Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια Master Page για να κάνω σε ένα σημείο το authentication του χρήστη;
Έχω δύο σελίδες : μια login και μια που θα την βλέπει ο χρήστης που πέρασε από την login σελίδα.
Θέλω εάν κάποιος χρησιμοποιήσει απευθείας το link της δεύτερης σελίδας και δεν είναι authenticated, να τον πηγαίνει στην login σελίδα.
Εφόσον και οι δύο χρησιμοποιούν την ίδια Master Page, σε ποιό event θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος του χρήστη;
Το όνομα της σελίδας που είναι φορτωμένη θα το πάρω από το NamingContainer property του Master Page;
Και γιατί έχει διαφορετικό όνομα; Η login σελίδα μου λέγεται EnterSite.aspx. Το παραπάνω property έχει τιμή "ASP.entersite_aspx".
Στην περίπτωση του unauthorized user θα τον στέλνω στην login σελίδα με Response.Redirect("~/EnterSite.aspx") ;
Η login σελίδα έχει ένα login control
όπου στο Authenticate Event το e.Authenticated παίρνει τιμή από μια ρουτίνα που τσεκάρει τα στοιχεία του χρήστη από μια βάση SQL Server 2005. Αποθηκεύω το αποτέλεσμα του login σε session μεταβλητές (ID, Name, Authenticated) για να τα διαβάσει η Master Page.