Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σκέψεις για το CAB

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò elam. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος elam στις 07-09-2006, 16:38. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-09-2006, 11:41 16362

    Huh? [:^)] Σκέψεις για το CAB

    Αυτόν τον καιρό, προβληματίζομαι για τον καλύτερο τρόπο να χρησιμοποιήσω MVC σε εφαρμογή Windows Forms για .NET .
    Mετά τις συμβουλές ενός φίλου, προσπάθησα να βρω τι προσφέρει και τι δεν προσφέρει το Composite UI Application Block - ή CAB - στην περίπτωση αυτή .
    Με την πρώτη ματιά ενθουσιάστηκα, θαύμασα το Dependency Injection και την ευκολία που ακόμη τα modules βάζουν ακόμη και controls σε φόρμες.
    Στη συνέχεια όμως παρατήρησα ότι, εν τέλει, ίσως είμαι από τους λίγους που ενθουσιάστηκαν! Huh?
    Πέρα από το documentation στο MSDN, και ενώ το CAB υπάρχει αρκετό καιρό διαθέσιμο, ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί να φτιάξουν δικά τους παραδείγματα.
    Κάποιοι φτιάχνουν το MVC μόνοι τους, ενώ άλλοι ... περιμένουν να κάνουν τις εφαρμογές τους σε WPF.
    Τι γίνεται με το CAB;
    Το έχετε χρησιμοποιήσει; -κι αν ναι, σας φάνηκε χρήσιμο ή όχι;


    Βαγγέλης Λαμπρινίδης.
  •  07-09-2006, 09:33 16391 σε απάντηση της 16362

    Big Smile [:D] Απ: Σκέψεις για το CAB

    Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ το CAB και το βρήκα καταπληκτικό. Ειδικά σε συνδιασμό με το Smart Client Software Factory επιτρέπει τη δημιουργία desktop εφαρμογών, με πολύ καλή αρχιτεκτονική, σε ελάχιστο χρόνο. Πιστεύω ότι σου γλυτώνει το 70% του UI κώδικα που θα έγραφες χωρίς αυτό και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο. Όσο για το Dependency Injection, τί να πω .. όνειρο! Idea Είχα φτιάξει μαζί με άλλους μια παρόμοια αρχιτεκτονική πριν από 4 χρόνια, σε VB6. Τότε, μας είχε γλυτώσει τον άπειρο χρόνο, ενώ μας επέτρεπε να φτιάξουμε μία εντελώς νέα, περίπλοκη εφαρμογή σε 1-2 μήνες. Μας είχε πάρει όμως σχεδόν 6 μήνες να φτάσουμε στο 50% αυτών που κάνει το CAB. Τώρα ... χλίδα!

    Γιατί δεν ακούγεται τόσο πολύ? Για τον ίδιο λόγο που ακούς προγραμματιστές με χρόνια εμπειρίας σε VB6 να λένε "καλό το Object Orientation/Patterns/Testing αλλά ακαδημαϊκό/για πιο περίπλοκες εφαρμογές/μόνο για απλές εφαρμογές/δεν προλαβαίνουμε/πολύ απλοϊκό/πολύ περίπλοκο". Πράγματα που στη Java είναι αυτονόητα, με frameworks όπως το Struts, το JSF και το Spring να θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε εφαρμογή πέρα από το "Hello World", στο χώρο των Windows μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις ... πανικού!

    Το θέμα τραβάει πολύ συζήτηση και είναι άλλη μια έκφανση μιας διαπιστωμένης "ασθένειας" του χώρου, της FUDίτιδας. Τα συμπτώματα γενικά καλύπτονται κάτω από τον όρο "FUD" (Fear, Uncertainty, Doubt), επαναλαμβάνονται συχνά για διάφορες τεχνολογίες (όχι μόνο το CAB) και μπορεί να οδηγήσουν σε έντονες κρίσεις. Για φαντάσου, να προτείνεις στον Απόλυτο Ξερόλα, τον προϊστάμενο του Ζαχαρία, να χρησιμοποιήσεις CAB! Η συμβουλή μου είναι να ψυχολογίσεις τους προϊσταμένους σου και αν δεν πάσχουν από FUDίτιδα, να τους δείξεις μία έτοιμη εφαρμογή με CAB. Πρόσεξε, πρώτα τη φτιάχνεις, μετά τη δείχνεις για να μην τρομάξουν.

    Αν ο προϊστάμενος πάσχει από FUDίτιδα, ξέχνα το. Ακόμα και έτοιμο το project να του δείξεις, ο προϊστάμενος δεν πρόκειται να πεισθεί και θα λέει συνέχεια "αν το κάναμε με φορμίτσες θα γινόταν ευκολότερα". Ή, ακόμα χειρότερο, αν καταφέρεις και πετύχεις τη χρήση του CAB, θα σου βάλει τόσα εμπόδια στο δρόμο που το project δεν θα τελειώσει ποτέ ... Ick!
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-09-2006, 10:54 16396 σε απάντηση της 16391

    Απ: Σκέψεις για το CAB

    Περισσότερο περιεχόμενο για CAB και Smart Client Software Factory μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://blogs.msdn.com/eugeniop/archive/2006/09/06/742759.aspx


    MSc Konstantinos Pantos
    MCP Software Engineer
    http://blog.pantos.name
    http://kostas.pantos.name
  •  07-09-2006, 11:06 16397 σε απάντηση της 16396

    Απ: Σκέψεις για το CAB

    Παναγιώτη, να σε τσιγκλίσω να γράψεις ένα απλό, Ελληνικό, εισαγωγικό blogpost για το CAB τότε; Μου κίνησες την περιέργεια! :)


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  07-09-2006, 16:38 16415 σε απάντηση της 16391

    Απ: Σκέψεις για το CAB

      Σχετικά με Smart Clients, το Smart Client Software Factory (που χρησιμοποιεί CAB μαζί με EnterpriseLibrary) είναι αληθινά εντυπωσιακό. Είναι από αυτά τα εργαλεία με τα οποία "κολλάς" και απορείς πώς μπορούσες, στο παρελθόν, να κάνεις χωρίς αυτά.
      Προς το παρόν, ίσως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος με το Smart Client Software Factory είναι το ίδιο το MSDN, με τα Hands On Labs.
      Χαίρομαι όταν βλέπω πρακτικές που ευδοκιμούν στην Java να μεταφέρονται σε .NET, όπως το Spring. Είναι κρίμα όμως όταν βλέπεις ότι σε .NET δε έχουν την ίδια απήχηση...
    Βαγγέλης Λαμπρινίδης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems