Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

barcodes

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò EMMAR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος tsavos στις 17-01-2007, 20:43. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-01-2007, 20:42 23644

barcodes

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά
    Μόλις πριν από λίγα λεπτά συνδέθηκα στο forum, οπότε και ζητώ συγνώμη αν δεν γράφω την ερώτησή μου στο σωστό σημείο.

Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για τον τρόπο που μπορώ να έχω 'report' από συσκευές ανάγνωσης barcodeς, ώστε να δρομολογηθώ όσον αφορά το προϊόν που πρέπει να ψάξω.
    Είναι συγκεκριμένοι οι barcode readers που μπορούν να βγαλουν αναφορά?
    Χρειάζομαι και κάποιο ειδικό πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά, ώστε να μπορώ να έχω την αναφορά των κωδικών που έχει διαβάσει η συσκευή σε ψηφιακή μορφή σε κάποιον υπολογιστή ώστε να μπορώ και να την εκτυπώσω?

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό?  Η που μπορώ να απευθυνθώ για πληροφορίες?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

•  16-01-2007, 20:54 23645 σε απάντηση της 23644

Απ: barcodes

Δεν έχω καταλάβει το σημείο που αναφέρεσαι πάνω στα reports από τα barcodes. Εννοείς ότι έχει διαβάσει να σου τα περνάει σε ένα αρχείο για παράδειγμα; Μήπως θα μπορούσες να δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
  •  16-01-2007, 21:18 23646 σε απάντηση της 23645

Δίκιο έχεις  !! 
    Λοιπόν...Δεν έχω καν barcode reader.
    Για να γίνει η ερώτηση πιο συγκεκριμένη:
    Πρέπει κατά καιρούς να καταγράφω κάποιον μηχανολογικό εξοπλησμό (φαξ, εκτυπωτές κλπ), τα οποία είναι πολλά σε αριθμό. Μέχρι στιγμής, το κάνω στο χέρι. Χαρτάκι, στυλάκι και γράψιμο !!!
    Θέλω λοιπόν αυτή η διαδικασία, να γίνεται από κάποιον barcode reader. Να "διαβάζω" το barcode που είναι πάνω στις συσκευές, και να έχω μετά μία αναφορά με τους κωδικούς και τα προϊόντα που διαβάστηκαν, ώστε να μη γίνεται όλη αυτή η διαδικασία στο χέρι.
    Απλώς δεν ξέρω ούτε αν όλοι οι barcode readers βγάζουν αναφορές, ούτε τίποτα άλλο σχετικό.
  •  17-01-2007, 10:29 23658 σε απάντηση της 23646

Ο barcode reader απλά διαβάζει το code και επιστρέφει σαν πληκτρολόγιο συνήθως τον αριθμό. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα πρέπει να τα εισάγεις εσύ κάπως. Την αναφορά που χρειάζεσαι θα πρέπει να την φτιάξεις εσύ είτε σε μία βάση και να τη διαβάζεις με κάποια εφαρμογή.

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα excel ή access αρχείο για να περάσεις τις εγγραφές σου.
    Simple Photography
  •  17-01-2007, 10:44 23660 σε απάντηση της 23658

Υπάρχουν κάποιοι barcode readers στην αγορά που έχουν ενσωματωμένη κάποια ποσότητα μνήμης για αυτές τις ανάγκες. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η εφαρμογή με την οποία συνοδεύονται.

Η μεσαία λύση είναι να πάρεις ένα barcode reader που να έχει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης π.χ με το φορητό σου οπότε χρησιμοποιείτε σαν μία ακόμα συσκευή εισόδου πληροφοριών από τον υπολογιστή σου.

Όπως και να έχει είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη θα πρέπει όπως ανέφερε ο dimkasta να κάνεις εσύ την συσχέτιση (με κάποιον τρόπο) σειριακού αριθμού συσκευής με την περιγραφή τις ίδιας της συσκευής. Μέσα στο barcode η πληροφορία που αποθηκεύεται είναι μόνο ένας αριθμός και όχι και η περιγραφή του προϊόντος.

•  17-01-2007, 13:10 23663 σε απάντηση της 23644

Φίλε EMMAR μία ακόμη λύση η οποία φυσικά δεν προορίζεται για μεγάλο όγκο δουλειάς είναι ένα windows mobile 2003 Pda με μία sdio κάρτα αναγνώστη .
    Κόστος αρκέτα μικρό ( σε σχέση με ένα barcode reader ) .
    Φορητότητα και δυνατότητα να σκανάρεις τα barcode σου ( προσοχή στην κάρτα να υποστηρίζει τον τύπο του barcode ) μέσα σε οποιαδήποτε εφαρμογή ακολουθεί τα wm2003 .
    Όπως σου είπα δεν προορίζεται για μεγάλο όγκο δουλειάς αλλά πιστεύω ότι για περιστασιακή χρήση θα κάνεις την δουλειά σου .
    Η καλύτερη φυσικά λύση είναι ένα κανονικό barcode reader μηχανάκι με σαφώς αρκετά μεγαλύτερο κόστος αλλά και με μεγαλύτερες δυνατότητες .
    Και με τις  δύο λύσεις αν έχεις την δυνατότητα ( ή την θέληση να ασχοληθείς ) να γράψεις και την εφαρμογή που θα διαχειρίζεται τα δεδομένα σου, θα κάνεις την δουλειά σου πολυ εύκολα .
  •  17-01-2007, 13:53 23665 σε απάντηση της 23663

Μήπως να κοίταζες και την περίπτωση του RFID? Αν πρόκειται για toy-project (αν κατάλαβα καλά) τότε δεν βλάπτει να δοκιμάσεις να παίξεις με αυτό Smile Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.trossenrobotics.com/store/p/3605-RFID-Kit-and-Toys-Set.aspx. Επίσης και αυτό http://gizmodo.com/gadgets/tag/rfid-readerwriter-sd-card-36051.php είναι πολύ ενδιαφέρον.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  17-01-2007, 20:43 23690 σε απάντηση της 23644

Κρίσιμο μέγεθος για το τι θα κάνεις είναι το πόσα πολλά είναι τα είδη που θέλεις να σκανάρειις και πόσα items από κάθε είδος που θέλεις να βάλεις στην βάση.
    Μπαίνει στη USB ή σαν διασταύρωση με το πληκτρολόγιο ή στη σειριακή και δουλεύει σαν keyboard emulator. Δηλαδή "πληκτρολογεί" τον κωδικό του barcode αυτόματα σαν να τον πληκτρολογούσες με το χέρι. Προφανώς τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η εφαρμογή. Πάντως πολλά μάλλον με μια Access θα κάνεις την δουλειά σου εύκολα και γρήγορα.
    Κόστος scanner: Ένας καλός γύρω στα 200 ευρώ τελική. Συνιστώ Symbol.
    Ένα άλλο θέμα είναι να φτιάξεις και να τυπώσεις τα barcodes. Γι αυτό θέλεις ετικέτες και ένα laser με καλή ανάλυση.

Harry Tsavdaris
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems