το άλλαξα ελαφρώς σε ένα σημείο. Το namespace ξεκινάει με MyCommon. και φυσικά μπορείς να το αλλάξεις. Η χρήση του είναι απλή:

XMLSettings settings = new XMLSettings(true);

και μετά όπου θέλεις έχεις διαθέσιμες τις παρακάτω συναρτήσεις:

public void SaveSetting(string AppTitle, string Settings, string Key, bool Value);
    public void SaveSetting(string AppTitle, string Settings, string Key, int Value);
    public void SaveSetting(string AppTitle, string Settings, string Key, string Value);

public int GetSetting(string AppTitle, string Settings, string Key, int KeyValue);
    public bool GetSetting(string AppTitle, string Settings, string Key, bool KeyValue);
    public string GetSetting(string AppTitle, string Settings, string Key, string KeyValue);

Με αυτές μπορείς να γράφεις ακριβώς με τη λογική των παλιών INI files μόνο που αποθηκεύονται αυτόματα σε ένα XML αρχείο, στο directory που εκτελείται η εφαρμογή σου. Απο το AppTitle προκύπτει και το όνομα του αρχείου. Το Settings είναι η κατηγορία και το ζευγάρι Key, Value είναι το setting και η τιμή του. Στο GetSetting, το KeyValue παίζει το ρόλο της default τιμής αν πρόκειται για την πρώτη φορά που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα το XML αρχείο. Εγώ το χρησιμοποιώ σε mobile εφαρμογές δίχως πρόβλημα.

Ελπίζω να βοηθάει,
    Πέτρος

Πέτρος
  •  06-09-2007, 13:04 34782 σε απάντηση της 34780

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση. Τελικά και εγώ κάπως έτσι το είχα φτιάξει έχοντας υπόψη και εγώ τα INI files. (old habits die hard!! Wink) Πάντα είναι καλό όμως να ανεβαίνει κώδικας και για τα άλλα παιδιά που έχουν τέτοια απορία. Να αναφέρω και τη συνεχή εμφάνιση των post του dotnet.gr στα αποτελέσματα του Google)

Μου δίνεις και την ευκαρία να κλείσω το θέμα κάτι που είχα ξεχάσει (moderators σταυρώστε με --όχι όχι σαν τη Έφη Σαρρή Big Smile

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems