Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

περίεργο πρόβλημα με παιχνίδι

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò georgew. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος pantelee στις 06-03-2007, 21:34. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-02-2007, 20:51 25536

περίεργο πρόβλημα με παιχνίδι

Γεια σας παιδιά,

Αυτή είναι το πρώτο μου post.

Μόλις ξεκίνησα να ασχολούμαι με προγραμματισμό εδώ και ένα μήνα και έκανα την αρχή με Visual Basic. Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω το παιχνίδι «κρεμάλα» και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:μερικές λέξεις βγαίνουν πάνω από μία φορά.

Δεν μπορώ να ανεβάσω το project στο site για να το κατεβάσετε εσείς και να το κοιτάξετε, όπως γίνεται σε άλλα forum???

---www.greekteam.gr----
  •  28-02-2007, 01:11 25547 σε απάντηση της 25536

Απ: περίεργο πρόβλημα με παιχνίδι

Μπορείς να το κάνεις ένα zip και να το προσθέσεις σαν επισύναψη σε οποιοδήποτε μήνυμά σου. Αφού γράψεις το μήνυμά σου πάτησε το tab 'Επιλογές' και θα δεις τα σχετικά βοηθήματα για να το επισυνάψεις.

Αν και θα ήταν μάλλον προτιμότερο να προσπαθήσεις να απομονώσεις τον κώδικα που πιστεύεις ότι δημιουργεί το πρόβλημα και να στείλεις μόνο αυτό. Έτσι θα μπορέσουν ίσως περισσότερα άτομα να τον διαβάσουν.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  28-02-2007, 12:55 25593 σε απάντηση της 25547

Οκ, το βρήκα δεν το είχα δει πριν. Thanks                                                                                                              

---www.greekteam.gr----
  •  28-02-2007, 12:57 25594 σε απάντηση της 25547

Συνημμένα: kremala.rar

Εντάξει, το έστειλα το project. Ελπίζω αν το ανοίξετε να καταλάβετε τι φταίει και να μου πείτε. Για τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τον κώδικα ρωτήστε με.                                                                                                                        

---www.greekteam.gr----
  •  28-02-2007, 13:07 25595 σε απάντηση της 25594

1) Προσπάθησε όσο γρηγορότερα γίνεται να κατεβάσεις την Visual Basic 2005 Express. Δεν έχει πολύ νόημα να προσπαθείς να ξεκινήσεις με μια γλώσσα που έγινε πριν 10 χρόνια!

2) Βάλε την γραμμή Option Explicit σαν πρώτη γραμμή του κώδικά σου. Θα σε υποχρεώσει να ορίζεις τις μεταβλητές που χρησιμοποιείς και έτσι θα αποφύγεις σημαντικά σφάλματα. (default στην VB 2005)

3) Τρέξε το πρόγραμμά σου με Ctrl+F5, όχι με F5 για να γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος λαθών. (default στην VB 2005)

4) Δώσε καλύτερα ονόματα στα controls σου. Π.χ. Label_Alpha, Label_Zita etc και όχι Label1, Label2... 

Μπορεί αυτά να μην απαντάνε άμεσα στο ερώτημά σου αλλά αν μπεις στην διαδικασία να τα κάνεις είναι πολύ πιθανόν να το διορθώσεις ή να το βρεις μπροστά σου. Με τέτοιες τεχνικές οι αποσφαλάτωση γίνεται πολύ ευκολότερα, μια που ο κώδικας είναι ευανάγνωστος. 

Κάνε τις διορθώσεις αυτές και τα ξαναλέμε... 

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  28-02-2007, 13:40 25596 σε απάντηση της 25595

Ευχαριστώ φίλε, εντάξει είναι τώρα. Αλλά για ποιο λόγο πριν που δεν δήλωσα τις μεταβλητές μου έβγαζε κάποιες λέξεις πάνω από μια φορά?

Όσον αφορά που χρησιμοποιώ Visual Basic 6.0 έχω ένα μήνα που είπα να ασχοληθώ με προγραμματισμό και η καθηγήτρια της πληροφορικής μου έδωσε την Visual Basic.

---www.greekteam.gr----
  •  28-02-2007, 13:51 25598 σε απάντηση της 25596

georgew:

Ευχαριστώ φίλε, εντάξει είναι τώρα. Αλλά για ποιο λόγο πριν που δεν δήλωσα τις μεταβλητές μου έβγαζε κάποιες λέξεις πάνω από μια φορά?

Άγνωστο. Απλά όταν προσπαθείς να ακολουθείς κάποιους απλούς κανόνες στον προγραμματισμό αποφεύγεις κάποια λάθη και διορθώνεις άλλα εύκολα. Αν ο κώδικας είνα μπλεγμένος, οι μεταβλητές έχουν μη κατανοητά ονόματα κλπ. τότε απλά δεν βγάζεις άκρη.

georgew:

Όσον αφορά που χρησιμοποιώ Visual Basic 6.0 έχω ένα μήνα που είπα να ασχοληθώ με προγραμματισμό και η καθηγήτρια της πληροφορικής μου έδωσε την Visual Basic.

Αν θέλεις απλά μια επαφή με τον προγραμματισμό δεν έχει πολύ σημασία πιο γλώσσα και πια έκδοση θα επιλέξεις. Αλλά αν θέλεις να ασχοληθείς με το σπορ πρέπει να επιλέξεις σχετικά σύγχρονα εργαλεία. Η καθηγήτριά σου μάλλον σου έδωσε την VB6 γιατί μάλλον αυτή ξέρει και αυτήν εμπιστεύεται. Αλλά την καθηγήτρια αυτή θα την έχεις κανένα-δυο χρόνια. Ενώ τις γνώσεις που αποκτάς θα τις έχεις για πάντα... Διάλεξε!

(τι είπα το άτομο ρε 'συ!!!)

Dimitris Papadimitriou
    dotNETZone.gr News

•  28-02-2007, 14:25 25601 σε απάντηση της 25598

Και να ξέρεις οι καθηγητές είναι πάντα 2-3 χρονάκια πίσω...Smile Αυτοί θα σε μάθουν τα βασικά που χρειάζεσαι. Για πιο εξειδικευμένα θέματα καλύτερα να ρωτάς ανθρώπους της "πιάτσας"...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  28-02-2007, 15:22 25610 σε απάντηση της 25601

Ε, εντάξει, είμαι μικρός, ακόμα γυμνάσιο πηγαίνω.

---www.greekteam.gr----
  •  28-02-2007, 16:02 25615 σε απάντηση της 25610

georgew:

Ε, εντάξει, είμαι μικρός, ακόμα γυμνάσιο πηγαίνω.

Ενδιαφέρον απάντηση …

Δες προσωπικό μήνυμα

•  06-03-2007, 21:34 25995 σε απάντηση της 25596

georgew:
    Αλλά για ποιο λόγο πριν που δεν δήλωσα τις μεταβλητές μου έβγαζε κάποιες λέξεις πάνω από μια φορά?

Χωρίς το Option Explicit μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία μεταβλητή χωρίς να τη δηλώσεις. Αλλά η μεταβλητή αυτή είναι προσωρινή. Διαγράφεται από τη μνήμη μετά από την εκτέλεση του κώδικα. Δοκίμασε τα παρακάτω για να δεις τη διαφορά:

Χωρίς δήλωση:
    Private Sub Command1_Click()
      MsgBox d
      d = 4
      MsgBox d
    End Sub

Με δήλωση:
    Dim d
    Private Sub Command1_Click()
      MsgBox d
      d = 4
      MsgBox d
    End Sub

(κάλεσε το Command1_Click περισσότερες από μία φορές για να δεις τη διαφορά)

Και κάτι άλλο:
    Αν και (κατά τη γνώμη μου)
    ταλαιπωρείσαι με το να χρησιμοποιείς πίνακες χωρίς να χρειάζεται (βλ. leksi = Array(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15)),
    ταλαιπωρείσαι με το να μη χρησιμοποιείς πίνακες ενώ χρειάζεται (βλ. Loop While p = 0 Or p = i Or p = k Or p = l Or p = m Or p = n Or p = o)
    πιστεύω πως είναι δευτερέυοντα (καθώς αυτά είναι που θα σου δώσουν εμπειρία και αργότερα θα μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα με πολύ λιγότερες γραμμές κώδικα)
    σε σχέση με το ότι: δε χρησιμοποιείς το βρόγχο For-Next (ενώ χρησιμοποιείς τον Do-Loop!).
    Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει πολύ σε συνδυασμό με τα Indexed Controls (π.χ. όλα αυτά τα Label για τα γράμματα να είχαν το ίδιο όνομα και διαφορετική τιμή στο Index)

Παράδειγμα (από τον κώδικά σου)
    Public Sub disable()
    Timer1.Enabled = False
    Static N As Integer
    For N = 1 To 30
      Label(N).Enabled = False
    Next N
    End Sub

Private Sub Label_Click(Index As Integer)
    a = Label(Index).Caption
    Label(Index).Enabled = False
    Call gramma
    End Sub

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems