Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αναγνώριση τύπου εκτυπωτή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος agrammenos στις 01-03-2007, 16:51. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-02-2007, 15:46 25611

Αναγνώριση τύπου εκτυπωτή

Υπάρχει κάποιος που στο παρελθόν είχε τον προβληματισμό, αν μπορεί προγραμματιστικά (με οποιοδήποτε τρόπο) να αναγνωρίσει αν ο εκτυπωτής που είναι συνδεμένος στον υπολογιστή του, είναι εκτυπωτής γραμμής (dot matrix) ή εκτυπωτής σελίδας (ink jet, laser)...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  28-02-2007, 17:40 25630 σε απάντηση της 25611

Απ: Αναγνώριση τύπου εκτυπωτή

Μπορείς να το κάνεις έμμεσα χρησιμοποιώντας την GetDeviceCaps πάνω σε ένα HDC του printer.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  28-02-2007, 21:02 25650 σε απάντηση της 25630

Την έχω δει αυτή και την DocumentProperties / DEVMODE structure που περιέχει πληροφορίες για τον τρόπο που κάνει rendering ο εκτυπωτής τα True Type Fonts, αλλά δεν βρήκα κάτι που να βοηθήσει στο να πάρω μια σίγουρη απόφαση. Κάποιο παράδειγμα που να βοηθήσει;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  01-03-2007, 16:51 25727 σε απάντηση της 25650

Για σου,

Ας πω και εγώ την γνώμη μου, ας πω όμως από την αρχή ότι δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω ότι σίγουρα παίζει. Μπορείς να το κανεις σε συνδυασμό με τις μεθόδους strcuts που ήδη έχεις γράψει στο post. Νομίζω πως για να ξεχωρίσεις τι τύπος είναι ο printer θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις περνώντας τα device caps και να αναλύσεις διά της ατόπου απαγωγής μέσω των χρωμάτων που υποστηρίζει ο printer. Μετά θα πας το technology και εκεί θα αποκλίσεις περιπτώσεις, αλλα αυτό που μένει είναι να αποκλίσεις την περίπτωση έγχρωμου inject με έγχρωμου laser. Για αυτό το πρόβλημα θα μπορείς να τσεκάρεις τον τρόπο με τον οποιο πηγαίνουν τα data στον printer μιας και οι laser έχουν διαφορετικό format από τους inject με τον οποιο περνούν τα data, για αυτό όμως και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Επίσης βρήκα αυτό το link που νομίζω πως θα είναι helpful, an vris resolution let us know! Νομίζω πως είναι ενδιαφέρον μιας και δεν είχε περάσει από το μυαλό μου

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa394363.aspx

Living within numbers...
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems