|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dva. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 16-03-2007, 09:11. Υπάρχουν 69 απαντήσεις.
-
12-02-2007, 16:37
|
-
bellman
-
-
-
Μέλος από τις 12-02-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 8
-
-
|
Απ: "ισορροπία" των μισθών
Γεια σας και από μένα...
Είμαι καινούριος στο forum αλλά και καινούριος στο χώρο.Το καλοκαίρι πήρα το πτυχίο μου από το τμήμα Μηχ. Η/Υ και πληροφορικής της Πατρας όπου εργαζόμουν σε εργαστήριο του τμήματος από το 2002 σε τεχνολογίες WEB και κυρίως σε .ΝΕΤ.Έχω παρακολουθήσει δύο σεμινάρια για development σε C# (desktop/Web) το 2003 ενώ παράλληλα έχω συμμετάσχει με την ομάδα του εργαστηρίου(μεταπτυχιακοί-διδακτορικοί και εξωτερικοί συνεργάτες) σε κάποια μεσαίου μεγέθους ευρωπαικά projects αλλά και σε ανάπτυξη εσωτερικού intranet του πανεπιστημίου σε τεχνολογίες .NET.Από την αποφοίτηση μου και μετά εργάζομαι σε μία εταιρεία στην Αθήνα η οποία αναπτύσει ΜΙS - Reporting-BackOffice συστήματα(ε καλά ελλάδα είμαστε-Reporting και άγιος ο θεός :-)).Αρχικά προσελήφθην χωρίς να θεωρήσουν οτι έχω κάποια εμπειρία(βλέπετε η φράση "έχω ασχοληθεί αρκετά με εμπορικά project αλλά στα πλαίσια του εργαστηρίου που εργαζόμουν" περνάει απλά αδιαφορη-αν και όχι αδικαιολόγητα πολλές φορές για να πούμε και του στραβού το δίκιο).Μάλιστα είπα στον εργοδότη μου πως δεν χρειάζεται να μου ανακοινώσει μισθό αλλά να εργαστώ κάποιες μέρες και μετά να αποφασίσει αυτός εαν αξίζω το μισθό ανειδίκευτου εργάτη ή τελοσπάντων κάτι καλύτερο για τη δουλειά που θα κάνω(ήμουν τόσο σίγουρος οτι αυτά που θα μου ζητήσει θα τα κατέχω απόλυτα εφόσον έιχα κάποια εμπειρία ενώ η εταιρεία τοτε προσπαθούσε να μπει σε χωράφια .ΝΕΤ).ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ!(άπειρος βλέπετε).Σε ελάχιστο χρόνο εγκλιματίστηκα και αμέσως μπήκα σε ένα μεγάλο project.Πράγματι το project έγινε με επιδεικτική φροντίδα απο πλευράς μου(σωστός σχεδιασμός βάσης-δομημένες Stored Procedures-ASPX free από κώδικα και όλη η λειτουργικότητα στο CodeBehind μαζί με το Security και παράδοση χωρίς προβλήματα 2 βδομάδες πριν την προθεσμία-βλέπετε η εκτίμηση ηταν να γίνει αρχικά σε ASP). Όλο τον πρώτο μήνα κουβέντα για χρήματα.Έρχεται η πρώτη μισθοδοσία:700 ευρώ(σημειωτέον το project κόστιζε 5-ψήφιο αριθμό ευρώ και πάνω από τη μέση τιμή των 5-ψήφιων αριθμών ;-)).Ωραίαααα λέωωω...καλά ξεκινήσαμε...Ας μην πω τπτ σκεφτομαι.Το δεύτερο μηνα θα αλλάξει αυτό.Και πράγματι άλλαξε πήρα 750 ευρώ.Υπερωρίες εννοείται(χωρίς να στη ζηταέι κανείς φυσικά-απλά δεν φεύγει κανείς στις 5 οπότεε....) απλήρωτες.Ακόμα και σήμερα είναι τα ίδια... Και θα μου πείτε γιατί δεν φεύγεις.Φεύγω τελικά και πάω φαντάρος να τελειώνω και απο αυτό αφού για να κοιτάξω για κάτι αλλο πρέπει να έχω ξεμπερδέψει."Οπ κάτσε ρε μεγάλε θα πείτε-τι είναι αυτό με το φανταριλίκι-του το είχες πει του αφεντικού μήπως τον αφήνεις ξεκρέμαστο-μήπως γι'αυτό δεν σε πληρώνει".Ναι λοιπόν του το έιχα πει και μάλιστα πριν διακόψω την αναβολή συνενοηθηκα μαζί του ωστε να ξέρει τι γίνεται για να μην έχουμε κανένα προβλημα κρεμάσματος και κατόπιν την έκοψα. Η παραπάνω ιστοριούλα είναι απλώς μία καταγραφή ενός νεόυ στο χώρο που ξέρει κάποια πράγματα για το αντικειμενό του,έχει το πτυχίο του και προσπαθεί να μπει στη λογική "Who has the money,is the boss" και να μην παραπονιέται,να κάνει υπερωρίες,να εκπαιδεύεται το βράδυ σπίτι μόνος του για να έιναι άψογος στην δουλεία του,που παραδίδει project νωρίτερα πό τις προθεσμίες χωρίς παράπονα, για την κατάσταση γύρω του.Πείτε μου όμως πως μπορεί ενας 25-αρης με αυτή τη μισθολογική πολιτική να είναι ανεξάρτητος άνθρωπος και όχι να απομυζεί τουςσ γονείς του με "φερε και φερε φράγκα" συνέχεια.Να έιναι αξιοπρεπής στη ζωή του και να μπορεί να πληρώσει το ενοικιο του και τους λογαρισμούς του,να τραφεί και μετακινηθεί ,και ΝΑΙ να διασκεδάσει και μία φορά την εβδομάδα(ΑΜΑΡΤΙΑΑΑΑ!!!!).Έχω φυσικά ακούσει και για σωστές εταιρείες που πληρώνουν αξιοπρεπώς και εκεί σκοπεύω να αποτανθώ όταν ολοκληρώσς την θητεία μου.Αλλα η πλειονότητα είναι όπως σας τα περιέγραψα(αν και τα ξέρετε όλοι πάνω κάτω).
Ευχαριστώ για την υπομονή σας...
Υ.Γ.Μαμά πατρίδα σου έρχομαι...(μέχρι και εσύ 8.80 ευρώ το μήνα θα μου δίνεις για να καθαρίζω τουαλέτες..."Καταταχθείτε μας έλεγαν.Θα γνωρίσετε νέους τόπους.Τελικά,είναι τρελοί αυτοι οι Ρωμαίοι")
Left to themselves, things tend to go from bad to worse.
|
|
-
12-02-2007, 17:18
|
-
beastie
-
-

-
Μέλος από τις 01-04-2005
-
Ζωγράφου, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 95
-
-
|
Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου στο παραπάνω Post. Η τελική κρίση για την εταιρία ίσως θα πρέπει να γίνει μετά την επιστροφή του εργαζόμενου στην εταιρία με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες.
Τι εννοώ? Ο νόμος υποχρεώνει τον εργοδότη να επανεντάξει τον εργαζόμενο μετά την ολοκλήρωση της θητείας, με αρκετά μεγάλο penalty σε περίπτωση που δεν το κάνει. Αν δεν κάνω λάθος είναι υποχρεωμένος να τον κρατήσει 1 έτος. Αν απολυθεί πριν το 1 έτος η αποζημίωση υπολογίζεται από την ημερομηνία αρχικής πρόσληψης και με τους μήνες της θητείας μέσα και με 6 ακόμα μισθούς (το πέναλτυ).
Αν στο μεσοδιάστημα έχει καλύψει την θέση θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη αποζημίωση και για αυτό από τώρα δίνει πολύ χαμηλό μισθό ώστε και η όποια αποζημείωση να είναι πιο χαμηλή. Είναι άδικο? Ισως ναι από την πλευρά του εργαζόμενου, αλλά όχι απο την πλευρά του εργοδότη που θα πληρώσει για έναν υπάλληλο που δεν του χρειάζεται.
Στην δική μου περίπτωση γύρισα πίσω. Το κλίμα στην εταιρία χωρίς να είναι εχθρικό, δεν ήταν καθόλου θετικό. Ηταν εμφανές ότι δούλευαν καλά (για αυτούς) και χωρίς την παρουσία μου και ίσως ήμουν περιττός. Δεν με έδιωχναν όμως για τους παραπάνω λόγους. Εγώ ουτε ικανοποιημένος ήμουν (και σε θέμα συνθηκών αλλά και οικονομικά), ούτε όμως τους κρατούσα κακία... Απλά έψαξα και αλλού την τύχη μου και μετά από μερικούς μήνες έφυγα για κάτι καλύτερο και πιο προσοδοφόρο...
Ειδικά για το θέμα στρατού είναι λίγο περίεργο. Ισως να είναι καλύτερο να υποχρεώνουν κάποιον να το τελειώνει νωρίς (πριν τις σπουδές) ώστε μετά να είναι ανταγωνιστικός αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου...
------------------------------- Κ. Γιαγιάς
Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!
http://beastie06.wordpress.com
|
|
-
12-02-2007, 17:53
|
-
bellman
-
-
-
Μέλος από τις 12-02-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 8
-
-
|
Απ: Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
beastie:Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου στο παραπάνω Post. Η τελική κρίση για την εταιρία ίσως θα πρέπει να γίνει μετά την επιστροφή του εργαζόμενου στην εταιρία με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες.
Τι εννοώ? Ο νόμος υποχρεώνει τον εργοδότη να επανεντάξει τον εργαζόμενο μετά την ολοκλήρωση της θητείας, με αρκετά μεγάλο penalty σε περίπτωση που δεν το κάνει. Αν δεν κάνω λάθος είναι υποχρεωμένος να τον κρατήσει 1 έτος. Αν απολυθεί πριν το 1 έτος η αποζημίωση υπολογίζεται από την ημερομηνία αρχικής πρόσληψης και με τους μήνες της θητείας μέσα και με 6 ακόμα μισθούς (το πέναλτυ).
Αν στο μεσοδιάστημα έχει καλύψει την θέση θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη αποζημίωση και για αυτό από τώρα δίνει πολύ χαμηλό μισθό ώστε και η όποια αποζημείωση να είναι πιο χαμηλή. Είναι άδικο? Ισως ναι από την πλευρά του εργαζόμενου, αλλά όχι απο την πλευρά του εργοδότη που θα πληρώσει για έναν υπάλληλο που δεν του χρειάζεται.
Στην δική μου περίπτωση γύρισα πίσω. Το κλίμα στην εταιρία χωρίς να είναι εχθρικό, δεν ήταν καθόλου θετικό. Ηταν εμφανές ότι δούλευαν καλά (για αυτούς) και χωρίς την παρουσία μου και ίσως ήμουν περιττός. Δεν με έδιωχναν όμως για τους παραπάνω λόγους. Εγώ ουτε ικανοποιημένος ήμουν (και σε θέμα συνθηκών αλλά και οικονομικά), ούτε όμως τους κρατούσα κακία... Απλά έψαξα και αλλού την τύχη μου και μετά από μερικούς μήνες έφυγα για κάτι καλύτερο και πιο προσοδοφόρο...
Ειδικά για το θέμα στρατού είναι λίγο περίεργο. Ισως να είναι καλύτερο να υποχρεώνουν κάποιον να το τελειώνει νωρίς (πριν τις σπουδές) ώστε μετά να είναι ανταγωνιστικός αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου...
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες και όσον αφορά το θέμα της επαναπρόσληψης μετά το στρατό.Και γι'αυτο ακριβώς το λόγο(να μην αναγκαστεί να πληρώνει κάποιον που δεν του χρειάζεται-δεν είμαι και τέτοιας νοοτροπίας σαν άνθρωπος) θα κάνω λύση της συνεργασίας εγώ θεωρώντας το και σαν κάποια μορφή εκτίμησης που με προσέλαβε χωρίς να έχω εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.Αυτό όμως δεν ακυρώνει την άθλια μισθοδοτική πολιτική αρκετών εταιρειών.Και εφόσον εγώ δεν προσπαθώ να καλυφθώ πίσω από νομικίστικα τερτίπια επαναπρόσληψης μετά το στρατό,απόδοσης υπερωριών κλπ και δεδομένης της δουλείας που βγάζω(άλλωστε αυτό το βλεπω και στην συμπεριφορά του εργοδότη μου,οτι είναι υπερ το δεον ευχαριστημένος) θα περίμενα και από τους επαγγελματίες του χώρου να μην κρύβονται πίσω από ρυθμίσεις για βασικές αποδοχές(όχι τουλάχιστον σε υπαλλήλους που δεν πάνε στη δουλειά για να πιουν φραπέ,να σερφάρουν και 5.01 να γίνονται λουηδες...).Παρα ταύτα η λογική των αποχωρήσεων μου φαίνεται έχει μπει στο πετσί πολλών εταιρειών. "Παίρνω κακοπληρωμένους,κάνω μία δουλιτσα,φεύγουν αυτοί μετά γιατι δεν ειναι ευχαριστημένοι,παίρνω καινούριους κακοπληρώμενους ξανακάνω μια δουλίτσα,φεύγουν και αυτοι...και ξανα - μανα δώστου από την αρχή." Αυτό που κυρίως κατηγορώ είναι αυτή η λογική αρκετων εταιρειών "της αρπαχτής".Και αυτό που θα πληρώνουμε όλοι του χώρου στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια θα είναι η ανακατασκευή/αντικατάσταση του προχειροφτιαγμένου από κακοπληρωμένους υπαλλήλους και ασφυκτικές προθεσμίες software. Φιλικά
|
|
-
12-02-2007, 18:05
|
-
beastie
-
-

-
Μέλος από τις 01-04-2005
-
Ζωγράφου, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 95
-
-
|
Re: Απ: Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
Για το πρωτο σκέλος πιστεύω ότι απλά είναι μία "ασφάλεια" που κρατάει μία εταιρία για υπαλλήλους που είναι να φύγουν για φαντάροι. Μπορεί εσύ να ήσουν και να είσαι σωστός αλλά ξέρω και περιπτώσεις ατόμων που έχουν πάρει πολλά για το καλό τους έργο πριν και μετά είτε έχουν μείνει πίσω είτε δεν ενδιαφέρονται αλλά καλύπτονται από τους καλούς μισθούς που είχαν πριν φύγουν για την θητεία. ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι κακοί επαγγελματίες στον κάθε χώρο χαντακώνουν και τους ΚΑΛΟΥΣ!!!
Στο δεύτερο σκέλος για τους κακοπληρωμένους. Σίγουρα υπάρχουν εταιρίες που λειτουργούν έτσι... το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι είτε κάποια στιγμή να μην μπορούν να ακολουθήσουν την αγορά... (δυσκολο το re usability σε κακό κώδικα), είτε να αναγκαστούν να Χρυσοπληρώσουν σωστούς και καλούς προγραμματιστές για να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά... Ετσι και αλλιώς το κόστος τελικά θα είναι μεγαλύτερο από το να είχαν εξ' αρχής σωστούς και εμπειρους ανθρώπους με σωστό management...
|
|
-
12-02-2007, 18:42
|
-
Apaleftopoulos
-
-
-
Μέλος από τις 27-11-2006
-
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
-
Δημοσιεύσεις 53
-
-
|
Απ: Re: Απ: Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
Ο συγκεκριμένος νόμος είναι απλώς άλλο ένα κατάλοιπο της Ελληνικής νομοθεσίας απο άλλες εποχές και μεταξύ μας είναι ο μόνος νόμος που κάνει μια προσπάθεια ωστε να μην βρεθείς στο δρόμο μετα τον Στρατό.
Αλλωστε ο εργοδότης γνωρίζει τις υποχρεώσεις του οταν δεν έχεις υπηρετήσει πριν σε προσλάβει.
Οσα για τα υπόλοιπα, πήρες μια γευση απο την ελληνική εργοδοσία.
Αντε καλή θητεία στο μεγάλο τρελλάδικο !
ΥΣ Ελληνικά σε AZERTY keyboard. Μεγάλη εμπειρία !
Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
|
|
-
13-02-2007, 00:16
|
-
nkarak
-
-
-
Μέλος από τις 20-06-2006
-
-
Δημοσιεύσεις 22
-
-
|
Έρχεται η πρώτη μισθοδοσία:700 ευρώ(σημειωτέον το project κόστιζε 5-ψήφιο αριθμό ευρώ και πάνω από τη μέση τιμή των 5-ψήφιων αριθμών ;-)).Ωραίαααα λέωωω...καλά ξεκινήσαμε...Ας μην πω τπτ σκεφτομαι.Το δεύτερο μηνα θα αλλάξει αυτό.Και πράγματι άλλαξε πήρα 750 ευρώ.Υπερωρίες εννοείται(χωρίς να στη ζηταέι κανείς φυσικά-απλά δεν φεύγει κανείς στις 5 οπότεε....) απλήρωτες.Ακόμα και σήμερα είναι τα ίδια...
ok . Μας είπες ότι η μισθοδοσία σου ήταν 750 € στην εταιρία αυτή. Μπορείς να μας δώσεις μία εκτίμηση του πόσα λεφτά θα έπρεπε να παίρνεις ? Για να καταλάβουμε το μέγεθος της αδικίας. (Οχι ότι 750 € είναι πολλά λεφτά, αλλά πόσα υπολόγιζες?)
Απο περιέργια ρωτάω...
|
|
-
13-02-2007, 01:12
|
-
13-02-2007, 10:28
|
-
ariadne
-
-

-
Μέλος από τις 18-08-2005
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 10
-
-
|
bellman: .......Μάλιστα είπα στον εργοδότη μου πως δεν χρειάζεται να μου ανακοινώσει μισθό αλλά να εργαστώ κάποιες μέρες και μετά να αποφασίσει αυτός εαν αξίζω το μισθό ανειδίκευτου εργάτη ή τελοσπάντων κάτι καλύτερο για τη δουλειά που θα κάνω(ήμουν τόσο σίγουρος οτι αυτά που θα μου ζητήσει θα τα κατέχω απόλυτα εφόσον έιχα κάποια εμπειρία ενώ η εταιρεία τοτε προσπαθούσε να μπει σε χωράφια .ΝΕΤ).ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ!(άπειρος βλέπετε)..... Όλο τον πρώτο μήνα κουβέντα για χρήματα.Έρχεται η πρώτη μισθοδοσία:700 ευρώ(σημειωτέον το project κόστιζε 5-ψήφιο αριθμό ευρώ και πάνω από τη μέση τιμή των 5-ψήφιων αριθμών ;-)).Ωραίαααα λέωωω...καλά ξεκινήσαμε...Ας μην πω τπτ σκεφτομαι.Το δεύτερο μηνα θα αλλάξει αυτό.Και πράγματι άλλαξε πήρα 750 ευρώ.
Ο εργοδότης θα κοιτάξει να μειώσει όσο μπορεί το κόστος... MEGA Λάθος σου που δεν συζητήσατε για χρήματα! (τόσο απελπισμένος ένιωθες??) ακόμη και αν δεν είχες επαγγελματική εμπειρία μπορούσες να το διαπραγματευτείς το θέμα... μάθε να πλασάρεις καλύτερα τον εαυτό σου (ξέρεις πόσοι ακριβοπληρώνονται απλά και μόνο επειδή διατείνονται ότι ξέρουν??).
Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να ξεκινήσεις με 900ευρώ τουλάχιστο.. 5 χρόνια τζάμπα σπούδαζες??
|
|
-
13-02-2007, 11:12
|
-
vxan
-
-

-
Μέλος από τις 08-12-2005
-
Μαρούσι
-
Δημοσιεύσεις 127
-
-
|
nkarak:
Έρχεται η πρώτη μισθοδοσία:700 ευρώ(σημειωτέον το project κόστιζε 5-ψήφιο αριθμό ευρώ και πάνω από τη μέση τιμή των 5-ψήφιων αριθμών ;-)).Ωραίαααα λέωωω...καλά ξεκινήσαμε...Ας μην πω τπτ σκεφτομαι.Το δεύτερο μηνα θα αλλάξει αυτό.Και πράγματι άλλαξε πήρα 750 ευρώ.Υπερωρίες εννοείται(χωρίς να στη ζηταέι κανείς φυσικά-απλά δεν φεύγει κανείς στις 5 οπότεε....) απλήρωτες.Ακόμα και σήμερα είναι τα ίδια...
ok . Μας είπες ότι η μισθοδοσία σου ήταν 750 € στην εταιρία αυτή. Μπορείς να μας δώσεις μία εκτίμηση του πόσα λεφτά θα έπρεπε να παίρνεις ? Για να καταλάβουμε το μέγεθος της αδικίας. (Οχι ότι 750 € είναι πολλά λεφτά, αλλά πόσα υπολόγιζες?)
Απο περιέργια ρωτάω...
Με συγχωρείς αλλά δε μου φαίνεται αρκετά δίκαιος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο συνάδελφος. Όσα και να νομίζει ότι πρέπει να παίρνει τα 700 είναι πολύ λίγα για έναν άνθρωπο του κλάδου ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας. Περισσότερα παίρνουν οι καθαρίστριες (δεν έχω τίποτα με τις καθαρίστριες). Βέβαια όταν είναι πρώτη δουλειά εντάξει μπορεί κάποιος να πάρει λίγα χρήματα στην αρχή εφόσον είναι σε στάδιο δοκιμής αλλά και πάλι 700 είναι πολύ λίγα. Στην συνέχεια και εφόσον αξίζει περισσότερα πρέπει αυτό να επανεκτιμηθεί άμεσα από τον εργοδότη χωρίς να υπάρξει ένσταση από τον εργαζόμενο. Πάντως επειδή το τελευταίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί ο εργαζόμενος πρέπει να ζητήσει αυτά που αξίζει από μόνος του.
Καλημέρα
Βαγγέλης Ξανθάκης Independent Consultant www.aylos.com
|
|
-
13-02-2007, 11:13
|
-
bellman
-
-
-
Μέλος από τις 12-02-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 8
-
-
|
nkarak:Έρχεται η πρώτη μισθοδοσία:700 ευρώ(σημειωτέον το project κόστιζε 5-ψήφιο αριθμό ευρώ και πάνω από τη μέση τιμή των 5-ψήφιων αριθμών ;-)).Ωραίαααα λέωωω...καλά ξεκινήσαμε...Ας μην πω τπτ σκεφτομαι.Το δεύτερο μηνα θα αλλάξει αυτό.Και πράγματι άλλαξε πήρα 750 ευρώ.Υπερωρίες εννοείται(χωρίς να στη ζηταέι κανείς φυσικά-απλά δεν φεύγει κανείς στις 5 οπότεε....) απλήρωτες.Ακόμα και σήμερα είναι τα ίδια...
Απο περιέργια ρωτάω...
Καλημέρα... Να στο πω διαφορετικα:Επειδή το θέμα είναι η ισορροπία των μισθών εξετάζω το θέμα εντελώς σφαιρικά και όχι μόνο στο χώρο.Αν λοιπόν αναλογιστείς οτι ένας καθηγητής που διορίζεται στην ηλικία μου στο δημόσιο δουλεύει περίπου 5,5-6 ώρες με τα παιδάκια στο σχολείο(αν θέλει και δεν βαριέται) και παίρνει 1000-1100 ευρώ ανάλογα με το αν είναι 5-ετούς ή 4-ετους φοίτησης(αν και ίσως να μην είναι το καλύτερο παραδειγμα εφόσον παράλληλα είναι και ένα ευαίσθητο επάγγελμα το οποίο καλώς πληρώνεται ικανοποιητικά κατα τη γνώμη μου-απλά μισθολογικά το αναφέρω).Στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν που το κέρδος είναι αρκετά μεγαλύτερο παρατηρούμε με πίκρα ότι οι μισθοί είναι αρκετά μικρότεροι...Αυτή ουσιαστικά είναι η κύρια παρατηρησή μου και όχι το ποσό που θα έπρεπε να πάρω ακριβώς(αν και το υπολογίζω γύρω στα 150-200 ευρώ επάνω).Με 750 ευρώ αλήθεια πως ζει κάποιος μόνος του στην Αθήνα?Από περιέργεια ρωτάω... @ariadne Όχι δεν ήμουν τόσο απελπισμένος απλά επειδή έπρεπε να βρίσκομαι στην Αθήνα και για κάποιες άλλες υποχρεώσεις για κάποιο καιρό είπα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην αγορά εργασίας μόνος και όχι μέσω καναλιών του πανεπιστημίου ή ανθρώπων που ήξερα... @vxan Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ συνάδελφε.Όχι τιποτα εξτρεμιστικά μεγάλους μισθούς.Απλώς όχι εξευτελιστικούς και κοροιδευτικούς...  Φιλικά
|
|
-
13-02-2007, 11:43
|
|
bellman:Γεια σας και από μένα... [snip]
Παραθέτω τους μικτούς βασικούς μισθούς για προγραμματιστές πτυχιούχους ΑΕΙ διαφόρων ΣΣΕ. Όχι για να σου πω ότι κακώς παραπονιέσαι, αλλά επειδή είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχοι, εκτός από τους μηχανικούς. ΣΣΕ Προσωπικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Βιομηχανικών Επιχειρήσεων: 875,55 ΣΣΕ Παροχής Υπηρεσιών: 890,55 ΣΣΕ Μηχανικών Ιδιωτικού Τομέα: 1137,35 Όλα αυτά είναι για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία, ξένες γλώσσες, επίδομα οθόνης κλπ, μόνο με το επίδομα ΑΕΙ. Αν είχες γραφτεί στο ΤΕΕ όταν πήγες σε εκείνη την εταιρεία, ήταν
υποχρεωμένη να σε πληρώσει με τον τελευταίο τουλάχιστον (συν 113,73 για
τα αγγλικά που φαντάζομαι ότι ξέρεις, συν 170,60 επίδομα Η/Υ, σύνολο 1421,69), αλλιώς μπορούσες να τους καταγγείλεις στο ΤΕΕ. Μην είσαι
"καλός" με τους εργοδότες, λίγοι θα στο ανταποδώσουν.
Νατάσα Μανουσοπούλου
|
|
-
13-02-2007, 12:13
|
-
bellman
-
-
-
Μέλος από τις 12-02-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 8
-
-
|
Νατάσα Μανουσοπούλου: bellman:Γεια σας και από μένα... [snip]
Παραθέτω τους μικτούς βασικούς μισθούς για προγραμματιστές πτυχιούχους ΑΕΙ διαφόρων ΣΣΕ. Όχι για να σου πω ότι κακώς παραπονιέσαι, αλλά επειδή είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχοι, εκτός από τους μηχανικούς. ΣΣΕ Προσωπικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Βιομηχανικών Επιχειρήσεων: 875,55 ΣΣΕ Παροχής Υπηρεσιών: 890,55 ΣΣΕ Μηχανικών Ιδιωτικού Τομέα: 1137,35 Όλα αυτά είναι για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία, ξένες γλώσσες, επίδομα οθόνης κλπ, μόνο με το επίδομα ΑΕΙ. Αν είχες γραφτεί στο ΤΕΕ όταν πήγες σε εκείνη την εταιρεία, ήταν
υποχρεωμένη να σε πληρώσει με τον τελευταίο τουλάχιστον (συν 113,73 για
τα αγγλικά που φαντάζομαι ότι ξέρεις, συν 170,60 επίδομα Η/Υ, σύνολο 1421,69), αλλιώς μπορούσες να τους καταγγείλεις στο ΤΕΕ. Μην είσαι
"καλός" με τους εργοδότες, λίγοι θα στο ανταποδώσουν.
Σε λίγες μέρες δίνω εξετάσεις στο ΤΕΕ γιατι πράγματι έχει πολλά ωφέλη.Όμως όταν λες 1421,69 πόσα απο αυτά είναι ασφάλιση,φόρος και καθαρά...? Σ'ευχαριστώ
|
|
-
13-02-2007, 12:34
|
|
bellman:Σε λίγες μέρες δίνω εξετάσεις στο ΤΕΕ γιατι πράγματι έχει πολλά ωφέλη.Όμως όταν λες 1421,69 πόσα απο αυτά είναι ασφάλιση,φόρος και καθαρά...?
Σ'ευχαριστώ
Με την παλιά διάρθρωση του ΤΣΜΕΔΕ έχεις ένα πληρωτέο ~1100 €, στο οποίο έχουν γίνει κρατήσεις για ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ (πακέτο κάλυψης 0131 - παροχές σε χρήμα) και ΦΜΥ. Με τη νέα από ό,τι φαίνεται για νέους ασφαλισμένους οι κρατήσεις θα είναι υψηλότερες αλλά δεν το έχω μελετήσει σε βάθος. Το συνολικό σου κόστος για τον εργοδότη είναι ~1820 € (αυτό κοιτάνε οι οικονομικοί).
Νατάσα Μανουσοπούλου
|
|
-
13-02-2007, 13:28
|
-
beastie
-
-

-
Μέλος από τις 01-04-2005
-
Ζωγράφου, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 95
-
-
|
Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
Εγώ αυτά τα έγραψα όχι για να υπαρασπιστώ τους εργοδότες και τους χαμηλούς μισθούς που δίνουν...
Υπάρχουν και τα άκρα που είχα ακούσει από έναν εργοδότη "Κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνει κιόλας, που του μαθαίνουμε τόσα πράγματα...!!!!!!"
Αυτό είναι το ακραίο....
Βεβαια το παράδειγμα του φίλου μας δεν είναι και αυτό που θα κρίνει την "ισορροπια" των μισθών. Θα μπορούσε απλά να μην έβρισκε λόγο του ΣΤΡΑΤΟΥ!!!
Συμφωνώ ακόμα ότι ΠΟΤΕ δεν πας σε κανεναν εργοδοτη αν δεν ξερεις τις αμοιβές και τις υποχρεώσεις σου... Ακομα αν η εταιρία λειτουργεί σε κάποιους και με μπόνους να έχουν υπογραφεί και αυτά στην όποια σύμβαση... (Υπάρχουν κάποιοι που μετά κάνουν του κινέζους).
Εγώ απλά θα θεωρούσα στην θέση σου το διάστημα πριν τον στρατό σαν επιδοτούμενο εκπαιδευτικό διάστημα. Το διάστημα που έχεις πραγματική τριβή με την αγορά, διάστημα που μαθαίνεις τις δυνατότητες σου, μαθαίνεις πως να "πλασάρεις" τον εαυτό σου, και το κυριώτερο μαθαίνεις να μην επαναλάβεις τα ΛΑΘΗ σου...
Με τα 700-750 όμως σίγουρα δεν ζεις...
|
|
-
13-02-2007, 13:37
|
-
bellman
-
-
-
Μέλος από τις 12-02-2007
-
-
Δημοσιεύσεις 8
-
-
|
Απ: Re: Απ: "ισορροπία" των μισθών
beastie: Το διάστημα που έχεις πραγματική τριβή με την αγορά, διάστημα που μαθαίνεις τις δυνατότητες σου, μαθαίνεις πως να "πλασάρεις" τον εαυτό σου, και το κυριώτερο μαθαίνεις να μην επαναλάβεις τα ΛΑΘΗ σου...
Νομίζω οτι τα είπες όλα με αυτή την πρόταση.Έτσι ακριβώς τα βλέπω.Τα υπόλοιπα είναι απλώς ενας σχολιασμός της κατάστασης για νέους Developers από έναν νέο στο χώρο...
|
|
Σελίδα 3 από 5 (70 εγγραφές)
3
|
|
|