Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απο SQL Server 2000 σε Windows Mobile

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò PhillipMorris. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 19-09-2006, 21:52. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-09-2006, 17:44 16820

Απο SQL Server 2000 σε Windows Mobile

Παιδιά χαιρετώ την παρέα καταρχήν,

ήθελα τις συμβουλές σας στο πρόβλημα μου.

Πρέπει να γράψω ένα project το οποίο να κάνει τα εξής :

1) Να μεταφέρει τις εγγραφές ενός πίνακα από SQL Server 2000 σε ένα PDA με Windows Mobile

2) Η εφαρμογή στο PDA πρέπει να μπορεί να κάνει show και edit τις εγγραφές

3) Οι εγγραφές θα μεταφερθούν αργότερα από το PDA στον SQL Server 2000 κάνοντας update τον συγκεκριμένο πίνακα.

Έχω λίγες γνώσεις VB.Net και γράφω VB6 εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ με SQL Server αλλά μόνο με access databases. Σκέφτομαι να δημιουργήσω XML αρχεία και να ανοίγω από την Mobile εφαρμογή (οι εγγραφές του πίνακα είναι περίπου 3000-5000) αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με την ταχύτητα (αναζήτησης, προβολής).

Εάν κάποιος ξέρει, θα ήθελα να μου δώσει γενικές κατευθύνσεις για το ποιά περίπου φιλοσοφία να ακολουθήσω. Διάβασα στο forum που η λύση είναι το replication αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

•  19-09-2006, 10:19 16893 σε απάντηση της 16820

Απ: Απο SQL Server 2000 σε Windows Mobile

Αν η συσκευή σου έχει wifi θα συνιστούσα να κάνεις ερωτήματα select στον SQL 2000 και insert/update στον SQL CE και το αντίστροφο για το 3). Ο όγκος των εγγραφών που αναφέρεις είναι αρκετά μικρός και θα απαιτείται ελάχιστος χρόνος.

Το replication πότε δεν το συμπάθησα, γι' αυτό δεν το προτείνω :-)
  •  19-09-2006, 10:37 16894 σε απάντηση της 16893

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις web services μέσω των οποίων θα γίνεται η επικοινωνία του PDA με τον server. Εiδικά στην περίπτωση που θα στέλνεις data από το PDA στον server, θα μπορείς να βάλεις στο web service όλη την λογική του update (πχ τι θα γίνεται όταν πας να κάνεις update κάτι που έχει ήδη γίνει update, τι θα γίνεται όταν πας να κάνεις update κάτι που έχει ήδη γίνει delete, κλπ), το λεγόμενο conflict resolution.

Αμοιβαία τα αισθήματα :) με τον io_ σχετικά με τη (μη) συμπάθεια προς το replication. Δεν είναι flawless, έχω δει αρκετές φορές το έργο "έπαιζε χθες μια χαρά αλλά σήμερα δεν" και θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με τη διαχειριστική πλευρά του. Από την άλλη αναλαμβάνει αυτό το conflict resolution οπότε διαλέγεις και παίρνεις.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  19-09-2006, 21:38 16941 σε απάντηση της 16820

Σας ευχαριστώ αμφότερους για τις απαντήσεις.

1. Το PDA δεν έχει WiFi.

2. Σκέφτηκα να κάνω το εξής επειδή είδα πως με XML τα πράγματα είναι πιο εύκολα :

Να γράψω μια desktop εφαρμογή η οποία θα "μιλάει" με τον SQL Server 2000 και θα μετατρέπει τα δεδομένα του συγκεκριμένου πίνακα σε XML αρχείο. Η ίδια εφαρμογή θα είναι υπεύθυνη για την μεταφορά του αρχείου XML στο PDA.

Να γράψω μια απλή εφαρμογή προβολής, αναζήτησης και ανανέωσης των δεδομένων του πίνακα στο PDA. Αυτή η εφαρμογή θα στέλνει το αρχείο XML πίσω στην desktop εφαρμογή.

Η desktop εφαρμογή θα ανοίγει το αρχείο XML και θα ανανεώνει τις εγγραφές του πίνακα που με ενδιαφέρει.

Πως σας φαίνεται ; Εύκολο ή θα πάω στην Αθήνα μέσω Νέας Υόρκης ???

...και πάλι ευχαριστώ.

•  19-09-2006, 21:52 16942 σε απάντηση της 16941

Ουσιαστικά, αυτό που περιγράφεις είναι λίγο πολύ αυτό που σου πρότεινα να κάνεις με το web service με την desktop εφαρμογή να παίζει τον ρόλο του web service. Ωστόσο αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις web service και να αναλάβεις "χειροκίνητα" τη μεταφορά των XML δεδομένων καθώς και το update της βάσης, είναι κι αυτό εφικτό. Πάντως θα σου πρότεινα να μην υλοποιήσεις εσύ το κομμάτι της μετατροπής από και προς XML. Αυτή η λειτουργικότητα υπάρχει ήδη στο DataSet καθώς μπορείς να κάνεις WriteXML και ReadXML.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems