Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ανάπτυξη σε .NET και Java από την ίδια εταιρεία

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Grigoris στις 01-11-2006, 13:55. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-10-2006, 16:42 19573

Ανάπτυξη σε .NET και Java από την ίδια εταιρεία

Ποιες πιστεύεται ότι είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν έτσι ώστε να μπορεί μια εταιρεία να αναπτύσει software ταυτόχρονα σε .NET και Java, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση από πελάτη για συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  31-10-2006, 19:01 19584 σε απάντηση της 19573

Απ: Ανάπτυξη σε .NET και Java από την ίδια εταιρεία

Μέγεθος . Πάνω από 50 προγραμματιστές
  •  31-10-2006, 19:12 19585 σε απάντηση της 19573

Ένα πολύ καλό business plan που να δικαιολογεί μια τέτοια διπλή στόχευση και τη συνεπακόλουθη διαίρεση των δυνάμεων της εταιρείας. Όταν απευθύνεσαι σε δύο "αντίπαλες" πλατφόρμες, όπου η καθεμια έχει τη δική της κουλτούρα, εργαλεία, προμηθευτές κλπ. θα έχεις τελικά δύο εταιρείες σε μια (αν εξαιρέσεις HR και λογιστήριο): χωριστές πωλήσεις, συμβούλους, system, developers. Και αυτό επειδή είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα σωστά παρά δύο και να παραπαίεις. Έτσι, θα πρέπει να έχεις πολύ καλές αποδείξεις ότι αυτό το σχήμα θα αποδώσει καλύτερα από το να επιλέξεις τη μια αγορά και να επικεντρωθείς σε αυτήν.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  31-10-2006, 19:37 19590 σε απάντηση της 19585

Πάντως είναι ένα σενάριο που παίζει σε εταιρίες outsourcing. Εδώ στην Ελλάδα δε γνωρίζω κάποια εταιρία που να κυνηγάει αυτήν την αγορά
  •  31-10-2006, 20:40 19592 σε απάντηση της 19590

Grigoris wrote:
    Πάντως είναι ένα σενάριο που παίζει σε εταιρίες outsourcing. Εδώ στην Ελλάδα δε γνωρίζω κάποια εταιρία που να κυνηγάει αυτήν την αγορά

Εγώ πάλι γνωρίζω τουλάχιστον 4 εταιρίες που κάνουν outsourcing στην Ελλάδα. Εγώ έχω περάσει από μια από αυτές και όντως η εταιρεία αυτή είχε ομάδες και για τις δυο πλατφόρμες. Δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιπες.

Ας μην ξεφύγω όμως από το αρχικό θέμα!...

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  01-11-2006, 01:12 19607 σε απάντηση της 19592

Σίγουρα μια εταιρεία με κοντά 100 προγραμματιστές μπορεί να τα κάνει και τα δύο.

Ο σκοπός πάνω απ' όλα είναι να προσφέρει αυτό που θέλει ο πελάτης.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  01-11-2006, 11:16 19629 σε απάντηση της 19607

Απο τη στιγμη παντως που οι 2 αυτες πλατφορμες ειναι ανταγωνιστικες, ο μονος λογος που θα θελει μια εταιρεια να χρησιμοποιει και τις 2, ειναι το cross-platform, στην περιπτωση της Java οπου και ο πελατης δηλ. εχει κατι αλλο απο Windows. Αλλιως ειναι ατοπο να απευθυνεσαι σε Windows OS και να χρησιμοποιεις Java.

Φυσικα και δε νομιζω οτι χρειαζονται 100 και 50 προγραμματιστες για ν'απασχολουνται σε αυτα τα δυο, αρκουν πολυ λιγοτεροι.

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  01-11-2006, 11:49 19632 σε απάντηση της 19629

objectref wrote:
    Απο τη στιγμη παντως που οι 2 αυτες πλατφορμες ειναι ανταγωνιστικες, ο μονος λογος που θα θελει μια εταιρεια να χρησιμοποιει και τις 2, ειναι το cross-platform, στην περιπτωση της Java οπου και ο πελατης δηλ. εχει κατι αλλο απο Windows. Αλλιως ειναι ατοπο να απευθυνεσαι σε Windows OS και να χρησιμοποιεις Java.

μμμ... είναι έτσι;

objectref wrote:
    Φυσικα και δε νομιζω οτι χρειαζονται 100 και 50 προγραμματιστες για ν'απασχολουνται σε αυτα τα δυο, αρκουν πολυ λιγοτεροι.

Και εμένα μου φαίνονται πολλοί 50 ή 100. Ξέρω ότι η ερώτηση είναι αρκετά σχετική, καθώς είναι και πολλά άλλα πράγματα που επηρεάζουν, όπως π.χ. το μέγεθος των projects. Ίσως η ερώτηση να ήταν πιο σωστά διατυπωμένη ως εξής:

"Γνωρίζοντας ότι σε μια εταιρεία δουλεύουν τόσο σε .NET όσο και σε Java, πόσα άτομα θα περιμένατε να βρείτε εκεί;"

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  01-11-2006, 12:10 19634 σε απάντηση της 19632

papadi wrote:

objectref wrote:

μμμ... είναι έτσι;

Τι εννοεις, στο cross-platform που ειπα αναφερεσαι ?

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
  •  01-11-2006, 13:55 19642 σε απάντηση της 19634

Λοιπόν επειδή εγώ έγραψα το ότι πρέπει να είναι 50 να εξηγήσω τι σκέψη μου.

Πρώτα φυσικά για το μέγεθος το αν θα γραφής σε 2 πλατφόρμες δεν παίζει ρόλο

το αν θα είναι 50 ι 5 προγραμματιστές.

Μπορεί να είναι εταιρία 1 ατόμου και να γραφεί σε 2,3 γλώσσες.

Έτσι η αλλιώς πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό προγραμματιστών

(δεν ξέρω πόσο ακριβός) γραφούν σε πάνω από 1 γλωσσά αναγκαστικά.

Το θέμα έτσι όπως ήταν διατυπωμένη ι ερώτηση ήταν (αν κατάλαβα καλά )

το πιο θα έκανε μια εταιρία να γραφή σε 2 πλατφόρμες.

Και για μένα ο μόνος λόγος είναι – το αν η πελάτες της έχουν 2 πλατφόρμες.

Εφόσον μιλάμε για ελληνικές εταιρίες το μόνο λογικό αντικείμενο

θα ήταν το outsourcing για κάποιες αμερικάνικες εταιρίες.

Απλά για να πεζής μπάλα σε αυτό το πεδίο

(φυσικά δεν αναφέρουμε σε εταιρία που να φτιάχνει απλά sites)

πρέπει να έχεις κάποιο μέγεθος.

Τώρα το όσο αφορά ‘Αλλιώς είναι άτοπο να απευθύνεσαι σε

Windows OS και να χρησιμοποιείς Java’ νομίζω

ότι πάλι εξαρτάτε από το αντικείμενο. Αν κάνεις development δικά σου προϊόντα

– και για μένα η πιο λογική πλατφόρμα είναι το .NET.

Άμα όμως γράφεις π.χ. για IBM – 90% θα πρέπει να γράψεις Java.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems