Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

data binding

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò γιωργος μπακογιαννης. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος γιωργος μπακογιαννης στις 16-05-2005, 13:10. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-05-2005, 18:10 1980

data binding

Σε ένα μικρό πηγαδάκι σε ένα από τα DevDays ειπώθηκε ότι υπάρχει μια σελίδα κάπου στο site της Microsoft® με μία συλλογή από ρουτίνες για data binding. Μήπως μπορεί κάποιας να μου πει πιο είναι; Φυσικά για .Net

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

while (!dead) learn();
  •  15-05-2005, 12:04 1983 σε απάντηση της 1980

Re: data binding

Αν ήταν το πηγαδάκι στο οποίο συμμετείχα και εγώ, αυτό για το οποίο μιλούσαμε ήταν τα Application Blocks της Microsoft.  Υπάρχει ένα Data Access Layer, που μπορεί να σου κάνει (δεν είμαι σίγουρος ότι περιέχει μέσα και κώδικα για το data binding).

Αν δεις ότι δεν σε βοηθούν, κάνε εδώ post το πρόβλημά σου και είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα μπορεί να βοηθήσει με θέματα data binding!
    Patrick
  •  16-05-2005, 07:59 1987 σε απάντηση της 1980

Το πηγαδάκι όντως ήταν αυτό.

Τα Application Blocks της Microsoft και μάλιστα το Enterprise Library που τα περιέχει όλα μέσα είναι πολλή χρήσιμα.

Αλλά data binding δεν βρήκα μέσα.

Any way!

Ευχαριστώ και πάλι

while (!dead) learn();
  •  16-05-2005, 09:49 1988 σε απάντηση της 1987

Μία μικρή εξήγηση και για όσους δεν συμμετείχαν στο πηγαδάκι? Data Binding για Windows Forms ή ASP.Net?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-05-2005, 10:20 1991 σε απάντηση της 1988

Για Windows Forms

while (!dead) learn();
  •  16-05-2005, 10:39 1992 σε απάντηση της 1991

Χμμ, να αγοράσω άλλη μια ερώτηση?

Το data binding από μόνο του στα Windows Forms δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, τουλάχιστον αν μιλάμε για το katiti.Datasource=MyDataSet. Το "ζουμί" είναι αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα DataBingings και τον CurrencyManager ή αν θέλεις να αποθηκεύσεις ένα dataset με πολλούς πίνακες που έχουν foreign keys μεταξύ τους. Αγοράζω λοιπόν την ερώτηση "Ποιά από τις δύο περιπτώσεις?"

Μέχρι τότε, να δώσω δύο συμβουλές.
    1. Γράψου στο workspace του Enterprise Library και κατέβασε το. Περιέχει κάποια υποτυπώδη walkthroughs που θα βοηθήσουν να καταλάβεις πως δουλεύει. Δες τα samples και κυρίως το forum. Όλο και κάποιος θα έχει κάνει μια σχετική ερώτηση. Δυστυχώς, δεν έχει search No
    2. Βρες ή αγόρασε το "ADO.NET in a Nutshell" του O'Reilly (ISBN 0-596-00361-7). Περιέχει ό,τι θα ήθελες να ξέρεις για ADO.NET και databinding και concurrency. (Hint: Αυτό ακριβώς έχω δίπλα μου τώρα Wink ).

•  16-05-2005, 11:32 1993 σε απάντηση της 1980

«"Ποιά από τις δύο περιπτώσεις?"»
    Την περίπτωση δύο (2), να αποθηκεύω ένα dataset με πολλούς πίνακες που έχουν foreign keys μεταξύ τους.

«Γράψου στο workspace του Enterprise Library και κατέβασε το»
    Το έκανα ήδη.

Επίσης έχω την συνδρομή της εταιρίας ComponentOne για το Studio .NET
    Περιέχει μέσα τα «DataObjects for .NET» τα οποία είναι καταπληκτικά για
    αυτή την δουλειά (το data binding)
    Αλλά ρώτησα να δω στην πιάτσα τη παίζει.

Ευχαριστώ εκ το προτέρων και πάλι για τον έντονο ενδιαφέρων

while (!dead) learn();
  •  16-05-2005, 12:06 1994 σε απάντηση της 1993

Τότε έχεις ήδη "πιάσει" το νόημα. Το update πρέπει να γίνει με συγκεκριμμένη σειρά. Την σειρά αυτή είτε θα την γράψεις με το χέρι, είτε θα φτιάξεις ένα data layer το οποίο θα ξέρει τις σχέσεις μεταξύ των πινάκων και θα κάνει τα updates με τη σωστή σειρά. Όσο πιο περίπλοκο είναι το schema του dataset, τόσο πιό έξυπνο θα πρέπει να είναι το data layer.
      Αν το dataset περιέχει μόνο πίνακες 1-N με τα relations τους, ένα πίνακα σαν "root" και άμεση αντιστοιχία με τη βάση, θα μπορούσες να φτιάξεις μια μέθοδο στην οποία θα περνάς τον root πίνακα και θα αναλάμβανε αυτή να κάνει τα updates με τη σειρά ακολουθώντας τα relations.
      Αν από την άλλη, το dataset παράγεται από views, joins και δεν έχει άμεση σχέση με το schema της βάσης, το data layer θα πρέπει να "ξέρει" ή να διαβάσει κάπου τις σχέσεις και τα stored procedures ή queries που θα πρέπει να καλέσει καθώς και την σειρά.
      Ένα third-party εργαλείο έρχεται κάπου στη μέση, κάνοντας τη δουλειά όσο παραμένεις μέσα στα όρια του.

Συνεπώς, το τι "παίζει" έχει να κάνει με το τί θέλεις. Το enterprise library δεν σου δίνει μια λύση πακέτο, αλλά σου δίνει κάποια από τα εργαλεία που χρειάζεσαι. Πχ. θα μπορούσες να αποθηκεύσεις τις σχέσεις και τις σειρές στο config application block.
  •  16-05-2005, 12:40 1996 σε απάντηση της 1994

Η αλήθεια είναι ότι από το μεσημέρι της Κυριακής που μου το είπε ο
    Patrick δεν έχω αδειάσει να δω καλά τα Application Blocks της Microsoft.

while (!dead) learn();
  •  16-05-2005, 12:47 1997 σε απάντηση της 1994

Με κίνδυνο να θεωρηθώ εκτός θέματος, απλά να αναφέρω τη σελίδα με τα 101 samples για vb.net της Microsoft.

Ισως εκεί να υπάρχει "πράγμα" και για databinding. Βεβαια σε εναρκτήριο επίπεδο.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  16-05-2005, 12:52 1998 σε απάντηση της 1980

Ναι τα ξέρω είναι πολλή καλά. Με αυτά άρχισα.

while (!dead) learn();
  •  16-05-2005, 13:02 1999 σε απάντηση της 1998

Επεσα επάνω και σε κάτι άλλο κοιτώντας μήπως έχω κάτι σχετικο.

Ριξε μια ματιά σε αυτή την sample data entry εφαρμογή (με κώδικα) που έχει το planetsourcecode.com, ίσως να είναι περισσότερο στο πνεύμα του κώδικα που θέλεις να εξετάσεις.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  16-05-2005, 13:10 2001 σε απάντηση της 1980

Έκτακτα Wink

while (!dead) learn();
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems