Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Bind a textbox programmatically

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò yannis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 24-01-2007, 15:03. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-01-2007, 13:48 23953

Bind a textbox programmatically

Γειά σας.

έχω φτιάξει μία φόρμα που στο load της φορτώνει ένα dataset

Στο dataset εχω ορισει 7 διαφορετικα querys . Όταν πάω να κάνω bind το text box μου εμφανιζει μονο το αρχικο binding source το οποιο βεβαια περιεχει στοιχεια μονο απο τον βασικο πίνακα και οχι και απο αλλους lookup τους οποίους τους φέρνω στα υπόλοιπα 6 querys .

Πως μπορω προγραμματιστικά να του πώ να διαβάσει συγκεκριμένο πεδίο από το συγκεκριμένο query ?

Ελπίζω να έγινα κατανοητός!

Me.SYMB_Status_Zhmias_lookupTableAdapter.Connection.ConnectionString = cib.FillConnString

Μe.SYMB_Status_Zhmias_lookupTableAdapter.FillBy(Me.DsClaims.SYMB_Status_Zhmias_lookup, ClaimNo)

Me.txIdZhmias.Text = ClaimNo

Me.SYMB_ZhmiaTableAdapter.Connection.ConnectionString = cib.FillConnString

Me.SYMB_ZhmiaTableAdapter.FillByZhmia(Me.DsClaims.SYMB_Zhmia, Me.txIdZhmias.Text)

δοκιμασα αυτό και δεν παίζει

Me.txEtairia.DataBindings.Add(New System.Windows.Forms.Binding("Text", Me.DsClaims, "etairia"))

Yannis
  •  24-01-2007, 14:02 23954 σε απάντηση της 23953

Απ: Bind a textbox programmatically

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι ζητάς, ίσως να φταίει και η ώρα που είμαι στο γραφείο και το κεφάλι είναι λίγο ζαλισμένο.

Αυτό που δοκίμασες δεν παίζει γιατί έχεις κάνει λάθος. Όταν δημιουργούμε ένα Binding βάζουμε :

α. Το property του control Που θέλουμε να συνδέσουμε. (Όπως σωστά έχεις κάνει)

β. Ποιο collection θα κοιτάμε όπου μέσα εκεί βρίσκονται οι εγγραφές (Εδώ έχεις κάνει λάθος. Έχεις βάλει το dataset αντί του datatable.

γ. Ποιο property μέσασε αυτό το collection θα συνδέσουμε με το property του control (Και εδώ έχεις κάνει λάθος.)

Αν etairia είναι το datatable σου τότε το παραπάνω γίνεται

New System.Windows.Form.Binding("Text",Me.DsClaims.Etairia,"EtairiaName"), όπου etairianame ένα field μέσα στο Etairia datattable.

Αυτό είδα σε πρώτη φάση που μου χτύπησε, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις.
  •  24-01-2007, 14:18 23957 σε απάντηση της 23954

Να συμπληρώσω οτι το textbox δεν μπορεί να γίνει bind σε datatable τόσο εύκολα. Ο λόγος για αυτό είναι απλός: Τι τιμή θα δείξει; Του πρώτου record;

Μια παρόμοια απορία είχα και εγώ παλιότερα σχετικά με binding σε generic lists και την εξέφρασα σε αυτό το post: http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/14222/ShowPost.aspx

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  24-01-2007, 14:52 23960 σε απάντηση της 23954

ευχαριστω πολυ!! info center επαιξε οπως μου ειπες .....αν και δεν με καταλαβες!!!

cap ευχαριστω , ουτως η αλλως μονο ενα row εφερνα .

το σωστο ηταν

Me.txEtairia.DataBindings.Add(New System.Windows.Forms.Binding("Text", Me.DsClaims.SYMB_Zhmia, "etairia"))

Yannis
  •  24-01-2007, 14:54 23961 σε απάντηση της 23957

Εδώ έχεις δύο επιλογές. Ο παλιός τρόπος με currency manager ή ο πιος καινούριος με BindingSource. Αλλά υποθέτω ότι δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το πρόβλημα οπότε πιθανότατα να ακολουθούσε και μία επόμενη ερώτηση...

Step by step...
  •  24-01-2007, 15:03 23962 σε απάντηση της 23960

yannis wrote:

Me.txEtairia.DataBindings.Add(New System.Windows.Forms.Binding("Text", Me.DsClaims.SYMB_Zhmia, "etairia"))

Και έτσι ακριβώς είναι το σωστό. Γιατί κάνεις bind ουσιαστικά το Text property του Textbox σου στο property etairia του object SYMB_Zhmia. Οπότε αν φέρνεις ένα μόνο row, γίνεται bind κανονικά και στη σωστή τιμή.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems