Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Skype Beta Released for Smartphones

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 08-05-2005, 14:12. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-04-2005, 11:09 1800

Skype Beta Released for Smartphones

Από το είδος των Νέων που αρέσουν στον Patrick! Αν δεν το έχει εγκαταστήσει ήδη!

1 Skype Beta Released for Smartphones r

Internet telephony company Skype has issued a beta client for use on Windows Mobile based smartphones, which could one day enable users to make voice over IP calls using a mobile phone. For now however, the beta release only supports instant messaging and no voice communication.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  04-05-2005, 19:26 1821 σε απάντηση της 1800

Re: Skype Beta Released for Smartphones

Στν Οξφόρδη πάντως έστειλαν memo σε όλους τους φοιτητές (τουλάχιστον) ότι απαγορεύεται η χρήση του Skype όταν το PC τους είναι συνδεδεμένο στο Internet μέσω του δικτύου του πανεπιστημίου.

Andreas Tsouchlaris
    My Blog / dotNetZone.gr / autoexec.gr
  •  04-05-2005, 20:12 1822 σε απάντηση της 1821

Όντως μου αρέσει πολύ σαν είδηση (και όχι, δεν το έχω βάλει ακόμα - διότι δεν έχω wifi στο smartphone, και δε λέει να κάνω δοκιμές μέσω GPRS!).  Όσο για το σχόλιο στην Οξφόρδη, δεν κατάλαβα - γιατί?  Ασφάλεια, bandwidth ή κάτι άλλο?[:^)]

Patrick
  •  04-05-2005, 21:06 1824 σε απάντηση της 1822

Πιθανότατα, αφού το Skype κάνει χρήση bandwidth και όταν κάποιος δεν είναι σε κλήση, μόνο και μόνο η εγκατάστασή του από τους φοιτητές, θα αυξήσει την κίνηση του δικτύου. Άσε, που από την έξτρα κίνηση του δικτύου δεν θα είναι σε όφελος των χρηστών του πανεπιστημίου, αλλά των χρηστών του Skype γενικότερα!

Δεν φτάνουν αυτά σαν λόγοι να μην βάζουν;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  04-05-2005, 22:42 1826 σε απάντηση της 1824

Που βρε παιδιά κάνει χρήση bandwidth όταν δεν είναι σε χρήση; εγώ το έχω εγκατεστημένο εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον και δεν έχω παρατηρήσει τίποτα....
    Το έριξα και στο IPAQ 6365 μου, παίζει με πλήρες voice εκεί, κάνει μερικά σπασιματάκια μάλλον λόγω cpu.
    Πάντως είναι πολύ οικονομική λύση. Με κάτι συνεργάτες στην Αγγλία και την Ισπανία το skype out μου έρχεται όσο το τοπικό στα Πετράλωνα...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  05-05-2005, 01:52 1829 σε απάντηση της 1826

cgeo wrote:

Που βρε παιδιά κάνει χρήση bandwidth όταν δεν είναι σε χρήση; εγώ το έχω εγκατεστημένο εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον και δεν έχω παρατηρήσει τίποτα....
    Το έριξα και στο IPAQ 6365 μου, παίζει με πλήρες voice εκεί, κάνει μερικά σπασιματάκια μάλλον λόγω cpu.
    Πάντως είναι πολύ οικονομική λύση. Με κάτι συνεργάτες στην Αγγλία και την Ισπανία το skype out μου έρχεται όσο το τοπικό στα Πετράλωνα...

H χρήση P2P δικτύων σε ΝΑΤ/Firewalled περιβάλλοντα, προυποθέτει ότι ο client συνεχώς τσεκάρει να δει αν υπάρχει κάτι για αυτόν. Ακόμα όταν κάποιος κοντά σου κάνει χρήση του δικτύου P2P, εσύ βοηθάς... Το Skype κάνει χρήση P2P, άρα έχεις τα παραπάνω μειονεκτήματα...

Όσο για τα άλλα που αναφέρεις είναι αλήθεια για την ευκολία και το κόστος...

George J.

dotNETZone.gr News
  •  05-05-2005, 09:21 1835 σε απάντηση της 1829

Το πρόβλημα είναι η ασφάλεια:

OUCS have informed us that use of Skype on the University network contravenes the ICTC regulations*.

(*There is no problem in what Skype does, and we have no objection to students who want to communicate cheaply with friends and family. There is a problem though in how Skype works in that individual machines become peer-to-peer hosts and these are generally machines with lots of bandwidth available (i.e. those on the University Network).

The fact that PCs effectively become Skype Servers means that use of Skype is in contravention of rule 13.(6)(a):

"(6) (a) No computer connected to the university network may be used to give any person who is not a member or employee of the University or its colleges access to any network services outside the department or college where that computer is situated."

Andreas Tsouchlaris
  •  05-05-2005, 20:40 1853 σε απάντηση της 1835

Μάλιστα!  Εμένα μου φαίνεται ότι είναι θέμα bandwidth και απλά κρύβονται πίσω από τους κανονισμούς που έχουν! Smile

Πάντως, και από το κείμενο της Οξφόρδης φαίνεται ότι είναι peer-to-peer η εφαρμογή...

Patrick
  •  06-05-2005, 21:17 1873 σε απάντηση της 1800

Ένα πρόβλημα πρέπει να είναι και το bandwidth (σκέψου ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το PC σου για να κάνει route κλήσεις άλλων χρηστών) αλλά δεν είναι σίγουροι και τι παίζεται ακριβώς με το peer-to-peer. Σκέψου να ανακαλυφθεί μια τρυπα στο Skype Που αφήνει ανοικτό κάτι σε ένα PC που βρίσκεται πίσω από firewalls, VPNs και άλλα καλούδια και ακουμπά στο ίδιο καλώδιο με το "εταιρικό" δίκτυο του πανεπιστημίου. Πολλοί φιλόδοξοι φοιτητές κλπ. θα ήθελαν να παίξουν με τα αρχεία της Οξφόρδης. Wink

Andreas Tsouchlaris
  •  08-05-2005, 14:12 1902 σε απάντηση της 1873

How much bandwidth does Skype use when there are no active calls?

On average Skype uses 0-0.5 kilobytes/sec while idle. This is used mainly for contact presence updates. The exact bandwidth depends on many factors.

Νομίζω ότι το νούμερο είναι ασήμαντο. Όσο για το θέμα του security, συγκρίνεται με όλους τους IM και με πολλά άλλα προγράμματα...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems