Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ACCESS..........

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Joelkal. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 30-11-2006, 10:17. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  25-11-2006, 20:26 21223

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ACCESS..........

Έχω φτιάξει μία βάση σε Access για ένα πρότυπο ελαιοτριβείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών του νομού Μεσσηνίας.
    Η ανάπτυξη του όμως έφερε και άλλες απαιτήσεις που σαν φοιτητής ακόμα δεν έχω την εμπειρία να λύσω.

Αρχικά στα αποτελέσματα ενός ερωτήματος έχουμε παρά πολλές εγγραφές !
    Αυτές τώρα θέλω να τις εμφανίσω  10 - 10 σαν παρουσίαση στυλ PowerPoint και οι διαφάνειες αυτές να αλλάζουν μονές τους σιγά σαν παρουσίαση.

Τι έχω σκεφτεί εγώ ως τώρα.

Ως τώρα έχω φτιάξει μια ΦΟΡΜΑ (Μονό παρουσίαση και όχι αλλαγή δεδομένων: Allow Edits=NO ) και στις ιδιότητες της ΦΟΡΜΑΣ στο Default View διάλεξα το Continuous Forms ( όποτε το ύψος του detail είναι το ύψος της εγγραφής )
    και θέλω να γράψω κώδικα για pagedown: ποίος είναι όμως αυτός?

Έχω ψάξει ως τώρα και δεν μπορώ να βρω κώδικα για pagedown ενώ από κάτι αναφορές στο web ξέρω ότι υπάρχει.

Τώρα αν κάποιος έχει να μου προτείνει μια άλλη λύση σίγουρα θα με βοηθήσει παρά πολύ η αν ξέρει το κώδικα του pagedown και αν ως τώρα είμαι σωστός ως εδω και τι άλλο χρειάζεται.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι πως μπορώ να κάνω μια ΦΟΡΜΑ να τρέχει εκτός Αccess ώστε να την εμφανίζω σε μια άλλη οθόνη (το pc έχει δυο) όπου θα γίνετε η παρουσίαση.

Και το τελευταίο πως μπορώ να κάνω μια ΒΑΣΗ να τρέχει αυτόνομα σαν πρόγραμμα χωρίς να χρειάζεται την Access  όπως επίσης αν ξέρετε να μου προτείνεται διαδικτυακούς τόπους οπoυ μπορώ να βρω κώδικες για διάφορα πραγματάκια στη Access.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Little thinks make us big...........
  •  26-11-2006, 19:51 21240 σε απάντηση της 21223

Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ..........

Θα βρεις πιο εύκολα απαντήσεις στην ερώτηση σου αν αναφέρεις από την αρχή ότι αναφέρεσαι σε Access. Επίσης, μπορείς να κάνεις πιο ευανάγνωστο το κείμενο. Για παράδειγμα, οι συνεχόμενες προτάσεις, τα ... και η έλλειψη τόνων κάνουν την ερώτηση σου δυσανάγνωστη. Μία σωστά διατυπωμένη ερώτηση από τη μία δείχνει σεβασμό σε όσους την διαβάζουν, από την άλλη αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να απαντηθεί. Το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι απ' όσους διαβάσουν μία κακογραμμένη ερώτηση θα την παρατήσουν από την πρώτη παράγραφο.

Είναι μάλιστα τόσο συνηθισμένο να μένουν αναπάντητες οι κακογραμμένες ερωτήσεις που κάποιος έγραψε και άρθρο στο Knowledge Base της Microsoft σχετικά. Η μετάφραση του υπάρχει στο "Πως να κάνετε ερωτήσεις". Το θέμα είναι τόσο σοβαρό, που στο αδελφό site www.autoexec.gr το άρθρο έχει καταχωρηθεί μαζί με τους κανόνες του site.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-11-2006, 00:32 21245 σε απάντηση της 21223

Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ACCESS..........

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη , ελπίζω τώρα με τις διορθώσεις να είναι η ερώτηση μου πιο ευανάγνωστη και να πάρω μια απάντηση.

Και πάλι συγγνώμη.
  •  27-11-2006, 07:36 21250 σε απάντηση της 21223

Stick out tongue [:P] Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ACCESS..........

Συνημμένα: AccessLikePowerPoint.zip

Μάλλον θα χρειαστείς το «TimerInterval Property» και το «SendKeys Statement» (SendKeys "{PGDN}").

Σου έχω και ένα παράδειγμα για να το δεις. Αυτά όσο αφορά το πρώτο πρόβλημα.

Άλλα θα ήθελα να σου πω και κάτι ακόμα. Εάν θες να κάνεις πιο επαγγελματική την ενασχόληση σου με τον προγραμματισμό, θα σου πρότεινα να «πας» στο Visual Studio .NET 2005 και να ασχοληθείς με την Visual Basic .NET. Πιστεύω ότι δεν απέχεις πολύ σε σχέση με την MS Access. Τα οφέλη που θα έχεις αργότερα θα σου δικαιώσουν το λίγο κόπο της μετάβασης. Τέλος και το θέμα κόστους που είναι πάντα ένα ζήτημα η «μαμά» εταιρεία στο έχει λύσει με τις εκδόσεις Express. Δες το link.

while (!dead) learn();
  •  27-11-2006, 17:03 21276 σε απάντηση της 21223

Για το pagedown δεν έχω κάποια καλή ιδέα αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις εσύ το ερώτημα, χρησιμοποιώντας π.χ. τη βιβλιοθήκη DAO, και αφού έχεις το recordset φορτωμένο, να γράψεις δικό σου κώδικα για να κάνεις τη δουλειά σου.

Όσο για το θέμα με τις δύο οθόνες, υποθέτω πως στην μία οθόνη θα τρέχεις κάποια παρουσίαση σε Power Point. Αν ναι, τότε μπορείς να βάλεις ένα κουμπί στη διαφάνεια σου και εκεί να γράψεις κώδικα σε VBA όπου θα ανοίγεις το αρχείο Access, και θα εμφανίζεται η φόρμα που θέλεις, όλα αυτά μέσω κώδικα. Αν όχι, πες μας συγκεκριμένα τι έχεις για να σου πούμε κάτι πιο χρήσιμο.

Για να ανοίξεις τη φόρμα της Access μέσα από Power Point έχω κάποιο κώδικα, αν και θα βρεις εύκολα αν ψάξεις. Αν το χρειάζεσαι πες, να τον κάνω post
    Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  27-11-2006, 18:17 21283 σε απάντηση της 21250

Κύριε Μπακογιάννη ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε να μου κάνετε και παράδειγμα κιόλας αλλά δεν μου τρέχει.

Συγκεκριμένα δεν κάνει pagedown δηλαδή δεν αλλάζουν οι εγγραφές ανά δέκα , 
    απλά είναι η μια είναι κάτω από την άλλη χωρίς να υπάρχει αυτόματη κίνηση / κύλιση.

Και στην δεύτερη φόρμα εκτός από το κουμπί back (κλείσιμο της φόρμας ) δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Επίσης τους ορούς που αναφέρεται «TimerInterval Property» , «SendKeys Statement» (SendKeys "{PGDN}") δεν τους γνωρίζω.

Συγγνώμη αλλά είμαι λίγο άσχετος πάνω σε αυτό έως και πολύ.

Τέλος η μετάβαση στη Visual Basic .NET θα γινόταν αργά η γρήγορα .

Και να πω αλήθεια ειδή έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι και το παλεύω ,
    απλώς αυτή η βάση έχει δημιουργηθεί εδώ και 1,5 περίπου χρόνο σε ACCESS
    και τώρα μου ζήτησαν να κάνω αυτή την αναβάθμιση με την παρουσίαση που έχω κολλήσει
    και δεν ξέρω πώς να την λύσω.

Ευχαριστώ πολύ !

•  27-11-2006, 18:27 21285 σε απάντηση της 21276

Κύριε Καραγιάννη ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε και εσείς για να μου απαντήσετε.

Όσο για τις δυο οθόνες αν και δεν είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο που αναφέρεται τη βρίσκω ωραία ιδέα.

Και ευχαρίστως θα δεχόμουν να κάνετε post  τον παραπάνω κώδικα μιας και

θα με βοηθούσε πολύ ,  αλλά θα βοηθούσε και άλλους που θα ήθελαν να κάνουν κάτι παρόμοιο

Ευχαριστώ πολύ !

•  27-11-2006, 19:24 21288 σε απάντηση της 21285

Smile [:)] Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ACCESS..........

Αν θέλεις να επιμείνεις με την Access θα μπορούσες να δοκιμάσεις τα εξής:

Private Sub Form_Timer()
    On Error GoTo Err_JumpTen_Click

Dim intCurrentRecord As Integer
    intCurrentRecord = Me.CurrentRecord

intCurrentRecord = CInt(Left(CStr(intCurrentRecord), 1) + 1)
    intCurrentRecord = intCurrentRecord * 10

DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, intCurrentRecord + 9
    DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, intCurrentRecord

intCurrentRecord = 0

Exit_JumpTen_Click:
        Exit Sub

Err_JumpTen_Click:
        If Err.Number = 2105 Then
            Exit Sub
        Else
            MsgBox Err.Description
        End If
        Resume Exit_JumpTen_Click

End Sub

Χρονικό διάστημα χρονομέτρου=1000 (το κάνεις όσο θέλεις)

Κατόπιν μπορείς να δημιουργήσεις μία άλλη φόρμα (αρκετά μεγάλη) που δεν θα περιέχει κανένα control και να βάλεις τη φόρμα σου ως υποφόρμα στην καινούρια φόρμα.

Να τροποποιήσεις το ύψος της υποφόρμας ώστε να σου δείχνει δέκα εγγραφές μόνο.

Ιδιότητες Νέας Φόρμας

tab 'Άλλα'               tab 'Μορφή'
    Αναδυόμενη=Ναι        Γραμμές κύλισης=Κανένα
    Αποκλειστική=Ναι       Δείκτες επιλογής εγγραφών=Όχι
                                    Κουμπιά μετακίνησης=Όχι
                                    Διαχωριστικές γραμμές=Όχι
                                    Προεπιλεγμένη προβολή=Μονή φόρμα

Στο συμβάν με το άνοιγμα της καινούριας φόρμας σου να προσθέσεις κώδικα

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
    DoCmd.Maximize

Me.ΌνομαΥποφόρμας.Move 0, 0
    Me.ΌνομαΥποφόρμας.Move 6000, 3000 (τα νούμερα θα χρειαστεί να τα αλλάξεις δοκιμάζοντας που κεντράρεται η φόρμα σου)

End Sub

Αφού δημιουργήσεις ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων σου, ανοίγεις το αντίγραφο και πηγαίνεις στο menu εργαλεία -----> Εκκίνηση και συμπληρώνεις:
    Τίτλος Εφαρμογής=Ότι θέλεις
    Γραμμή μενού ξετσεκάρεις Πλήρη μενού, Προεπιλεγμένα μενού, Ειδικά πλήκτρα Access
    Εμφάνιση Φόρμας/σελίδας βάζεις το όνομα της καινούριας φόρμας και ξετσεκάρεις παράθυρο βάσης δεδομένων.

Τέλος δημιουργείς μία συντόμευση της βάσης στην επιφάνεια εργασίας που θα σου ανοίγει κατευθείαν τη φόρμα σου.

•  27-11-2006, 20:48 21290 σε απάντηση της 21288

Φίλε ΚΟΥΚΟΥ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διάθεσες να μου γράψεις κώδικα είσαι λεπτομερέστατος.
    Για το κώδικα του χρονομέτρου θέλει κάποια άλλη ρύθμιση όμως? γιατι δεν μου τρέχει.

•  27-11-2006, 23:08 21298 σε απάντηση της 21223

Αν δεν ορίσεις το Χρονικό διάστημα χρονομέτρου=1000 δε δουλεύει (μη βάλεις το =).

•  27-11-2006, 23:27 21299 σε απάντηση της 21298

Το έχω ορίσει και δεν δουλεύει...........

•  28-11-2006, 09:51 21311 σε απάντηση της 21299

Άρα κάποιο πρόβλημα έχει η Access σου.
    while (!dead) learn();
  •  28-11-2006, 10:01 21314 σε απάντηση της 21311

Big Smile [:D] Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ACCESS..........

Ο κώδικας στο timer χρειάζεται κάποια διόρθωση όμως δεν έχει να κάνει με το αν σου δουλεύει ή όχι αλλά με τη μετακίνηση στις εγγραφές.

Private Sub Form_Timer()
    On Error GoTo Err_JumpTen_Click

Dim intCurrentRecord As Integer
    intCurrentRecord = Me.CurrentRecord

If intCurrentRecord < 10 Then
        DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, 21
        DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, 11
    Else
        intCurrentRecord = CInt(Left(CStr(intCurrentRecord), 1) + 1)
        intCurrentRecord = intCurrentRecord * 10

DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, intCurrentRecord + 10
        DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, intCurrentRecord + 1
    End If

intCurrentRecord = 0

Exit_JumpTen_Click:
        Exit Sub

Err_JumpTen_Click:
        If Err.Number = 2105 Then
            Exit Sub
        Else
            MsgBox Err.Description
        End If
        Resume Exit_JumpTen_Click

End Sub

Επίσης στο συμβάν Με το κλείσιμο της αδέσμευτης φόρμας μπορείς να προσθέσεις:

Private Sub Form_Close()
    DoCmd.Quit
    End Sub

Αν θέλεις κατέβασε το συνημμένο αρχείο να το δεις στην πράξη.

•  28-11-2006, 10:05 21315 σε απάντηση της 21314

ααααμμ το συνημμένο δεν ανεβαίνει..

•  28-11-2006, 17:56 21344 σε απάντηση της 21315

KoYkoY wrote:

ααααμμ το συνημμένο δεν ανεβαίνει..

Τι κατάληξη έχει το συννημένο; Αν το κάνεις .zip/.rar θα μπορέσεις να το βάλεις...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems