Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Master page με menu, πρόβλημα επικάλυψης σε content page

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò R@_. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος R@_ στις 29-01-2007, 14:21. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-01-2007, 17:29 24117

Master page με menu, πρόβλημα επικάλυψης σε content page

Έχω φτιάξει μια master page που περιέχει ένα menu. Στην content page βάζω ένα calendar. Όταν, με το mouse, εμφανίζω το menu, κάποια items (από ένα σημείο και κάτω δηλαδή) επικαλύπτονται από το calendar. Με ποιόν τρόπο μπορώ να κάνω "bring to front" στο menu;
  •  26-01-2007, 17:59 24120 σε απάντηση της 24117

Απ: Master page με menu, πρόβλημα επικάλυψης σε content page

Δεν γνωρίζω ακριβώς, απλά για να βοηθήσω την αναζήτηση, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το ότι το ένα είναι στην master και το άλλη στην content. Ακόμα κι αν τα βάλεις και τα δυο μαζί πάλι θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  29-01-2007, 12:57 24194 σε απάντηση της 24120

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το δοκίμασα σε μια άλλη σελίδα, χωρίς master page, και είχε την ίδια συμπεριφορά. Αυτό που έκανα ήταν να βάλω το menu και το calendar σε δύο διαφορετικά div, έβαλα μεγαλύτερο z-index στο div του menu και έπαιξε. Το θέμα είναι ότι στην master page έχω βάλει έναν πίνακα όπου η πρώτη γραμμή καταλαμβάνεται από το menu και η δεύτερη από 3 content placeholder στα αντίστοιχα cells. Ανακάλυψα ότι δεν μπορείς να κάνεις <div> <tr> </tr> </div>. Βάζοντας z-index είτε στο  <tr> ή στο <td> δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα. Εάν βέβαια υπάρχει άλλος τρόπος να τοποθετήσω περισσότερα το ενός content placeholder (το ένα δίπλα στο άλλο εννοώ) χωρίς τη χρήση πίνακα δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον η λύση των δύο div παίζει.
  •  29-01-2007, 13:09 24196 σε απάντηση της 24194

R@_:
    Ανακάλυψα ότι δεν μπορείς να κάνεις <div> <tr> </tr> </div>. Βάζοντας z-index είτε στο  <tr> ή στο <td> δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα.

Ναι βέβαια. Είναι περιορισμοί της HTML και του τρόπου που γίνεται render από τους browsers.

R@_:
    Εάν βέβαια υπάρχει άλλος τρόπος να τοποθετήσω περισσότερα το ενός content placeholder (το ένα δίπλα στο άλλο εννοώ) χωρίς τη χρήση πίνακα δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον η λύση των δύο div παίζει.

Και να υπάρχει, νομίζω αυτό που κάνεις είναι και η προτεινόμενη τακτική.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  29-01-2007, 14:21 24200 σε απάντηση της 24196

Dimitris Papadimitriou:

Και να υπάρχει, νομίζω αυτό που κάνεις είναι και η προτεινόμενη τακτική.

Από τη στιγμή που υπάρχει η ανάγκη για περισσότερα από ένα content placeholder στην master page η λύση του πίνακα δεν βοηθάει, ελπίζω να βρεθεί κάποια άλλη. Φαντάζομαι ότι αυτό θα είναι ένα νέο post ;)

Σ'ευχαριστώ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems