Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία Βάσης δεδομένων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò urylos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος agmarios στις 05-03-2007, 16:03. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  20-02-2007, 16:24 25210

Δημιουργία Βάσης δεδομένων

Καλησπέρα σε όλους....Μόλις έγινα μέλος της κοινότητας dot.NETZone την οποία βρήκα μέσω του google search.Επειδή είδα διαβάζοντας κάποια threads πως οι πληροφορίες που δίνετε είναι αρκετά κατανοητές σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ για τις απορίες μου...Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα για ένα γιατρό με το οποίο απλά θα καταχωρεί τους πελάτες του,θα προσθέτει κάθε φορά τη θεραπεία τους και το ποσό πληρωμής,και να μπορεί να να αναζητά τις προηγούμενες θεραπείες των πελατών.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι με ποιο πρόγραμμα μπορώ να φτιάξω ένα περιβάλλον-βάση δεδομένων άμεσο-η προς τον χρήστη...Θέλω να μάθω πώς να συνδιάζω κώδικα με ενέργειες ποντικιού-πληκρολογίου!!!
  •  20-02-2007, 20:43 25223 σε απάντηση της 25210

Απ: Δημιουργία Βάσης δεδομένων

Καλώς ήρθες  urylos.

Δεν έχεις άδικο, δίνουμε κατατοπιστικές απαντήσεις και γενικά θέλουμε και προσπαθούμε να αλληλοβοηθούμαστε αλλά σε αυτό που ζητάς είναι λίγο δύσκολο να σε βοήθησουμε. Γενικά, μπορώ να σου πω ότι αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται με διάφορους τρόπους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από MS Access μέχρι Visual Studio .NET και SQL Server 2005, ωστόσο (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) υποθέτω δεν έχεις εμπειρία στον προγραμματισμό πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς πολύ διάβασμα για να καταφέρεις να υλοποιήσεις την εφαρμογή σου. Μόνο με τη βοήθειά μας απλά θα παιδευτείς πολύ και δεν θα πας μακριά καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερα πέρα από τον συνδυασμό κώδικα με τις ενέργειες ποντικιού και πληκτρολογίου.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-02-2007, 19:31 25282 σε απάντηση της 25223

Καλά το κατάλαβες...πέρα από μικροπρογράμματα δεν έχω ασχοληθεί σε επίπεδο σύνδεση με βάση δεδομένων.Όρεξη για διάβασμα υπάρχει μιας και οι σχολές είναι υποκατάληψη.Αυτό που θέλω να μάθω είναι με τι θα είναι ποιό εύκολο να ξεκινήσω ώστε να υλοποιήσω το πρόγραμμα άλλα και να μου χρειαστούν οι γνώσεις που θα αποκομίσω αργότερα.Έλεγα να ξεκινήσω με JAVA άλλα κάτι μικροπροβλήματα με το Jcreator με έκαναν να τα παρατήσω.Τώρα κατεβάζω τον SQL server και σε συνδιασμό με τα videakia που έχετε ανεβάσει στο site και λέω να ξεκινήσω την προσπάθεια....Λίγο πριν μου ήρθε η ιδέα για Visual Basic άλλα δεν θυμάμαι και πολλά...Μια δική σας γνώμη θα μου ήταν χρήσιμη...Σας ευχαριστώ!!!
  •  05-03-2007, 15:42 25911 σε απάντηση της 25282

Μιας και γω ειμαι περιπου στο επιπεδο σου...Νομιζω οτι ο SQL Server Express και κατι απο Vb.net, C#.net, C++.net θα ηταν καλη, ευκολη και επιμορφωτικη λυση.
  •  05-03-2007, 16:03 25914 σε απάντηση της 25282

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να απαντήσεις πριν γράψεις έστω και μια γραμμή κώδικα. όπως:
    - Τι επιπέδου εφαρμογή θέλεις να φτιάξεις; Θα είναι μια δοκιμαστική εφαρμογή για να μάθεις και να δεις πώς γίνονται κάποια πράγματα; Θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική; Θα γίνει "πακέτο" που θα πουλήσεις σε πολλούς γιατρούς;
    - Τι απαιτήσεις υπάρχουν; Τι απαιτήσεις θα υπάρξουν στο μέλλον; Θα πρόκειται για "stand alone" εφαρμογή; Θα μπορεί να συνδεθεί και η γραμματέας από άλλο pc; Θα μπορεί να συνδεθεί και από το σπίτι του ή το νοσοκομείο;
    - Για τι όγκο δεδομένων μιλάμε; πόσοι ασθενείς υπάρχουν; πόσοι θα καταχωρούνται κάθε μήνα; πόσες θεραπείες θα έχει ο καθέ ένας περίπου;
    - Σε τι μηχάνημα θα τρέχει; Μήπως χρειάζεται να πάρει νέο μηχάνημα; Πόσα χρήματα διαθέτει για μηχάνημα;
    - Έχει νόμιμα την access;

Οι παραπάνω απαντήσεις θα σε βοηθήσουν στις παρακάτω επιλογές:
    - Βάση Δεδομένων: sql server ή access;
    - Front: Desctop ή web
    - Εγκατάσταση: Στο υπάρχον pc ή σε νέο; ή σε hosting Περιβάλλον;

Κόστος;
    - Έχει δίκτυο στο γραφείο του;
    - Έχει adsl; static ip;
    - Θα χρειαστεί να αγοράσει την access; (επανέρχομαι γιατί στη δημοφιλή small business έκδοση το office έρχεται χωρίς access)
    - O sql server 2005 είναι δωρεάν αλλά θέλει και κάποιο αξιοπρεπές μηχάνημα
    - Hosting βρίσκεις φτηνό αλλά είναι πιο αργή λύση
    - Τα εργαλεία νάπτυξης είναι δωρεάν (Express editions)

Αν κατέληξες για τα παραπάνω μπορείς να αρχίσεις να σχεδιάζεις τη βάση σου. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι ότι ποτέ δεν μετάνιωσα ούτε για ένα δευτερόλεπτο που αφιέρωσα στη σχεδίαση μιας βάσης. Πολλές φορές όμως μετάνιωσα που δεν ασχολήθηκα παραπάνω με τη σχεδίαση.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems